Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Fietsen in Valencia, wat zijn je opties?

Fietsen in Valencia, wat zijn je opties?

  • door

Een fiets is het perfecte vervoersmiddel om je te verplaatsen in Valencia. Vanaf het centrum fiets je in ongeveer 20 minuten naar het strand. De meeste bezienswaardigheden zijn in de buurt van het centrum, toch is lopen vaak te ver. Fietsen in Valencia is een goed alternatief, de afstanden zijn hier perfect voor.

Het is een populaire bezigheid voor toeristen, hierdoor vind je tegenwoordig aardig wat fietsverhuurders in Valencia en er worden ook steeds meer fietstours aangeboden. Dit komt door het stijgende aantal toeristen dat Valencia bezoekt, daarnaast kiezen zij er steeds vaker voor om de stad te verkennen met de fiets.

Zelf fietsen in Valencia

In Valencia kan je op verschillende manieren een fiets huren. Een van de beste opties is om naar één van de velen traditionele bedrijven die fietsen verhuren in Valencia te gaan. Hier kun je gemakkelijk een fiets huren voor één of meerdere dagen. Voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld dat je geholpen wordt bij het afstellen van de fiets en dat medewerkers vaak Engels spreken.

Het nadeel hiervan is dat je vaak iets meer betaalt, voor het huren van een fiets betaal je in Valencia vaak tussen de €10 en €20 euro per fiets. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een fiets te huren via Valenbisi.

Fietsen huren via Valenbisi

Als je in Valencia bent heb je ze vast al zien staan, fietsen van het bedrijf Valenbisi. Het lijkt heel handig omdat dit bedrijf bijna 3.000 fietsen verhuurt die op 275 verschillende plekken in Valencia teruggebracht kunnen worden. Toch zit er een addertje onder het gras, om gebruik te maken van een van de fietsen moet je een kaart kopen van minimaal 7 dagen. Deze kaart kost €13,30 en hiermee kun je 30 minuten gratis fietsen. Hierna betaal je ongeveer €3 euro per uur, dit is relatief duur in vergelijking tot de traditionele fietsverhuur.

Ben je langere tijd in Valencia is een kaart misschien wel aantrekkelijk, een jaarkaart kost je €29,21. Ook hier is het eerste half uur gratis, daarna betaal je ongeveer €2 euro per uur.

Fietsen met een gids

Naast zelf een rondje door de stad fietsen kan je er ook voor kiezen om dit met een gids te doen. Hoewel je zelf de populairste bezienswaardigheden ook wel zult vinden is dit met een gids toch anders. Een gids verbaast je vaak met interessante informatie en weetjes over de bezienswaardigheden die je ziet. Een tour met een gids is toch wel een aanvulling van je stedentrip.

In Valencia zijn er enorm veel aanbieders van tours met de fiets, zelf raadt ik de tour van Bajabikes aan. Dit is een fietstour met een Nederlandse gids waardoor iedereen het goed kan begrijpen. Ze bieden tours aan in verschillende vormen waardoor er voor (bijna) iedereen wat tussen zit. Meer informatie vind je op de website van Bajabikes.

Nederlandse fietstours in Valencia

Ook worden er in Valencia tours aangeboden met Nederlandstalige gids. Mocht je zelf slecht Engels spreken of ben je met kinderen die (nog) geen Engels spreken is een Nederlandse gids echt een aanrader, zo voorkom je dat je de hele tour aan het vertalen bent. Nederlandse fietstours zijn bijvoorbeeld te boeken bij Bajabikes en Valenciabikes.

Wat kost een fietstour in Valencia?

Doordat er zoveel partijen zijn die tours aanbieden is het soms lastig om te zien wat nou een redelijke prijs is. De gemiddelde prijs voor een fietstour met gids ligt rond de €25 tot €30 euro per persoon. Ook zijn er partijen die privé tours verzorgen, voor de tours wordt vaak meer dan €175 euro gevraagd. Deze prijzen zijn inclusief verhuur van de fietsen.

Een cyclo- of e-bike huren in Valencia

Naast de standaard fietsen worden er in Valencia ook e-bikes en zogeheten cyclobikes verhuurd. Een cyclobike is een soort karretje waar je met meerdere mensen in kunt zitten, op een cyclobike passen tot wel 6 personen op passen. Voor velen zal zo’n soort fiets geen aanrader zijn, je zit bijvoorbeeld met z’n allen op elkaar gepropt, er is weinig ruimte voor bagage en alleen de voorste kan sturen en goed op het verkeer letten.

Fietsen door het Turia Park

In Valencia vind je midden in het centrum een groene strook, dit is het Jardín del Turia. Een rivier die in 1960 na een overstroming drooggelegd is en omgebouwd tot een park. Dit park is de perfecte plek om doorheen te fietsen. Het park is 9 kilometer lang waardoor er genoeg ruimte is om doorheen te fietsen. Ook vind je in dit park op verschillende plaatsen sportvelden en fitnessapparaten waarmee je je workout compleet kan maken.

In het park vind je onder meer verschillende planten, bruggen en fonteinen. Aan het uiteinde van het park vind je de stad van Kunsten en Wetenschappen, dit is een futuristische stad waarvan de bouw in 2009 is afgerond. In deze stad vind je onder andere een operagebouw, 3D bioscoop en het grootste aquarium van Europa. Meer informatie over het Turia Park vind je hier.

Fietsen langs de stranden van Valencia

Fietsen langs de stranden van Valencia is niet echt een aanrader. Hoewel er langs de grote stranden fietspaden liggen is het toch lastig om een mooie route langs de stranden te fietsen. De meeste stranden in Valencia zijn maximaal 1,5 kilometer lang, tussen de stranden zijn geen goede wegen aangelegd die vaak niet beschikken over fietspaden. Automobilisten verwachten hier ook geen fietsers waardoor het belangrijk is om op deze wegen goed aan de kant van de weg t

Mocht je toch langs het strand willen fietsen kan je ervoor kiezen om voor een route te kiezen waarin je na het strand doorfietst naar het centrum van de stad, op deze manier kan je toch langs het strand fietsen zonder gebruik te maken van de slecht onderhouden wegen.

Verkeersregels in Valencia

In Valencia gelden vrijwel dezelfde regels voor fietsers als in Nederland. Je mag hier bijvoorbeeld niet op voetpaden fietsen en niet met je telefoon in je hand fietsen. Daarnaast is het ook verboden om te fietsen terwijl je een koptelefoon op hebt of oortjes in hebt. Hoewel de verkeerssituaties anders zijn dan in Nederland is dit voor toeristen duidelijk omdat het goed aangegeven is, je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

Wandelen in Valencia

Naast fietsen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan wandelen in Valencia. Doordat Valencia niet enorm groot is zijn de bezienswaardigheden goed te bereiken per voet. Het kost wandelaars veel tijd om hun route uit te stippelen. Online zijn er wel een aantal routes te vinden maar deze zijn enkel buiten de stad.

Daarom heb ik besloten om twee wandelroutes te maken, een stadsroute en een strandroute. Deze routes zijn voor iedereen te doen en zullen een halve of hele dag kosten (afhankelijk van je keuzes). Je kunt de routes hier voor €5,95 bestellen, je krijgt dan direct toegang.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over fietsen in Valencia. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren!