Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Hoe duur is een vakantie naar Marbella?

Hoe duur is een vakantie naar Marbella?

  • door

Marbella is een stad in de regio Andalusië in Spanje. Spanje staat over het algemeen bekend als een goedkoop land. Geld dit ook voor Marbella? Is Marbella duur?

Nee, ook Marbella is geen dure stad. Marbella wordt druk bezocht door toeristen waardoor de prijzen hoger zijn dan in minder toeristische delen van Spanje. Toch is leven in Marbella een stuk goedkoper dan leven in Nederland.

Wat betaal je in een restaurant?

Uit eten in Marbella is niet duur. Zo betaal je voor een driegangen diner in een gemiddeld restaurant net iets meer dan €50 euro, dit is inclusief de drankjes. Ga je voor een simpeler diner met alleen een hoofdgerecht in een goedkoop restaurant ben je ongeveer €12 euro per persoon kwijt, ook dit is inclusief drankjes.

Ook zijn er in Marbella luxere, en dus ook duurdere restaurants. Deze restaurants vind je voornamelijk bij Puerto Banús, de luxe haven. In deze luxe restaurants betaal je voor een driegangen diner met twee personen zo’n €70 tot €80 euro. Naast de restaurants in de haven zijn er ook een aantal in het centrum van Marbella aanwezig, hier betaal je niet veel minder.

Wat kost een overnachting in Marbella?

In Spanje is de gemiddelde prijs van een overnachting zo’n €150 euro per nacht. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere opties. Een overnachting in Marbella wordt over het algemeen niet als duur gezien. Er is genoeg aanbod, in Marbella worden veel appartementen verhuurd en er staan genoeg hotels.

Hotel

Hotels zijn er in alle prijsklassen, vanaf €30 euro per nacht kun je overnachten in Marbella. Je slaapt dan in een grote slaapzaal. Voor hotelkamers beginnen de prijzen rond de €50 euro per nacht. De meest luxe hotels kosten €250 euro per nacht. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, in het hoogseizoen zal je meer moeten betalen.

Appartement

Een appartement huren in Marbella is duurder dan een hotelkamer. Op Booking.com vind je enorm veel aanbod van appartementen. De prijzen liggen tussen de €110 en €200 euro per nacht voor een twee persoons appartement. Deze appartementen zijn tussen de 30 en 40 vierkante meter groot. Het verschil tussen de goedkope en duurdere appartementen is minimaal. Je kunt het beste kiezen voor een goedkoop appartement.

AirBnB

De goedkoopste appartementen vind je via AirBnB. Dit is een platform waarop verhuurders hun vakantiehuis kunnen verhuren. Doordat de sleutels vaak in een kastje met code hangen is er bij aankomst geen contact met de verhuurder nodig. Hierdoor is huren via AirBnB goedkoper.

Een appartement in Marbella kost via AirBnB tussen de €65 en €170 per nacht, ook dit gaat om appartementen die geschikt zijn voor twee personen. Let er bij het zoeken op dat er boven op de prijs nog service- en schoonmaakkosten gerekend worden.

Wat kost het openbaar vervoer?

Ook het openbaar vervoer is in Marbella goedkoper dan in Nederland. Het meest gebruikte vervoer door toeristen zijn de bus of de taxi. Het goedkoopste van deze twee vervoermiddelen is de bus.

Reizen met de bus, tram of metro

Een enkele reis met de bus in Marbella kost je ongeveer €2 euro. Je kunt dan bijvoorbeeld vanaf het oude centrum naar de haven. Tickets voor de bus kan je bij de bus zelf kopen. Als je een verdere afstand af wilt leggen en wilt reizen naar bijvoorbeeld Madrid ben je ongeveer €20 euro kwijt.

Over de tram en metro kunnen we vrij kort zijn, deze zijn in Marbella niet aanwezig.

Taxi’s in Marbella

Een taxi in Marbella is ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Het starttarief is verschillend per bedrijf maar ligt rond de €4 euro. Hierna betaal je ongeveer €0,80 cent per kilometer.

Naast de traditionele taxi’s rijden er in Marbella ook Ubers. Het voordeel van deze taxi’s is dat je via een app kunt reserveren zodat je nooit hoeft te zoeken naar een taxi. Ook zie je voordat je reserveert hoeveel de rit gaat kosten.

Wat kosten vliegtickets?

De prijzen van vliegtickets variëren enorm. Niet alleen de tickets naar Marbella, alle tickets. Ryanair is vaak de goedkoopste aanbieder, zij beloven tickets vanaf €39,98. In de praktijk blijkt dat je vrijwel altijd meer kwijt bent. Voor een retourtje in het hoogseizoen betaal je gemiddeld zo’n €100 euro per persoon. In de winter ligt de prijs lager, dan ben je rond de €80 euro kwijt. Vliegtickets vergelijken kan via Skyscanner, zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.

Wat kosten boodschappen in de supermarkt?

Als je echt een goedkope vakantie wilt is zelf koken natuurlijk goedkoper dan uit eten. Ook boodschappen in de supermarkt zijn goedkoper dan in Nederland. Eigenlijk zijn bijna alle producten goedkoper, zo zijn bijvoorbeeld wijn en andere alcoholhoudende dranken 20% goedkoper.

Eén van de weinige producten die niet goedkoper zijn dan in Nederland is fruit. Voor het meest fruit betaal je in Spanje net zoveel als in Nederland.

Wat zijn de goedkope plekken in Marbella?

Marbella staat vooral bekend om de luxe jachthaven: Puerto Banús. Je vindt hier veel exclusieve winkels en restaurants in het duurdere segment. Gelukkig kent Marbella ook plaatsen waar je een stuk goedkoper vakantie kunt vieren. Zo zijn er in de oude stad genoeg goedkope restaurants en cafés waar je iets kunt eten of drinken.

Ook aan de boulevard vind je enorm veel horecagelegenheden. Hoewel deze duurder zijn de restaurants in de oude stad zijn deze een stuk goedkoper dan de gelegenheden bij Puerto Banús. Wel is het belangrijk om te weten dat het hier in de zomer erg druk kan zijn. Gelukkig eten de Spanjaarden pas laat (rond 20:00 uur). Wanneer je voor deze tijd aankomt is er vrijwel altijd plaats.

Hoezo is Spanje zo’n goedkoop land?

Voor Nederlanders is Spanje inderdaad een goedkoop land. Spanjaarden merken hier weinig van, zei verdienen ook een stuk minder. In Spanje is het gemiddeld bruto-inkomen €2100 euro per maand. €700 euro minder dan het gemiddelde inkomen in Nederland. De prijzen zijn dus lager maar ook het gemiddeld inkomen is lager. Voor Spanjaarden zijn plekken als Barcelona en Madrid dure steden.

Gratis bezienswaardigheden in Marbella

In Marbella zijn genoeg dingen te zien en te doen waar je niet voor hoeft te betalen. Zo kun je een de tien bronzen beelden van de Spaanse kunstenaar Dalí bekijken. Daarnaast kun je het oude centrum bezoeken. Je vindt hier gezellige restaurants en terrasjes. Ook kun je ervoor kiezen om de luxe jachthaven Puerto Banús te bezoeken, dit is een van de highlights van Marbella. De top 8 gratis bezienswaardigheven van Marbella vind je op deze pagina.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de vraag: ’Hoe duur is een vakantie naar Marbella?’ heb beantwoord. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *