Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Sporten in Valencia? Dit moet je weten!

Sporten in Valencia? Dit moet je weten!

  • door

Valencia is een mooie plaats voor een stedentrip, maar kun je hier ook sporten? Dat kan zeker! Spanje staat bekend als een echt voetballand. Maar dit is niet de enige sport die je hier kunt uitvoeren. Ook basketbal, fietsen en zwemmen zijn erg populair.

In Valencia kun je op meerdere plaatsen sporten. Zo zijn er lokale sportscholen en sportscholen van Basic-Fit. In het Turia Park zijn voor veel teamsporten velden aangelegd, daarnaast vind je hier ook fitnesstoestellen en een klimmuur. Ook fietsen, wandelen en zwemmen zijn populaire sportieve activiteiten die uit te voeren zijn in Valencia.

Sportscholen

In Valencia zijn veel lokale sportscholen, ook voor toeristen. Voor toeristen is een abonnement natuurlijk niet aantrekkelijk, gelukkig kun je voor een paar euro een dagpas kopen. Deze sportscholen zijn niet populair bij toeristen, hier sporten vooral inwoners van Valencia. Naast de lokale sportscholen zijn er in Valencia ook sportscholen van het bedrijf Basic-Fit. Met een Nederlands Basic-Fit abonnement heb je toegang tot deze sportscholen.

Sportvelden en fitnessapparaten in het Turia Park

Het Turia park is een groene strook van 9 kilometer lang. Vroeger stroomde er door deze strook een rivier, na een overstroming die leidde tot meerdere is besloten de rivier om te leggen en op deze plaats een park aan te leggen.

Tegenwoordig vind je in het park enorm veel plekken waar je kunt sporten. Naast hardlopen en wandelen kun je er genoeg andere sporten uitoefenen. Zo vind je er bijvoorbeeld volleybalvelden, softbalvelden, rugbyvelden, atletiekvelden en een tafeltennistafel. Deze zijn allemaal gratis te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat het op de velden erg druk kan zijn, kom dus op tijd.

In het park zijn ook andere sportfaciliteiten aanwezig. Zo staan er door het park verschillende fitnessapparaten, deze zijn gratis te gebruiken. Daarnaast is er onder één van de v elenbruggen in het park een klimmuur gemaakt.

Fietsen huren

In Spanje besluiten steeds meer mensen om een fiets te kopen. Dit komt doordat de inwoners na de uitbraak van het coronavirus een ander vervoersmiddel dan het openbaar vervoer zoeken. Sindsdien worden er in grote Spaanse steden ook steeds meer fietsen verhuurd, zo ook in Valencia.

Ook toeristen kiezen er steeds vaker voor om te fietsen in Valencia. Online zijn er veel fietsroutes door Valencia te vinden. Tijdens deze routes fiets je ongetwijfeld door het Turia Park, de Stad van Kunst en Wetenschap en langs het strand.

Fietstours

Bewegen kan ook tijdens een fietstour, op deze manier kun je bewegen en sightseeing combineren. Je kunt dan kiezen voor een fietstour in een groep of voor een privé fietstour. Er is veel aanbod, er worden zelfs Nederlandse fietstours aangeboden en fietstours met elektrische fietsen. Je kunt deze tours boeken via platformen zoals Booking.com of in valencia bij een van de toeristen winkels.

Wandelen door Valencia

Je ziet dat dit steeds populairder wordt in Valencia, steeds meer mensen maken een wandeling door de stad. Je ziet op veel toeristen websites dat er gratis wandelroutes aangeboden worden, ook in veel reisgidsen komen deze terug. Wandelen door de stad is een leuke bezigheid, er zijn veel bezienswaardigheden die op loopafstand te bereiken zijn. Als je langs gratis bezienswaardigheden loopt is het zelfs aantrekkelijk om even binnen te kijken (indien mogelijk natuurlijk).

Veel mensen die gaan wandelen hebben moeite met het vinden van een geschikte route. Ik heb twee wandelroutes ontwikkeld die voor iedereen geschikt zijn. Dit zijn de stads- en de strandroute, deze wandelingen duren (afhankelijk van keuzes die je tijdens de wandeling maakt) een halve tot een hele dag. Je kunt deze wandelroutes op deze pagina voor €5,95 bestellen, je krijgt dan direct toegang.

De (halve) Marathon

Sporten in Valencia kan ook tijdens de marathon. Deze wordt net als de halve marathon elk jaar georganiseerd. Hier komen veel bezoekers vanuit de hele wereld op af. Tijdens de marathon loop je door het centrum van Valencia, daarnaast loop je een groot stuk langs het Turia park.

Naast een marathon wordt er dus ook een halve marathon georganiseerd, dit gebeurd op een andere dag. Naast deze twee wedstrijden wordt er ook een 10 kilometer wedstrijd georganiseerd. Deze wordt door een andere organisatie georganiseerd, daardoor is ook deze wedstrijd op een andere dag.

Als je wilt meedoen is het belangrijk om een lange tijd vooraf aan te melden. De wedstrijden zijn vaak snel uitverkocht. Meer informatie over de marathon van Valencia vind je hier.

Zwemmen

In Valencia kan het in de zomer erg warm zijn. Zwemmen is daarom de perfecte workout, je hebt dan geen last van het weer. De meeste hotels in Valencia beschikken over een zwembad. Toch zijn er een aantal zonder zwembad, daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een appartement. Gelukkig kun je nog bij de zee terecht, er zijn drie grote stranden in Valencia waar alle ruimte is voor jou workout.

Is de zee niks voor jou? Er zijn ook een aantal openbare zwembaden in Valencia, als je echt voor het sporten komt is het plaatselijke zwembad Piscina Castellar(25 meterbad) en het kleine waterpark Piscina del Parque del Oeste een aanrader. De eerste is het best van de twee, in het waterpark kan het erg druk zijn waardoor je op dat moment niet lekker kan sporten. De zwembaden zijn beide buiten.

Voetbal in Valencia

Voetbal is echt dé sport van Spanje. Veel Spaanse jongeren spelen voetbal op straat in de hoop de nieuwe Piqué te worden. Tijdens je stedentrip zal je er ongetwijfeld een aantal tegenkomen. In Valencia zijn voor deze jongeren op veel plaatsen voetbalvelden aangelegd, als toerist kun je hier natuurlijk ook gebruik van maken, misschien kun je zelfs tegen de lokale bevolking spelen.

Valencia CF.

Ben je meer van het kijken naar sport? Valencia CF. is een van de weinige professionele voetbalclubs uit Valencia. Ze voetballen in de hoogste competitie van Spanje: La Liga. Daarnaast doen ze elk jaar mee aan de bekerwedstrijd (Copa del Rey) en af en toe aan de Champions Leaque. Ook de keeper van het Nederlands elftal speelt hier: Jasper Cillessen.

Het symbool van de club lijkt op Batman. Disney wilt niet dat het symbool van de club op Batman lijkt en heeft al meerdere rechtszaken gevoerd. De supporters van de club blijven de grens opzoeken door het symbool ieder jaar meer op Batman te laten lijken.

Je kunt wedstrijden van de club bekijken in het stadion van Valencia CF. Tickets zijn online te verkrijgen maar vaak al uitverkocht als de wedstrijd dichterbij komt. Plan dit dus op tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *