Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Welke stad is mooier Sevilla of Valencia?

Welke stad is mooier Sevilla of Valencia?

  • door

Er zijn ontzettend veel steden in Spanje die de moeite waard zijn om te bezoeken. Naast de grote steden als Barcelona en Madrid zijn er wat kleinere steden waar veel Nederlandse toeristen graag komen. Sevilla en Valencia zijn beide voorbeelden van zulke steden. In dit artikel beantwoord ik de vraag: ‘Welke stad is mooier Sevilla of Valencia?’

Ik ben ervan overtuigd dat beide steden de moeite waard zijn om te bezoeken. Wanneer je echt een keus moet gaan maken zou ik toch kiezen voor Valencia. Dit omdat ondanks de velen bezienswaardigheden deze stad toch minder toeristisch is dan Sevilla. Daarnaast heeft Valencia een strand, Sevilla heeft dit niet.

Wat kun je doen in Sevilla?

In Sevilla is een hoop te doen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden waaronder het koninklijk paleis ‘Real Alcazar’ en de kathedraal met de Giralda toren. Deze bezienswaardigheden behoren tot de mooiste van Spanje, sommigen behoren zelfs tot de lijst van Unesco werelderfgoed.

Bezienswaardigheden

Voor velen is het hoogtepunt van hun stedentrip in Sevilla het koninklijk paleis 'Real Alcazar'.
Koninklijk paleis ‘Real Alcazar’, Sevilla

Voor velen is het hoogtepunt van hun stedentrip in Sevilla het koninklijk paleis ‘Real Alcazar’. Dit is het oudste paleis dat nog in gebruik is, de bouw is begonnen in het jaar 913. Het enorme complex bestaat uit verschillende gebouwen waaronder Palacio Mudéjar en Patio de las Doncellas, dit zijn naar mijn mening de indrukwekkendste gebouwen. Je kunt ervoor kiezen om zelf door het paleis te lopen of dit te doen met een gids.

Ook de kathedraal met daarbij de Giralda toren zijn voor veel toeristen de moeite waard om te bezoeken. Tot de 13e eeuw stond op de plaats van deze kathedraal een moskee, deze is echter afgebroken en heeft plaats gemaakt voor de kathedraal zoals we die nu kennen. Deze kathedraal trekt veel bezoekers vanwege het grafmonument van Cristóbal Colón dat hier te bekijken is.

Naast de kathedraal vind je de Giralda toren, destijds was dit de hoogste minaret ter wereld. Zowel de kathedraal als de Giralda toren vind je terug op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Het Antiquarium in het ‘Metropol Parasol’ is waarschijnlijk het gebouw waar je aan denkt bij de stad Sevilla.
Antiquarium, Sevilla

Het Antiquarium in het ‘Metropol Parasol’ is waarschijnlijk het gebouw waar je aan denkt bij de stad Sevilla. Op de plek van dit indrukwekkende houten bouwwerk werd eigenlijk gegraven voor een grote parkeergarage. Tijdens de bouw werden heel veel opgravingen gevonden uit de Romeinse tijd. Daarom is er toen besloten een museum te openen waarin deze (en andere) opgravingen tentoongesteld worden. Naast de reguliere expositie is er een zaal speciaal ingericht voor kinderen.

Fietsen in Sevilla

Wanneer je in korte tijd de stad wilt verkennen raad ik aan dit per fiets te doen. Zeker tijdens de zomer is het erg warm in Sevilla waardoor het niet prettig is om te reizen met het openbaar vervoer. Veel inwoners van Sevilla kiezen er zelfs voor zich te verplaatsen per fiets.

Wanneer je tijdens de stedentrip wilt gaan fietsen raad ik aan fietsen te huren bij BajaBikes. Zij verhuren fietsen in meerdere steden in Spanje en bieden naar mijn mening de beste service voor een eerlijke prijs.

Wat kun je doen in Valencia?

Ook in Valencia is enorm veel te doen. Je kunt verschillende bezienswaardigheden bezoeken, een dagje naar het strand of de Mercado Central bezoeken. Daarnaast kun je ook in Valencia een mooie wandeling of fietstocht maken.

Bezienswaardigheden

De Stad van Kunsten en Wetenschappen is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheid in Valencia. De bouw van deze futuristische stad is in 1989 begonnen met als doel meer toeristen naar de stad te trekken. Inmiddels staan er zeven verschillende gebouwen waaronder een 3D Max bioscoop, aquarium en een wetenschapsmuseum.

De Mercado Central behoort tot de grootste en oudste markt van Europa. Het 30 meter hoge gebouw is gemaakt van veel glas, ijzer en keramiek. De inwoners van Valencia komen hier graag voor hun dagelijkse en wekelijkse boodschappen. Daarnaast komen er ook steeds vaker toeristen op de markt af.

Strand

De reden dat ik Valencia verkies boven Sevilla heeft voornamelijk te maken met het feit dat je in Valencia het strand kunt bezoeken. De stad Valencia ligt aan de kust waardoor er verschillende stranden zijn die je kunt bezoeken. De drie bekendste stranden van Valencia zijn het Las Arenas, Malvarrosa en La Patacona strand. Meer informatie over deze stranden en het verschil tussen de drie vind je op deze pagina.

Wanneer het voor jou niet uit maakt of er wel of geen strand is op jouw bestemming kun je de keus baseren op de bezienswaardigheden. Kies voor de stad die jou het meest aanspreekt.

Komen er meer toeristen naar Valencia of Sevilla?

Sevilla is de winnaar als het gaat om de hoeveelheid toeristen, deze stad trekt enorm veel toerisme van over de hele wereld. Zeker in het hoogseizoen zal je hier velen groepen toeristen vinden.

We merken dat er steeds vaker toeristen naar Valencia gaan, het lijkt alsof deze stad de afgelopen jaren steeds populairder wordt. Toch zal het in Valencia de komende jaren nog wel rustiger blijven dan in Sevilla.

Wat is goedkoper, Sevilla of Valencia?

Beide steden zijn relatief goedkope plekken voor een vakantie. Dit komt doordat Spanje een relatief goedkoop land is om in te leven. Sevilla is iets toeristischer, hierdoor zijn de prijzen van overnachtingen hoger dan in Valencia. Daarentegen zijn de vliegtickets naar Sevilla meestal weer iets goedkoper.

Alles bij elkaar kom ik tot de conclusie dat een stedentrip naar Valencia gemiddeld iets duurder is dan een trip naar Sevilla, echter is dit verschil minimaal. Meer informatie over kosten van een vakantie naar Sevilla vind je op deze pagina, de kosten voor een trip naar Valencia vind je hier.

Welke stad is mooier Sevilla of Valencia?

Zelf zou ik dus kiezen voor een stedentrip naar Valencia, ondanks dat ik denk dat Sevilla een mooiere stad is. Dit komt met name omdat in Sevilla ook een strand te vinden is. De bezienswaardigheden in Sevilla zijn mooier dan degene in Valencia. Toch vind ik beide indrukwekkend. Ik denk dat je in beide steden veel plezier gaat hebben.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de vraag ‘welke stad is mooier Sevilla of Valencia?’ beantwoordt. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *