Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Uitgaan op Ibiza | De beste clubs & discotheken

Uitgaan op Ibiza | De beste clubs & discotheken

  • door

In de zomer worden op Ibiza dagelijks feesten georganiseerd met wereldberoemde DJ’s waaronder Martin Garrix, Calvin Harris en Armin van Buuren. Ibiza staat bekend als hét party-eiland van de wereld, maar is dat wel terecht? In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over uitgaan op Ibiza!

Wat zijn de beste clubs op Ibiza?

Er zijn enorm veel verschillende clubs op Ibiza, de bekendste zijn Ushuaïa en Pacha. Dit zijn dé plekken waar iedereen het altijd over heeft. Echter zijn dit absoluut niet de enige clubs op Ibiza. Clubs als Hï Ibiza en Amnesia zijn een iets minder bekend. Toch is het de moeite waard om ook deze te bezoeken.

Ushuaïa

Ushuaïa is de bekendste club op Ibiza, wat ons betreft is dit ook de beste en leukste club.
Ushuaïa, Ibiza

Ushuaïa is de bekendste club op Ibiza, wat ons betreft is dit ook de beste en leukste club. Het is een groot buitenterrein met in het midden een soort fontein.

Tijdens het hoogseizoen draaien de allergrootste DJ’s van de wereld in deze club. Je kunt hierbij denken aan Martin Garrix, Calvin Harris, F*CK ME I’M FAMOUS en Armin van Buuren. Al deze wereldberoemde sterren vliegen wekelijks over om de aller vetste show neer te zetten. Tijdens je vakantie op Ibiza is het echt een aanrader om een van deze shows te bezoeken.

Het enige nadeel van de avonden bij Ushuaïa is dat deze enorm duur zijn. Enkel de prijzen voor entreetickets lopen al op tot zo’n €80 euro. Daarnaast zijn de drankjes bij de bar ook ontzettend duur. Zo betaal je €10 voor een flesje water, €15 voor een biertje en €20 voor een mix drankje. Op drukke dagen sta je hier ook nog eens 45 minuten bij de bar. Je vindt deze club in Ibiza-stad.

Indrukwekkend is dat het vliegveld enorm dicht bij de club zit, hierdoor vliegen er soms vliegtuigen enorm laag over.

Pacha

Pacha is een keten, deze heeft clubs staat op verschillende locaties. Zo kun je clubs vinden in Madrid, Valencia, Bilbao en Barcelona. De bekendste en populairste Pacha club blijft toch degene op Ibiza.

Club Pacha heeft een hoop overeenkomsten met Ushuaïa, ook hier komen regelmatig beroemde artiesten. Echter zijn deze artiesten een stuk minder bekend als de artiesten bij Ushuaïa. Dit betekent echter niet dat het bij Pacha minder leuk is. De artiesten doen echt hun best om iedereen aan het dansen te krijgen.

Ook bij Pacha zal het geen goedkope avond worden. Afhankelijk van de artiesten betaal je hier tussen de €25 en €85 aan entree. Op dagen dat er geen bekende artiesten zijn ben je hier dus goedkoper uit. Echter blijven ook hier (ondanks dat het iets goedkoper is) de prijzen aan de bar hoog. Voor een beker water betaal je €8, een biertje kost €10 en een mix drankje tussen de €12 en €15. Ook deze club is te vinden in Ibiza-stad.

Hoewel je ook bij Pacha minimaal 18 jaar oud moet zijn om naar binnen te mogen wordt hier niet vaak op gecontroleerd. Je zou de gok dus kunnen wagen. Wel is het dan goed om te weten dat je voor de betaalde tickets geen geld terugkrijgt wanneer je geweigerd wordt.

Hï Ibiza

Hï Ibiza is een relatief nieuwe club op Ibiza (geopend in 2017), dit is waarschijnlijk ook de reden dat het nog niet zo’n bekende club is. Toch hoort deze club op de lijst van beste clubs op Ibiza. De club is enorm, hij bestaat uit twee grote indoor zalen en drie outdoor area’s. Zelfs wanneer je naar het toilet gaat hoef je niet stil te staan, ook hier is een DJ.

Ook bij Hï Ibiza treden regelmatig beroemde artiesten op. Zo is afgelopen jaar onder andere Armin van Buuren, Fisher, Sunnery James & Ryan Marciano en David Guetta hier geweest. Naast de grote artiesten organiseert de club regelmatig ‘Glitterbox’. Dit is een speciaal feest waarbij je als bezoeker mee terug in de tijd wordt genomen naar de tijd van de house, trance en disco op het eiland.

Wanneer je Hï Ibiza wilt gaan bezoeken is het verstandig om je ticket vooraf online te kopen, deze zijn zo’n €20 goedkoper dan aan de deur. Aan de bar zijn de prijzen relatief normaal, voor een biertje betaal je €12, voor een flesje water ben je ook €12 kwijt en een mixdrankje kost €18. Hï Ibiza is gevestigd in Ibiza-stad.

Amnesia

Bij Amnesia worden al sinds 1976 feesten georganiseerd met verschillende muziekgenres. Tegenwoordig kun je er terecht voor trance, house, techno, dubstep en zelfs livemuziek. De club bestaat uit twee grote zalen, in elk wordt andere muziek gedraaid.

Het unieke aan deze club is dat deze vol staat met ijskanonnen. Op een willekeurig moment op de avond worden deze aangezet en krijgt iedereen in de zaal een koude douche. Tijdens het hoogseizoen organiseert de club ‘Espuma’, dit is een feest waarbij de hele zaal volgespoten wordt met schuim.

Ook bij Amnesia ben je hoop geld kwijt aan tickets. Deze kosten gebruikelijk tussen de €40 en €50, de speciale openings- en sluitfeesten zijn nog duurder. De club is gevestigd in San Rafael. Vanuit de grote steden op Ibiza (San Atonio, Playa D’en Bossa en Ibiza Stad) kun je een gebruik maken van de gratis (mits je een ticket voor de club hebt) bussen of een taxi nemen (dit kost tussen de €10 en €15).

Andere clubs op Ibiza

Naast de bovengenoemde clubs zijn er nog een hoop andere clubs op Ibiza die het bezoeken waard zijn.

Naast de bovengenoemde clubs zijn er nog een hoop andere clubs op Ibiza die het bezoeken waard zijn. Deze clubs zijn vaak kleiner en soms ook iets goedkoper dan de bekende clubs.

  • Akasha
  • DC-10
  • Es Paradis
  • Ibiza Rocks
  • Lio
  • Octan Ibiza
  • Privilege
  • The Underground

Gay-bars

Ibiza staat bekend om het actieve gay-leven. Het is dan ook niet gek dat er een hoop bars en cafés speciaal voor de homo gemeenschap zijn. Er is zelfs een hele straat voor hen ingericht, Calle de la Virgen. Dit is een gezellige straat vol terrassen en andere horecagelegenheden waar iedereen zichzelf kan zijn. Het is de ontmoetingsplaats voor mensen uit de LHBTI gemeenschap.

Hoe ziet uitgaan er op Ibiza uit?

De avond begint vaak op een terras of in een café, hier worden de eerste biertjes al gedronken. Rond 1:00 uur vertrekken de meeste mensen richting de clubs. Hierdoor staat er rond dit tijdstip vaak al een rij, wanneer je deze wilt vermijden kun je het beste iets eerder gaan.

Op Ibiza kun je het zo laat maken als je zelf wilt! De meeste clubs blijven tot vroeg in de ochtend geopend. Er zijn zelfs clubs die pas om 6:00 s’ochtends opengaan. Je kunt altijd wel ergens verder feesten!

Hoe duur is uitgaan op Ibiza?

Ibiza staat bekend als een luxe en daarbij ook een duur eiland, bij de meeste clubs ben je al snel honderden euro’s per persoon kwijt. Uitgaan op Ibiza kan dus enorm veel geld kosten. Wanneer je besluit naar een show te gaan van bijvoorbeeld Martin Garrix of Calvin Harris kan enkel de entreeprijs al oplopen tot bijna €100. Daarnaast ben je op deze plekken ook een hoop geld kwijt aan drankjes, je betaalt al snel €15 tot €20 per drankje.

Wanneer er geen grote artiest optreedt zijn de prijzen iets milder. Een biertje kost dan rond de €10, een flesje water €12. Een mixdrankje behoudt de prijs en kost rond de €18.

Goedkoop uitgaan op Ibiza

‘Goedkoop uitgaan’ gaat op Ibiza lijkt onmogelijk, toch zijn er manieren waarmee je een hoop geld kunt besparen. De makkelijkste manier om geld te besparen is door weinig tot geen drankjes te halen aan de bar.

