Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Is Valencia duur?

Is Valencia duur?

  • door

Een vakantie is vaak niet goedkoop en de kosten van een trip hangen sterk af van de locatie. Toch is het soms lastig om in te schatten hoe duur een stedentrip naar Valencia nou daadwerkelijk is, daarom heb ik dit artikel geschreven met het antwoord op de vraag: ‘Is valencia duur?’

Nee, Valencia is geen dure stad. Hoewel de vliegtickets en het verblijf aan de prijs kunnen zijn ben je in de stad zelf niet veel kwijt aan levensonderhoud. Ook activiteiten zijn niet erg duur, je kunt er goedkoop fietsen huren of een bezienswaardigheid bezoeken. Daarnaast zijn er ook genoeg activiteiten gratis.

Wat betaal je in een restaurant?

Paella met vis, Valencia
Traditioneel Spaans gerecht: Paella

In Valencia zijn er restaurants in alle prijssegmenten. Zo heb je restaurants waar je honderden euro’s zal moeten afrekenen maar zeker ook restaurants waar je voor een klein bedrag kunt slagen.

In in gemiddeld restaurant kun je voor €25 euro per persoon een drie-gangen diner eten. Wanneer je naar een goedkoop restaurant gaat kun je eten voor zo’n €12 euro per persoon. Je betaald gemiddeld zo’n €2 euro in restaurant voor een drankje (fris of bier).

Tip: Kies voor een restaurant waar je kunt genieten van de traditionele paella, de beste paella restaurants vind je op deze pagina!

Wat betaal je voor een overnachting in Valencia?

Een gemiddelde prijs hangen aan een overnachting in Valencia is erg moeilijk. De prijs is afhankelijk van enorm veel verschillende factoren, denk aan locatie, luxe en de periode waarin je op reis gaat.

In Spanje betaal je gemiddeld zo’n €150 euro per nacht voor een overnachting in een hotel. Wanneer je op zoek bent naar een luxe hotel zou ik aanraden het assortiment op Booking.com te bekijken. Zoek je een appartement? In dat geval kun je het beste terecht bij AirBnB.

Wat kost het openbaar vervoer?

Wat kost een metro, taxi of bus in Valencia?
Metro in Valencia

Het openbaar vervoer is in Valencia niet duur. Met name bussen, metro’s en trams maar ook taxi’s zijn in vergelijking met de prijzen in Nederland erg goedkoop. Zo betaal je voor een enkele reis met het openbaar vervoer zo’n €1,50. Je kunt er ook voor kiezen een Valencia Tourist Card te kopen. Deze zijn beschikbaar vanaf €13 euro en hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer en naar verschillende musea.

Wanneer je ervoor kiest om met de taxi te gaan betaal je tussen de €1 en €1,25 euro per kilometer. Daarnaast is er een starttarief tussen de €1 en €12 euro, dit is afhankelijk van de plek waar je in- of uitstapt (Op het vliegveld en de haven is dit bedrag hoger). Zelf maak ik gebruik van de app ‘Uber’, dit doe ik omdat dit makkelijker is dat het aanhouden van een taxi en je van te voren weet wat de rit gaat kosten.

Je kunt er ook voor kiezen om je te verplaatsen per fiets, Valencia is hier een geschikte stad voor. Fietsen huren is niet duur. Meer informatie vind je op deze pagina.

Wat kosten vliegtickets naar Valencia?

Wat kosten vliegtickets naar Valencia?
Ryanair biedt vaak goedkope vliegtickets naar Valencia aan.

De prijs van de vliegtickets verschilt enorm. Afhankelijk van de datum waarop je wilt vliegen betaal je tussen de €100 en €350 euro, met name tijdens de schoolvakanties zijn de prijzen hoog.

Een handige tip om de goedkoopste vluchten te vinden is gebruik te maken van ‘Skyscanner’. Dit is een website waarop je vliegtickets van verschillende maatschappijen kunt vergelijken. Wanneer je flexibel bent kun je hier ook zien op welke dag je het goedkoopst kunt vliegen.

Wat betaal je in de supermarkt?

Hoe duur is een stedentrip naar Valencia?
Markt in Valencia

Voor vrijwel alle producten die je in de supermarkt kunt kopen geldt dat deze in Valencia goedkoper zijn dan in Nederland. Een aantal producten die je wellicht nodig gaat hebben en daarbij de prijs heb ik hieronder opgesomd:

  • Fles water (1,5 liter): ≈€0,55
  • Vers brood: ≈€0,95
  • Blik bier (0,5 liter): ≈€1,25
  • Appels (1 kilo): ≈€1,85
  • Peren (1 kilo): ≈€2,20
  • Bananen (1 kilo): ≈€1,50

Wat kosten activiteiten in Valencia?

bezienswaardigheden top 10 In Valencia is veel te beleven en te zien
Stad van Kunst en Wetenschappen

Ook dit is lastig te bepalen, er zijn in Valencia zowel goedkope als dure activiteiten. Ik heb hieronder een lijst gemaakt met de activiteiten per prijscategorie:

€1 tot €10: Voor dit bedrag kun je het grootste gedeelte van de musea bezoeken, de verschillende stadstorens en kathedraal La Seu.

€10 tot €25: Met dit bedrag kun je bijvoorbeeld fietsen huren.

€25 tot €50: Met dit budget kun je gaan kijken naar activiteiten zoals de Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa, of het Bioparc, een dierentuin midden in het centrum.

Gratis bezienswaardigheden

Er zijn in Valencia genoeg activiteiten die je kunt beleven zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad van Kunsten en Wetenschappen. Dit is een futuristische stad waarin je onder andere een operagebouw, 3D max bioscoop en aquarium kunt vinden. Hoewel je in deze gebouwen niet gratis naar binnen kunt is het toch de moeite waard om een bezoek te brengen.

Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Mercado central. Dit is de grootste en oudste markt van Valencia waar de lokale bevolking nog steeds hun boodschappen haalt. Het is indrukwekkend om te zien en dus gratis te bezoeken!

Er is nog veel meer gratis te beleven in Valencia. Alle gratis bezienswaardigheden in Valencia kun je op deze pagina bekijken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een pakje sigaretten in Valencia?

Sigaretten zijn in Valencia een stuk goedkoper dan in Nederland. Je betaald voor een pakje van een lokaal merk zo’n €4,40, bekendere merken vragen €5,50. Houd er rekening mee dat je maximaal twee sloffen mee terug naar Nederland mag nemen.

Wat kost een biertje in Valencia?

Op het terras betaal je zo’n €2,50 voor een lokaal biertje van 33cl, in clubs vragen ze vaak iets meer. Goedkoop bier kun je halen in de supermarkt, hier betaal je €1,50 per blik van 0,5 liter.

Wat kost parkeren in Valencia?

Parkeren in Valencia is voor Nederlandse begrippen niet duur, gemiddeld zo’n €2,50 per uur. Het maximale dagtarief ligt tussen de €20 en €25 euro. Er zijn in de stad genoeg openbare parkeergarages.

Tot slot,

Je kan een vakantie naar Valencia zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Ik hoop dat je vraag na het lezen van dit artikel beantwoord is. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *