Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Het Malvarrosa strand in Valencia, hier kun je genieten

Het Malvarrosa strand in Valencia, hier kun je genieten

  • door

In Valencia zijn meerdere stranden, een daarvan is het Malvarrosa strand. Het is een drukbezocht strand waar van alles te doen is, er is genoeg ruimte om een potje te voetballen en er zijn verschillende volleybalvelden aanwezig. Ook staan er veel bedjes en parasols op het strand.

Lekker dagje strand

Het Malvarrosa strand is bijna een kilometer lang en 135 meter breed, genoeg ruimte dus. Aan het strand vind je veel kleine winkeltjes waar je wat te eten of een souvenirtje kunt kopen. Daarnaast staan er op verschillende speeltoestellen voor kinderen. Een andere faciliteit van het strand is dat je een massage kunt krijgen.

Bij het VVV-kantoor kun je informatie krijgen over andere mogelijkheden van het strand. Zo kun je er onder andere duiken bij de Malvarossa rif, surfen en kanoën.

Een strandbed en parasol is te huur van 10:00 tot 19:00, dit kost je ongeveer €5 euro per stuk per dag.

Sporten op het strand

Bij het strand zijn verschillende fitnesstoestellen geplaatst, hier kun je gratis gebruik van maken. Op elk toestel staat aangegeven waarvoor en hoe je het moet gebruiken, lees dit dus voor je begint. Ook worden er fitnesslessen gegeven bij deze toestellen, voor meer informatie over deze lessen kun je langs gaan bij het VVV-kantoor

Op het strand zijn genoeg mogelijkheden om te sporten. Eigenlijk is het strand te kort om echt hard te kunnen lopen. Wel zijn er dus volleybalvelden: een net kan je krijgen voor €2 euro, wel moet je hiervoor een rijbewijs, paspoort of id achterlaten als borg.

Vervoer naar het strand

Vervoer in Valencia is niet duur, je kunt voor een paar euro met het openbaar vervoer bij het strand komen. Voor de beste route naar het strand raad ik je aan gebruik te maken van Google Maps, deze app geeft precies aan vanaf waar en op welke tijd je moet vertrekken.

Mocht je geen gebruik willen maken van het openbaar vervoer kun je ervoor kiezen om met de taxi te gaan. Je kunt gebruik van de traditionele taxi of Uber. In Spanje zijn de lonen niet al te hoog en daarom is het gebruikelijk om 5% tot 10% fooi te geven, dit is niet verplicht.

Mocht je in de buurt van het strand zijn is het natuurlijk veel lekkerder om naar het strand te wandelen, ook zou je ervoor kunnen kiezen om fietsen te huren en naar het strand te fietsen. Mocht je dit doen is het ook een aanrader om door het Turia Park (Jardín del Turia) te fietsen, meer informatie over het Turia park vind je hier.

Praktische tips

Er zijn een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden als je van plan bent een dagje naar het strand te gaan.

  • Kostbare spullen: Neem ze zo min mogelijk mee, helaas zijn er in heel Valencia nog een aantal zakkenrollers actief.
  • Zonnebrand: Vergeet dit niet, in de warme zon verbrand je gelijk.
  • Drinken: Vanwege het warme weer is het belangrijk om goed te drinken, neem dus water mee of koop dit op het strand.
  • Cash geld: Op het strand zijn geen pinapparaten en het is niet overal mogelijk om met pin te betalen. Voor deze tip geld wel: neem niet meer mee dan je nodig gaat hebben.
  • Neem een spelletje mee: Om verveling op het strand te voorkomen is het slim om een spelletje mee te nemen.

Andere stranden

Naast het Malvarrosa strand kent Valencia nog twee andere bekende stranden. Dit zijn Las Arenas en La Patacona. Malvarrosa zit eigenlijk tussen deze twee stranden in: Bij Las Arenas komen vooral toeristen, La Patacona eigenlijk alleen locals en bij Malvarrosa zie je ze beiden.

Las Arenas

Dit strand bevindt zich het dichtst bij het centrum, op een afstand van 5 kilometer. Volgens velen is dit het mooiste strand van Valencia, het strand is net zo breed als het Malvarrosa strand alleen is het een stuk langer (1,2 kilometer). Op dit strand vind je eigenlijk alle faciliteiten die je nodig hebt op een strand, ligbedden, parasols, douches, kraantjes en toiletten zijn allemaal aanwezig. In de buurt van dit strand kun je zelfs een les flyboarden volgen. Ook op dit strand heb je de mogelijkheid om te genieten van een massage.

Langs het strand vind je ook een VVV-kantoor, toeristen kunnen hier langs gaan om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Las Arenas is het enige strand in Valencia waar ook huisdieren toegestaan zijn.

La Patacona

La Patacona is het rustigste strand van de drie. Veel toeristen kunnen de weg naar dit strand nog niet helemaal vinden, je zult hier dus ook vooral locals vinden. In de zomer worden hier verschillende strandtenten opgebouwd waar je iets kunt eten drinken, vaak wordt hier ook livemuziek gemaakt.

Ook vind je op dit strand een surfschool, hier kun je terecht voor surflessen of de verhuur van surfboards.

Beste hotels bij het strand

Bij de stranden zijn veel hotels in de buurt. Hoewel hotels in het centrum van Valencia vaak goedkoper zijn kan het toch de moeite waard zijn om te gaan voor een hotel bij het strand. Online vind je velen lijstjes met de beste hotels aan het strand maar daarnaast heb ik ook nog één suggestie voor je: Las Arenas Balneario Resort.

Las Arenas Balneario Resort is een hotel met een groot zwembad, loop je het hotel uit sta je eigenlijk gelijk met je voeten in het zand, strandlakens leen je van het hotel.

Uitgaan bij het strand

Kun je uitgaan bij het strand in Valencia?

Zeker, vooral bij het Las Arenas strand vind je veel mogelijkheden om uit te gaan. Grote buitenterreinen met harde muziek en genoeg ruimte om te dansen. Even niet dansen? Ook zijn er genoeg gezellige cafés en kroegen waar je kunt genieten van een biertje of wijntje.

In Valencia betaal je voor een biertje gemiddeld €2,50. Je ziet vaak dat de prijzen bij de horeca langs het strand toch fors hoger liggen, dit komt door de locatie. Als je goedkoper wilt uitgaan kun je het beste kiezen voor een club in het centrum.