Goedkoop uitgaan gaat niet lukken bij clubs waar grote artiesten komen, hier betaal je een hoop geld aan entree. Bij clubs waar geen grote artiesten draaien moet je ook entree betalen, echter liggen de prijzen hier een stuk lager. Je betaalt hier zo’n €15 tot €20 entree per persoon. Daarnaast is het verstandig om tickets vooraf online te kopen. Wanneer je de tickets aan de deur koopt ben je vaak meer geld kwijt.

Wat is de duurste club op Ibiza?

Er zijn enorm veel dure en clubs op Ibiza. De meest exclusieve (en daarbij ook duurste) club van Ibiza is naar alle waarschijnlijkheid Blue Marlin.

Er zijn enorm veel dure en clubs op Ibiza. De meest exclusieve (en daarbij ook duurste) club van Ibiza is naar alle waarschijnlijkheid Blue Marlin. Dit is een beach-club net buiten Ibiza-stad, in de buurt van het vliegveld. Bij Blue Marlin zijn een hoop dure champagnes en luxe maaltijden te krijgen. Het personeel is aardig en werken goed door. De eigenaar van deze club komt uit Nederland en is zelf ook vaak aanwezig.

Uitgaan op Ibiza voor 16-jarigen

Eigenlijk zijn alle uitgaansgelegenheden op Ibiza zijn enkel toegankelijk voor mensen die ouder dan 18 jaar zijn. Toch zijn er ook een hoop jongeren van 16 en 17 die uit zouden willen gaan op Ibiza. Helaas moeten wij deze jongeren teleurstellen, er zijn geen mogelijkheden voor hen om uit te gaan op Ibiza.

Echter wordt er niet bij elke club (bijvoorbeeld Pacha) even streng op de leeftijd gecontroleerd. Mocht je er wat ouder uit zien kun je het dus gerust proberen. Wees er wel van bewust dat er geen geld wordt terug gegeven wanneer je aan de deur geweigerd wordt. Bij Ushuaïa wordt naar ons idee wel streng gecontroleerd, de kans dat je hierbinnen komt is dus klein.

Je hebt de beste kans in San Antonio, hier wordt het minst goed gecontroleerd. In Ibiza-stad zal je het meeste moeite hebben om binnen te komen.

Is uitgaan op Ibiza veilig?

Uitgaan brengt (met name voor vrouwen) vaak risico’s met zich mee. Je wilt natuurlijk dat op zo’n avond alles goed verloopt. Het uitgaansleven op Ibiza trekt een hoop bezoekers, gelukkig is het hier goed geregeld. Clubs hebben genoeg beveiligers ingehuurd en er is vaak veel politie op straat. Wij zijn ervan overtuigd dat uitgaan op Ibiza voor iedereen veilig is. Als er toch iets gebeurd is er meestal snel beveiliging of politie bij. Wanneer zij het incident niet opmerken is het kun je dit gewoon bij hen aangeven. Meer informatie over de veiligheid op Ibiza vind je op deze pagina.

Veelgestelde vragen over uitgaan op Ibiza

Waar zitten de clubs op Ibiza?

Het grootste gedeelte van de clubs op Ibiza zit in Ibiza-stad, San Antonio en Platja d’en Bossa. In deze steden vind je onder andere Ushuaïa, Pacha en Amnesia. Op plekken als Cala Llonga en Cala Vadella moet je juist niet zijn, hier is het s’avonds enorm rustig.

Welke kleding mag ik aan tijdens het uitgaan op Ibiza?

Welke kleding je aan mag is afhankelijk van de club waar je naartoe gaat. Bij de meeste clubs kom je niet binnen met slippers, zwemkleding, joggingbroeken, sportkleding of zonder T-shirt. Daarnaast is het verboden om grote tassen (bagage) mee naar binnen te nemen.

Wanneer gaan de clubs op Ibiza weer open?

Rond eind april, begin mei openen de nachtclubs op Ibiza hun deuren. Tijdens de winterperiode zijn bijna alle clubs gesloten. Deze clubs sluiten na het hoogseizoen, dit is meestal rond eind september of begin oktober. Met oud en nieuw kiezen veel clubs ervoor om de deuren nog eenmalig te openen.

Tot slot,

Er zijn dus een hoop verschillende uitgaansgelegenheden op Ibiza. Wat ons betreft is het echt een must om een avondje bij Ushuaïa mee te maken. Hoewel dit aardig wat geld kost zijn wij ervan overtuigd dat dit de moeite waard is. Wij hopen dat je fijne dagen op Ibiza gaat meemaken.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over uitgaan op Ibiza. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *