Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Wat is de beste tijd om naar Sevilla te gaan?

Wat is de beste tijd om naar Sevilla te gaan?

  • door

Sevilla is de op vier na grootste stad van Spanje, de stad telt meer dan 700.000 inwoners. Steeds vaker vinden Nederlanders en Belgen de weg naar deze stad. Dit komt omdat het hier in de zomer lekker weer is, er veel te doen en ook veel te zien is. Veel toeristen vragen zich af wat nou de beste tijd is om naar Sevilla te gaan, op deze vraag geef ik in dit artikel antwoord.

De beste tijd om naar Sevilla te gaan is in de maanden mei, juni, september en oktober. Tijdens deze maanden is het weer goed en zijn de prijzen nog niet zo hoog als in het hoogseizoen. In de maanden juli en augustus blijft het weer goed maar zijn de prijzen het hoogst. Van oktober tot en met april is het weer vaak slecht, echter is dit niet voor iedereen een probleem.

Weer

Wanneer is het weer het best om Sevilla te bezoeken?

Het weer is een van de redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om in de zomer naar Spanje te gaan. In Sevilla is het tijdens juli en augustus enorm warm, de temperatuur loopt op tot zo’n 35°. Tijdens deze maanden valt er zelden regen en is het vaak ook niet bewolkt.

In de maanden mei, juni, september en oktober is het minder warm maar vaak toch rond de 25°. Helaas zitten er dagen tussen waarbij er veel bewolking is, gelukkig zijn er ook een aantal dagen waarop er geen wolk te zien is.

Van oktober tot en met april is het weer het slechtst. Echter komt het in Sevilla zelden voor dat de temperatuur daalt onder de 15°. Hoewel het dus wel warm genoeg is, is het toch niet altijd lekker weer. Met name in de maanden december en januari valt er in Sevilla veel neerslag.

Wat als het slecht weer in Sevilla is?

Als je tijdens de herfst of winter naar Sevilla gaat is de kans aanwezig dat het slecht weer is. In de wintermaanden regent het zelfs één op de drie dagen. Gelukkig zijn genoeg dingen te doen waarbij je geen last van het weer hebt.

Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan de kathedraal met daarbij de Giralda toren. In de kathedraal vind je het grafmonument van Cristóbal Colón (Columbus). De Giralda toren biedt een geweldig uitzicht over Sevilla.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het aquarium of een van de musea in Sevilla te bezoeken. Wanneer je met kinderen bent is een bezoek aan het aquarium echt een aanrader! Ik heb een compleet artikel geschreven met activiteiten die je kunt doen wanneer het slecht weer is in Sevilla, je vindt deze op deze pagina.

Hoeveel dagen regent het in Sevilla?

In de herfst en winter komt het regelmatig voor dat er neerslag valt in Sevilla. In totaal valt er jaarlijks op zo’n 70 dagen regen. Dat is gemiddeld één op de vijf dagen, houd er wel rekening mee dat het in de herfst en winter veel vaker regent dan in de lente en zomer.

Kosten

Wanneer is het goedkoop om Sevilla te bezoeken?

Tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) is het het duurst om op vakantie naar Sevilla te gaan. Dit komt omdat de prijzen van hotels en vliegtickets tijdens deze maanden het hoogst zijn. Zo betaal je gemakkelijk meer dan €300 voor een retourticket. In het laagseizoen kun je soms voor €40 retour vliegen, een enorm verschil. Het laagseizoen is van oktober tot en met april, dit is qua kosten de beste tijd om naar Sevilla te gaan.

Overnachtingen

Ook de hotels zijn tijdens het hoogseizoen duurder, echter is het verschil niet zo groot als bij de vliegtickets. Hotelovernachtingen in Sevilla kosten gemiddeld €25 in het laagseizoen en €35 in het hoogseizoen voor een twee-persoons kamer. Mocht je dit te duur vinden kan je kiezen voor een hostel, hier kan je vanaf €10 per persoon per nacht slapen.

Wanneer je met je gezin of met vrienden gaat is het gezellig om een appartement te boeken. Ik raad aan dit te doen bij AirBnB, op dit platform zijn de appartementen vaak het goedkoopst.

De prijzen in Sevilla zelf blijven (met uitzondering van hotels) gelijk. Hiermee bedoel ik de prijzen in restaurants, café’s en op de stranden. Meer informatie over alle prijzen en kosten in Sevilla vind je in het artikel ’Is Sevilla duur?’.

Conclusie

Naar mijn mening zijn mei, juni, september en oktober de beste maanden om een bezoek te brengen aan Sevilla. Tijdens deze maanden is het lekker weer (rond de 20° tot 25° graden) en betaal je niet de hoofdprijs. Tijdens juli en augustus is het warmer en duurder. In de maanden van oktober tot en met april kun je het goedkoopst naar Sevilla, echter is het weer dan een stuk minder goed.

Hoeveel dagen heb je nodig om Sevilla te bezoeken?

Wanneer je van plan bent om een stedentrip naar Sevilla te boeken raden wij aan om drie volle dagen te gaan. Er is veel te beleven in Sevilla en wanneer je niet te gehaast door de stad wilt lopen zijn drie tot vier dagen perfect. Wanneer je van plan bent om langer dan vier dagen te gaan raad ik aan om te kijken of er in de buurt van Sevilla activiteiten te boeken zijn, hoewel de stad groot is zal je na vijf dagen toch echt wel alles gezien hebben.

Wat mag je niet missen in Sevilla?

Er zijn in Sevilla een aantal hoogtepunten die je tijdens de stedentrip zeker niet moet overslaan.
Koninklijk paleis ‘Real Alcazar’

Er zijn in Sevilla een aantal hoogtepunten die je tijdens de stedentrip zeker niet moet overslaan. Het absolute hoogtepunt is het koninklijk paleis ‘Real Alcazar’. Dit is het oudste paleis in Europa dat nog steeds gebruikt wordt. Daarnaast is de kathedraal met daarbij de Giralda toren ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Mijn laatste aanrader is Parque María Luisa, dit is het grootste en bekendste park van Sevilla.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg wat de beste tijd is om naar Sevilla te gaan. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze onder dit artikel achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *