Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Het koninklijke paleis in Sevilla: ‘Real Alcazar’

Het koninklijke paleis in Sevilla: ‘Real Alcazar’

  • door

Tijdens een stedentrip in Sevilla is een bezoek aan het koninklijk paleis ‘Real Alcazar’ niet te missen. Voor velen is dit hét hoogtepunt van hun trip. Het Alcazar paleis wordt nog steeds gebruikt tijdens koninklijke bezoeken aan de stad Sevilla. Doordat de bouw begonnen is in 913 is dit oudste paleis in Europa dat nog gebruikt wordt.

Het koninklijk paleis in Sevilla bezoeken

Tijdens een bezoek aan het koninklijke paleis in Sevilla zal je mond openvallen. Het is een enorm groot complex dat bestaat uit meerdere gebouwen. Tijdens een bezoek zal je verschillende zalen en bouwwerken tegenkomen, hieronder vind je een lijst met de dingen die je niet mag missen.

  • Palacio Mudéjar: Dit is een paleis gebouwd door Karel V. Binnen kun je een kijkje nemen in de verschillende kamers waarin Karel V leefde, voorbeelden hiervan zijn slaapkamers van hem en zijn zoon en zalen van verschillende koningen. Daarnaast vind je in dit paleis het Maagdenhof, de Gezantenzaal en het Poppenplein.
  • Patio de las Doncellas: Als je ‘patio’ naar het Nederlands vertaald kom je bij ‘binnenhof’, dat is ook wat deze patio is. Misschien is dit wel het mooiste plekje van het complete paleis. De binnentuin is bedekt met marmeren tegels die rondom de vijver liggen. Het is de moeite waard om even naar boven te kijken, je ziet dan stijlen uit de tijd van de renaissance.
  • Palacio Gótico: Het gotische paleis is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit gedeelte is gebouwd door Alfons X maar verbouwd door Karel V. Vandaag de dag kun je hier mooie wandtapijten en schilderijen bekijken.
  • Patio del Yeso: Dit is een van de oudste gedeelte van het paleis. Het gedeelte is gebouwd door de moren en dit is vandaag de dag nog steeds duidelijk te zien.

Wist je dat het koninklijk paleis in Sevilla meerdere keren als decor van films en series gebruikt is? Zo kun je het bijvoorbeeld zien in het vijfde en zesde seizoen van Game of Thrones.

Met een gids door het paleis

Als je niet alleen wilt kijken naar alles wat het paleis te bieden heeft maar hier ook wat over wilt leren kun je ervoor kiezen een tour met een gids te volgen. Tijdens de tour verteld de gids je alles over de geschiedenis van het paleis en kun je bovendien vragen stellen. Wanneer je zonder gids een bezoek brengt is de kans aanwezig dat je een aantal hoogtepunten mist, daarom zou ik aanraden met een gids naar binnen te gaan.

De rondleiding duurt 75 minuten en is beschikbaar in het Engels of Spaans. Tijdens de tour wordt gebruik gemaakt van een audiosysteem waardoor je de gids altijd kunt horen.

Tickets voor ‘Real Alcazar’

Tickets voor het paleis kun je zowel bij het paleis zelf als online kopen. Wij raden aan om de tickets vooraf online te kopen. Hiermee voorkom je lange wachtrijen die er (met name in de zomer) staan. De capaciteit van het paleis is 750 man, vol is vol.

Hieronder kun je entreetickets kopen voor het paleis via Tiqets.com, daarnaast kun je hier ook tickets kopen voor een begeleidende tour.

Praktische informatie

Wat zijn de openingstijden van het koninklijk paleis in Sevilla?

Het Real Alcazar paleis in Sevilla is in het hoogseizoen (april tot en met oktober) geopend van 9:30 tot 19:00 uur. In het laagseizoen (november tot en met maart) kun je er terecht van 9:30 tot 17:00 uur.

Hoeveel kosten de tickets voor het koninklijk paleis in Sevilla?

Reguliere tickets voor het paleis kosten €18,50 euro. Er zijn een aantal actietarieven voor onder andere kinderen en studenten. Studenten en 65+ers betalen €8,50 euro voor een kaartje. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeven maar €1,20 te betalen. Een bezoek aan de bovenverdieping (Cuarto Real Alto) is niet inbegrepen, dit kost nog eens €4,50 euro.

Geschiedenis van het paleis

De bouw van het complex is begonnen in het jaar 913, dit gebeurde in opdracht van een groot islamitisch heerser: Aldar Rahman III. Veel later (in de 14e eeuw) besloten de moren het complex uit te breiden. Zij hebben het complex vernieuwd en het bekende Patio de las Doncellas toegevoegd. Hierna heeft Karel V (in de 16e eeuw) het paleis vernieuwd met elementen uit de gotische en renaissance stijl. Rond deze tijd is ook Casa de Contratación bijgebouwd, dit gebeurde in 1503 in opdracht van de toenmalige koning en koninging

In 1987 is het paleis toegevoegd aan de Unesco werelderfgoed lijst. Dit is een lijst met erfgoed dat beschermd wordt zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen genieten.

Kathedraal van Sevilla

Naast het koninklijke paleis vind je de kathedraal van Sevilla, deze staat in de top 3 van grootste kerken van Europa. Op deze plaats is tijdens de 12e eeuw voor het eerst een moskee gebouwd door de Almohaden (Berberse moslimdynastie), helaas is deze tijdens de 13e eeuw weer afgebroken. Hierna is de kathedraal en de Giralda toren op deze plaats gebouwd.

Tijdens een bezoek aan de kathedraal kun je onder meer de kapel met het grafmonument van Cristóbal Colón (beter bekend als Columbus, de ontdekker van Amerika) bekijken. Daarnaast hangen hier ook een aantal schilderijen van bekende kunstenaars waaronder Murillo, Goya, Pedro de Campaña en Luis de Vargas. Ook de schatkamer is toegankelijk voor het publiek.

Een bezoek aan de Giralda toren is inbegrepen bij tickets voor de kathedraal, deze toren is 104 meter hoog. Wanneer je hier de energie voor hebt kun je de toren met de trap beklimmen, een lift is er niet. Bovenop de toren staat een bronzen beeld dat met de wind meebeweegt.

De kathedraal én het paleis bezoeken?

Doordat de kathedraal en het paleis direct naast elkaar liggen komt het perfect uit om deze na elkaar te bezoeken. Daarnaast kun je ervoor kiezen beide activiteiten met dezelfde gids te bezoeken, hierdoor bespaar je een hoop geld. Ik zou aanraden vooraf je tickets te bestellen, zo voorkom je dat je in een lange wachtrij terecht komt. Hieronder kun je deze tickets via Tiqets.com boeken.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over het koninklijk paleis in Sevilla en de kathedraal. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Wij wensen je een fijne trip in Sevilla!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *