Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Wat te doen in Valencia met slecht weer of regen?

Wat te doen in Valencia met slecht weer of regen?

  • door

Slecht weer is nooit leuk, maar als je op vakantie in Valencia bent is het helemaal zuur. Wanneer het dan ook nog regent heb je het helemaal slecht getroffen. Gelukkig zijn er in Valencia genoeg dingen te doen waarbij het weer geen rol speelt. Zo kun je overwegen een van de velen musea in Valencia te bezoeken, een kijkje te nemen bij de kathedraal of een rondje te lopen door de overdekte centrale markt.

Volg een paella workshop in Valencia

Valencia staat vooral bekend om zijn paella, iedereen is er dol op. Naast het eten van paella kun je in Valencia ook een workshop volgen waarin je leert hoe je zelf dit typische gerecht klaarmaakt. Tijdens zo’n workshop leer je van A-Z hoe je de typische paella maakt. Doordat deze workshops vaak binnengehouden worden kun je dit perfect doen op een dag dat het slecht weer is.

Zo’n paella workshop duurt vaak drie tot zes uur, afhankelijk van de partij die het aanbiedt. Ik zou aanraden om de workshop te volgen bij een Engelssprekende local, dit zorgt voor de beste ervaring. Helaas zijn deze workshops niet goedkoop, je betaald tussen de €30 en €60 euro per persoon.

Bezoek de stad van Kunsten en Wetenschappen

Het bekijken van deze futuristische stad in Valencia is met slecht weer minder leuk, toch zijn er in de stad een aantal leuke dingen te doen waarbij je geen last hebt van de weersomstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn het bezoeken van de Hemisfèric (3D bioscoop), Oceanogràfic (Aquarium) of Museo de las Ciencias (Wetenschapsmuseum).

Hemisfèric (3D bioscoop)

Hoewel dit misschien niet zo bijzonder lijkt is het wellicht toch de moeite waard. Het gaat hier namelijk om een 3D Max bioscoop. In deze bioscoop worden met name documentaires uitgezonden, deze films duren zo’n 45 minuten en worden in meerdere talen uitgezonden waaronder Engels.

Oceanogràfic (Aquarium)

In dit aquarium kun je meer dan 40.000 dieren bewonderen, dit zorgt ervoor dat dit het grootste aquarium van Europa is. In totaal zijn er hier 500 diersoorten te vinden waaronder dolfijnen, flamingo’s, walrussen, zeehonden, pelikanen en natuurlijk enorm veel andere vissen.

De Oceanogràfic is in het zomerseizoen dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Reguliere entreetickets voor het aquarium kosten €30 euro, kinderen betalen slechts €23 euro entree.

Museo de las Ciencias (Wetenschapsmuseum)

Het wetenschapsmuseum is een interactief museum dat erg leuk voor leergierige kinderen. Het motto van het museum is ‘verboden niet aan te raken’. De thema’s in het museum gaan alle kanten op: klimaatveranderingen, menselijke lichaam en superhelden. Naast tentoonstellingen worden er in het museum ook workshops georganiseerd.

Museo de las Ciencias is geopend van 10:00 tot 19:00 en op bepaalde zomerdagen tot 21:00. Tickets voor het museum kosten €8 euro. Meer informatie vind je op de website van het museum.

Breng een bezoek aan kathedraal La Seu

La Seu is een grote kathedraal in het centrum van Valencia, deze is gebouwd tussen 1262 en 1356. De kathedraal is nog steeds in gebruik en er worden hier regelmatig missen georganiseerd. Daarnaast is er tegenwoordig een museum in de kathedraal gevestigd, hier komen met name veel toeristen op af.

Het hoogtepunt van het museum is de Heilige Graal. Dit is volgens een aantal historici de beker waaruit Jezus dronk tijdens het laatste avondmaal. Dit verhaal is voor het eerst benoemd in 1182, het verhaal staat niet in de Bijbel. Hierdoor denken een aantal mensen dat het een mythe is.

Naast de Heilige Graal kun je ook de gemummificeerde arm van Vincent of Saragossa en Spaanse kunst uit de tijd van de Renaissance bekijken. Tijdens een bezoek is er de mogelijkheid een gratis audiotour te volgen.

Naast de kathedraal staat de klokkentoren El Miguelete, ook deze is toegankelijk voor bezoekers. Op een dag met slecht weer zou je dit over kunnen slaan. Bovenaan de toren is een uitkijkpunt, wanneer het bewolkt is kun je hier niet heel veel zien. Dit punt is wel overdekt, van regen heb je dus geen last.

Bekijk de Zijdebeurs

Naast paella staat Valencia ook bekend om zijn zijde. Dit komt doordat dit het voornaamste product was waarin gehandeld werd tijdens de Gouden Eeuw. Er zijn veel sporen overgebleven van deze tijd, zo is er in Valencia een zijdemuseum en kan je een bezoek brengen aan de zijdebeurs. Dit is de plek waar handelaren samen kwamen om de zijde die zij in China gekocht hadden te verhandelen.

Naast de beurs was dit ook het gebouw waarin de eerste rechtbank van Spanje vestigde, deze lieten handelaren met hoge schuld opsluiten. Deze handelaren werden in de Zijdebeurs zelf opgesloten, er was een gevangenis aanwezig in het gebouw.

De zijdebeurs is zo bijzonder dat hij zelfs een plek heeft gekregen op de lijst van Unesco werelderfgoed!

Tegenwoordig wordt er niet meer gehandeld en zijn er ook geen gevangenen meer aanwezig. Wél zijn er veel toeristen die het gebouw van binnen- en buiten komen bekijken. Je kunt de Zijdebeurs bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00. Op zon- en feestdagen is het gebouw geopend van 10:00 tot 14:00. Entreetickets kosten €2 euro.

Bezoek een van de velen musea

Wanneer het regent of slecht weer is in Valencia is het de perfecte dag om een bezoek te brengen aan een van de velen musea. Hieronder heb ik een aantal leuke musea opgesomd met wat achtergrondinformatie, hierdoor kan je zelf kiezen welk museum bij je past.

Museo de Bellas Artes

Aan de rand van het Turia park vind je Museo de Bellas Artes. In dit museum is vooral kunst tentoongesteld gemaakt door Spaanse kunstenaars. Je vindt hier bijvoorbeeld werken van Francisco Goya en Joaquin Sorolla. In totaal worden er meer dan 2.000 kunstwerken tentoongesteld in het museum.

Naast de kunstwerken is er in het museum een vaste expositie waarin archeologische vondsten tentoongesteld worden. Deze voorwerpen zijn allemaal in of in de buurt van Valencia gevonden.

Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Je hoeft geen entree te betalen en er zijn kluisjes aanwezig.

IVAM: Het museum van moderne kunst

Het IVAM museum is ook geschikt om op een regenachtige dag te bezoeken. In dit museum wordt alleen moderne kunst tentoongesteld, hieronder vallen onder andere schilderijen en beelden. Deze werken zijn afkomstig van zowel Spaanse als internationale kunstenaars, de bekendste is Pablo Picasso.

Er worden meer dan 10.000 kunstwerken tentoongesteld in dit museum!

Dit museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 19:00 uur. Op vrijdag is het museum langer open, je kunt er dan tot 21:00 uur terecht. De komende tijd hoef je niet te betalen om het museum in te komen.

Het Fallas museum

Het Fallas festival is het grootste festival van Valencia, dit wordt elk jaar in maart gevierd. Tijdens dit festival wordt heel de stad versierd met verschillende beelden. Er worden activiteiten georganiseerd waaronder vuurwerkshows en er wordt de hele week gefeest. Helaas is dit festival maar een aantal weken per jaar, wanneer je toch de sfeer wilt beleven kun je een bezoek brengen aan het Fallas museum.

In dit museum worden de allermooiste beelden van de Fallas bewaard, de rest van de beelden worden tijdens het festival verbrand. Je kunt in het museum deze beelden bekijken maar daarnaast leren hoe deze beelden gemaakt worden. Ook wordt er in het museum uitgelegd hoe het festival is ontstaan.

Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Op zon- en feestdagen kun je er van 10:00 tot 14:00 uur terecht. Een bezoek aan dit museum kost €2 euro.

Andere musea

Natuurlijk zijn er nog veel meer musea in Valencia, hieronder zal ik er nog een aantal opsommen:

Klik hier voor een overzicht van de 15 beste musea in Valencia

Tot slot,

Het is natuurlijk nooit leuk wanneer het slecht weer is tijdens je vakantie in Valencia. Toch hoop ik dat je ondanks het weer een leuke dag gaat beleven. Mocht je nog vragen of aanvullingen hebben twijfel dan niet om deze hieronder achter te laten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Ik wens jou/jullie een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *