Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Puerto Banús: De place to be in Marbella

Puerto Banús: De place to be in Marbella

  • door

De Puerto Banús haven in Marbella is de perfecte plek voor een gezellige dag weg. Je kunt hier de meest luxe en dure boten aanschouwen, een lekker dagje shoppen in een van de luxe winkels, een rustig dagje naar het strand of een goeie nacht uitgaan. Ook vind je hier veel lekkere restaurants waar je s’middags lekker kunt lunchen en s’avonds lekker kunt genieten van een volledige maaltijd.

In de haven: luxe jachten en dure auto’s

Een kijkje nemen in de haven is zeker de moeite waard. De haven is geopend in 1970 en behoort inmiddels tot een van de duurste ter wereld, plaatsen kosten tot wel €5.000 per dag kosten. In totaal beschikt de haven over meer dan 800 ligplaatsen. Je komt hier jachten tegen die tot wel 70 meter lang zijn. Het grootste deel van deze jachten is in bezit van rijke Arabieren. Voor hen zijn deze jachten ook een soort statussymbool.

Naast dure jachten vind je rondom de haven rijden er ook veel sportwagens rond, van Porsche of Lamborghini tot Ferrari. Je kan het allemaal tegenkomen. Ook heb je hier de kans om wereldberoemde sterren tegen te komen. Deze mensen komen hier namelijk maar al te graag.

Dagje strand bij Puerto Banús

Puerto Banús beschikt over verschillende grote stranden. Op de stranden zijn ligbedden en parasols aanwezig. Daarnaast vind je er ook watersportverhuur, een middagje op de banaan of zelf op avontuur met een jetski valt dus onder je mogelijkheden. Bij de stranden zijn douches, toiletten, afvalcontainers en kraantjes waar je je voeten kunt wassen aanwezig.

Het beste strand Puerto Banús is Playa Puerto Banús waar je naartoe kan gaan. Dit strand is ongeveer 1,5 km lang, naast de bovengenoemde faciliteiten zijn hier beach clubs aanwezig en kun je hier een massage krijgen. Het is het populairste strand bij de Puerto Banús en het kan daardoor voorkomen dat het hier erg druk is, onze tip is dan om een stukje door te lopen: zoals genoemd is het strand erg lang.

Shoppen in de haven van Puerto Banús

Je vindt bij de haven winkels van de grootste ontwerpers, voorbeelden hiervan zijn Louis Vuitton, Burberry en Dior. Naast deze designer winkels vind je er ook genoeg betaalbare winkels, een voorbeeld hiervan is Ale-Hop: Een Spaanse winkelketen waar je onder andere toeristische spulletjes kunt kopen. In het hoogseizoen is het grootste deel van deze winkels open tot 22:30. Naast deze winkels vind je er drie grote winkelcentra waaronder de bekendste: Marina Banús Mall (Corte Inglés)

Het winkelcentrum: Marina Banús Mall

Dit winkelcentrum is geopend in 1996 en inmiddels uitgegroeid tot het populairste winkelcentrum van Spanje.
Tegenwoordig kun je hier alles vinden. Natuurlijk wordt er kleding verkocht maar daarnaast vind je hier onder andere eten, wijn, boeken, kristallen, huishoud producten en meubels.

Het winkelcentrum is open van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00.

De Puerto Banús Street Market

Wekelijks wordt deze markt op zaterdag georganiseerd. Op de markt worden onder andere souvenirs, lokaal fruit en groente, kleding, schoenen en sieraden. Mocht je er op een zaterdag zijn is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op de markt.

Puerto Banús: De plek om uit te gaan

In de omgeving van de haven vind je enorm veel uitgaansgelegenheden. S’avonds komt de havenstad tot leven en veranderd deze in een enorm uitgaansgebied. Er zijn tal van clubs, cafés en casino’s waar het s’avonds uitpuilt van de mensen.

Een aantal van deze clubs zijn bijvoorbeeld Dreamers Marbella: de best bezochte club van Marbella, deze is in 2018 opnieuw geopend en de ouderwetse gezelligheid was gelijk terug. Een andere club waar je naartoe zou kunnen gaan is Aqwa Mist, als je je goed voelt kan je in beide clubs de hele nacht door feesten.

Hoewel de prijzen in de horeca hier in het hogere segment liggen is het toch de moeite waard. Hou er rekening mee dat je niet alleen veel kwijt bent aan de drankjes, bij veel clubs betaal je ook een flink bedrag entree.

De golfclubs in de buurt van Puerto Banús

Een populaire bezienswaardigheid van Puerto Banús zijn de verschillende golfclubs. Veel Arabieren die hier regelmatig komen houden ervan om golf te spelen. Hiervoor zijn verschillende golfbanen aangelegd waar ook jij een kijkje kunt nemen.

Een van de golfclubs in Marbella heet Aloha, van de haven ligt de club 3,5 kilometer verderop. Aloha beschikt over 18 verschillende holes die uitzicht bieden op een berg. De golfclub is normaal gesproken alleen toegankelijk voor leden. Gelukkig kun je hier zonder lidmaatschap op bepaalde dagen ook terecht. Wel zijn hier alleen mensen welkom met een golfvaardigheidsbewijs (GVB).

Praktische informatie over Puerto Banús

Wat moet je meenemen naar Puerto Banús?

Er zijn een aantal dingen die je zeker nodig gaat hebben als je een dagje naar Puerto Banús gaat. Hieronder een lijstje met spullen die je zeker niet moet vergeten:
– Zonnebrand
– Zonnebril of pet
– Genoeg water
– Zwemkleding en handdoek
Als je deze spullen meeneemt kan je dag bijna niet meer mislopen.

De oude stad in Marbella

Naast een bezoekje aan de haven is er veel meer te beleven in Marbella. Zo kun je een bezoek brengen aan de oude stad. De stad bestaat uit lage gebouwen met kleine straatjes. Hierdoor is het erg leuk om door de stad te lopen. In de straatjes vind je een aantal winkels van grote en bekende winkelketens.

Het centrum van de stad ligt rond de Plaza de los Naranjos. Zoals de naam doet vermoeden staan hier een aantal sinaasappelbomen. Ook vind je hier een aantal leuke terrasjes. In het historische centrum vind je ook het stadhuis, gebouwd in de 16e eeuw in de stijl van de Renaissance. Als je een bezoek brengt aan de oude stad is het stadhuis zeker de moeite waard om te bekijken.

Een aanrader zou zijn om een dag fietsen te huren, op deze manier kan je het oude centrum en de Puerto Banús op dezelfde dag bekijken. Lopend is dit lastig omdat de oude stad en de Puerto Banús 7 kilometer uit elkaar liggen.

Alles wat je moet weten over het oude centrum in Marbella vind je op deze pagina.