Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Hoe duur is Sevilla?

Hoe duur is Sevilla?

  • door

Een vakantie is vaak erg duur, gelukkig is Spanje een van de goedkopere opties. Sevilla is zelfs nog een van de goedkopere steden in vergelijking tot Barcelona, Madrid of Valencia. Omdat er toch veel onduidelijkheden en vragen zijn beantwoord ik in dit artikel de vraag: ‘Is Sevilla duur?’.

Nee, Sevilla is geen dure stad. Vliegtickets en verblijf zijn in vergelijking met Barcelona, Madrid of Valencia een stuk goedkoper. Ook wanneer je iets leuks wilt gaan doen kun je dit relatief goedkoop doen: Zo kun je voor relatief weinig geld fietsen huren of bezienswaardigheden bezoeken.

Wat betaal je in een restaurant?

Wat kost uiteten in Sevilla?
Uiteten in Sevilla

Hoe duur een restaurant in Sevilla is hangt af van het restaurant waar je naartoe gaat. Wanneer je in een goedkoop restaurant een maaltijd besteld zal dit zo’n €10 kosten. Wanneer je in een gemiddeld restaurant een drie gangen diner besteld zal je ongeveer €25 euro per persoon kwijt zijn inclusief drankjes.

Er zijn in Sevilla geen specifieke plaatsen waar alle restaurants duur of juist betaalbaar zijn. Ik zou adviseren vooraf een restaurant op te zoeken op Google als je naar specifiek één van de twee op zoek bent. Je kunt online dan ook gelijk zien of dit restaurant goede recensies heeft.

Wat kost een overnachting in Sevilla?

De prijzen van overnachtingen in Sevilla lopen enorm uiteen. De goedkoopste optie is het slapen in één van de velen hostels, hier betaal je gemiddeld zo’n €10 tot €30 euro (afhankelijk van het seizoen). Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in een hotel te slapen, een hotel is vanzelfsprekend duurder dan een hostel maar toch valt het prijsverschil mee. Je kunt een overnachting boeken vanaf €20 euro, in het hoogseizoen kan je ervan uitgaan dat je rond de €40 euro per nacht kwijt bent. Dit is de prijs voor een tweepersoonskamer.

Wanneer je met een gezin of grote vriendengroep bent kan je beter kijken naar een appartement of AirBnB. Wat je hiervoor betaald hangt af van de hoeveelheid personen. Voor een 4-persoons appartement in het centrum betaal je tussen de €80 en €100. Voor een 6-persoons kamer ben je zo’n €125 kwijt. 

Hoeveel betaal je voor het openbaar vervoer?

Prijs openbaar vervoer sevilla
Openbaar vervoer in Sevilla

In Sevilla is ook het openbaar vervoer niet duur. Er zijn verschillende vormen van openbaar vervoer, zo kun je gebruik maken van de bus, tram, metro of de taxi. De bus, tram en de metro zijn de goedkoopste opties, voor een enkeltje betaal je €1,40 per persoon. 

Het starttarief van een taxi ligt tussen de €1 en €2, hierna betaal je €0,85 per kilometer. Houdt er rekening mee dat dit het dagtarief is, s’avonds en vooral s’nachts betaal je een stuk meer. Wanneer je besluit een taxi te gebruiken raad ik Uber aan, dit is een app op je telefoon waarmee je een taxi kunt reserveren. Het voordeel van de app is dat deze van te voren aangeeft hoeveel de rit gaat kosten. Mocht dit te ingewikkeld zijn kun je ook gewoon gebruik maken van de reguliere taxi’s die rond rijden

Wat kosten vliegtickets naar Sevilla?

De prijzen voor vliegtickets naar Sevilla lopen enorm uiteen. Tijdens het laagseizoen kun je soms retour tickets vinden voor minder dan €40. In het hoogseizoen (de zomervakantie) kunnen de prijzen oplopen tot zo’n €350. Zelf maak ik altijd gebruik van Skyscanner om de goedkoopste tickets te vinden.

Vliegen naar Sevilla duurt zo’n 2 uur en 55 minuten.

Gratis bezienswaardigheden

Tijdens een stedentrip in Sevilla is een bezoek aan het koninklijk paleis 'Real Alcazar' niet te missen. Voor velen is dit hét hoogtepunt van hun trip.
Koninklijke paleis: Real Alcázar

Er zijn in Sevilla enorm veel bezienswaardigheden, een deel hiervan is gratis te bezoeken. Ik heb hieronder drie bezienswaardigheden opgesomd die gratis te bezoeken zijn. Let erop dat de tickets voor de laatste bezienswaardigheid alleen op bepaalde tijden gratis zijn.

  • Parque María Luisa: Sinds 1914 is dit dé plek waar Sevillianen samenkomen om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Het is een perfecte plek voor een wandeling of picknick!
  • Museo de Bellas Artes: Dit is een van de populairste musea in Sevilla: het museum van schone kunsten. Er zijn hier enorm veel verschillende werken te vinden gemaakt door Spaanse kunstenaars. Naast de permanente is er ook een wisselende tentoonstelling met iedere keer een ander onderwerp. Voor dit museum zijn de entreetickets altijd gratis.
  • Real Alcázar: Het koninklijk paleis in Sevilla is één van de hoogtepunten van je trip. Het is een enorm groot complex dat onder andere bestaat uit Palacio Mudéjar, Patio de las Doncellas en Palacio Gótico. Je kunt dit paleis op maandagen in april tot en met september van 18.00 tot 19.00 uur en op maandagen in oktober tot en met maart van 16.00 tot 17.00 uur gratis bezoeken.

Veelgestelde vragen

Wat kosten sigaretten in Sevilla?

Sigaretten zijn in Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je hier tussen de €4,40 en €5,50 per pakje. Houd er rekening mee dat je maximaal twee sloffen (800 sigaretten) mee terug naar Nederland mag nemen.

Wat kost benzine in Sevilla?

In Spanje betaal je minder voor benzine dan in Nederland. Echter scheelt dit niet erg veel, je betaald zo’n €2,15 voor een liter EURO 95. Een liter diesel is ietsjes goedkopen, hiervoor betaal je €2,10 per liter.

Wat kost een biertje in Sevilla?

Wanneer je op het terras een normaal biertje besteld kost dit ongeveer €2,70. In de supermarkt ben je een stuk minder kwijt en zal je maar €1,70 moeten afrekenen. Wanneer je minder wilt betalen kun je het best grotere verpakkingen in de supermarkt halen. 

Hoeveel fooi moet ik geven in Sevilla?

Het is in Spanje (en dus ook in Sevilla) gebruikelijk om een fooi te geven in restaurants, cafe’s en in de taxi. Je kunt 5-10% van het totaalbedrag aanhouden. Je kunt natuurlijk altijd zelf bepalen of je meer of minder wilt geven.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over de kosten van een vakantie. Ik hoop dat je een beeld hebt gekregen hoe duur een trip naar Sevilla is. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.