Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Top 8 gratis bezienswaardigheden in Marbella

Top 8 gratis bezienswaardigheden in Marbella

  • door

Een vakantie is vaak al duur genoeg, gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken Marbella. Voorbeelden hiervan zijn een bezoek aan de oude stad, de jachten bekijken bij de haven of een wandeling op de La Concha berg. In dit artikel vind je de top 8 gratis bezienswaardigheden van Marbella.

Bezoek de oude stad

Kleine straatjes in het centrum van Marbella
Centrum van Marbella

De oude stad is een van de highlights van Marbella, toch weten toeristen de weg naar dit centrum nog niet te vinden. In de stad zijn enorm veel gezellig winkeltjes en terrasjes. De stad heeft een gezellige sfeer vanwege alle kleine steegjes waarin je makkelijk de weg kwijt raakt. Je kunt deze gelukkig snel terugvinden omdat het centrum niet groot is.

Het centrale punt van het centrum is het Plaza de los Naranjos, letterlijk vertaald is dit het plein van de sinaasappelbomen. Op dit plein kun je onder de bomen genieten van een drankje op het terras, probeer eens een Spaanse gin tonic.

Spot luxe jachten in de haven ‘Puerto Banus’

Een van de bekendste plekken van Marbella is de jachthaven Puerto Banús. In deze haven liggen dure jachten van rijke arabieren en sportwagens van wereldberoemde sterren, met een beetje geluk kom je er misschien wel een tegen. Toeristen komen massaal op de haven af om de dure jachten en auto’s te bekijken.

Hoewel je de haven gratis kunt bezoeken is dit toch de dure en luxe plek van Marbella. Je vind hier winkels van dure designermerken, luxe restaurants en gezellige (maar dure) uitgaansgelegenheden. Wanneer je goedkoper wilt shoppen en eten kun je beter naar de oude stad toegaan.

Stranden

Er zijn meerdere stranden  in Marbella en mijn advies zou zijn om langs de boulevard te lopen tot je mooie plek ziet.
Strand in Marbella

Waarschijnlijklijk een voor de hand liggende tip maar een dag strand kan zeker niet ontbreken tijdens je vakantie naar Marbella. Er zijn meerdere stranden en mijn advies zou zijn om langs de boulevard te lopen tot je mooie plek ziet. Mocht je niet gelijk iets kunnen vinden zou ik langs Playa La Venus lopen, dit is een mooi stuk strand waar je een ligbed en parasol kunt huren. Daarnaast zijn ook de standaard strandfaciliteiten aanwezig.

Mocht dit niks zijn kun je een kijkje nemen bij het Playa del Cable, dit strand is iets groter en vaak ook minder druk. Ook hier zijn alle standaardfaciliteiten (waaronder douches en toiletten) aanwezig.

Boulevard: Paseo Marítimo

De boulevard in Marbella is een lang en gezellig pad langs verschillende restaurants en terrasjes. Bij deze restaurants kun je eten met uitzicht op zee, vooral tijdens de zonsondergang is dit een aanrader. Daarnaast zijn langs de boulevard ook winkeltjes en bars vinden.

Veel Spanjaarden gaan s’ochtends hardlopen langs de boulevard, dit is echt een aanrader. Het is wel slim om dit niet midden op de dag te doen, dan is het erg druk.

Standbeelden van Dalí

Kunstenaar Dalí heeft tien bronzen beelden gemaakt die op de Avenida del Mar in Marbella staan. Dalí is geboren in Spanje en heeft daar ook het grootste gedeelte van zijn leven gewoond. Vanuit het centrum kun je in zo’n tien tot vijftien minuten naar de beelden lopen. Er zit geen verhaal of connectie tussen de verschillende, alleen dat ze door dezelfde kunstenaar gemaakt zijn.

De beelden staan op een gezellig plein waar ook verschillende bankjes en beplanting staan. Dit is een mooie plek om even bij te komen en iets te drinken en eten. Mocht je dit zelf niet bij hebben kun je dit in de buurt van de beelden kopen bij een van de winkeltjes.

Iglesia de la Encarnación

In het centrum van de stad vind je Iglesia de la Encarnación, dit is een kerk die in de het begin van de zestiende eeuw gebouwd is. Waarschijnlijk stond op dezelfde plaats vroeger een moskee, toen de bouw van de kerk begon waren hier alleen de restanten nog van te zien. Sinds de opening is de ‘Iglesia‘ meerdere keren verbouwd en gerenoveerd.

Helaas is de kerk niet toegankelijk voor toeristen, gelukkig kun je er toch een glimp van opvangen. Doordat de deuren altijd (met uitzondering van slecht weer) altijd openstaan kun je door de tralies naar binnen kijken.

Op het plein voor de kerk vind je ook een standbeeld, dit is een beeld van de ‘eeuwige burgemeester’. Dit is een beeld van ‘San Bernabé’, een burgemeester die erg geliefd was bij de bevolking.

Parque La Alameda

In Marbella zijn meerdere parken waar je even lekker tot rust kunt komen, doorheen kunt wandelen of zelfs sporten. Parque La Alameda is met de jaren steeds kleiner geworden, dit komt door de velen bouwwerken die eromheen geplaatst zijn. Toch is dit nog steeds het bruisende park van de stad waar de bewoners graag samenkomen. Er worden hier regelmatig marktjes en evenementen georganiseerd.

Wandeling op de La Concha berg

La concha beklimmen marbella
La Concha

La Choncha is met 1270 meter de hoogste berg van Marbella. Voor (beginnende) wandelaars is dit een geschikte berg om te beklimmen. Hoewel het geen makkelijke tocht is zal het voor de meeste mensen te doen zijn.

Het beklimmen van de berg kost de meeste mensen tussen de zes en zeven uur, dit gaat dan om heen en weer. Hoewel het een zwarte toch is zou ik het toch aanraden. Vanaf boven heb je een geweldig uitzicht, met goed weer kun je tot Marokko kijken. Wanneer je de tocht gaat maken is het belangrijk dat je de volgende spullen meeneemt:

  • Genoeg water
  • Zonnebrand
  • Eten voor onderweg
  • Telefoon

Zorg dat je sneakers met genoeg grip aantrekt, wandelschoenen zijn natuurlijk nog beter maar dit is geen vereiste.

Hoe duur is een vakantie naar Marbella?

Marbella is een stad in Spanje, dit land staat bekend om zijn goedkope prijzen. Doordat er veel toeristen op de stad afkomen liggen de prijzen wel iets hoger dan in de rest van Spanje, toch is dit niet veel in vergelijking met de prijzen in Nederland. Meer informatie over de prijzen in Marbella vind je op deze pagina.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met tips over gratis bezienswaardigheden in Marbella. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *