Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Wat te doen bij regen in Sevilla?

Wat te doen bij regen in Sevilla?

  • door

Het zal je net overkomen, je gaat tijdens de zomer naar Sevilla en het begint te regenen. Je zal er waarschijnlijk niet vrolijk van worden en denken dat je dag of vakantie (letterlijk) in het water valt. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn, ook in Sevilla kun je enorm veel doen als het regent!

Wanneer het regent in Sevilla raad ik aan om een bezoek te brengen aan de kathedraal van Sevilla met daarbij de Giralda toren. Mocht je dit al gezien hebben kun je kijken of je één of meerdere musea wilt bezoeken.

Kathedraal van Sevilla en Giralda toren

Kathedraal en Giralda toren in Sevilla
De kathedraal en Giralda toren in Sevilla

De kathedraal en Giralda toren zijn een van de hoogtepunten van Sevilla. Doordat deze overdekt zijn kun je deze perfect bezoeken op een dag met slecht weer of regen.

Kathedraal

De kathedraal is tussen 1402 en 1506 in gotische stijl gebouwd op de plaats waar vroeger een Moorse moskee stond. Sinds de voltooing van de bouw zijn er meerdere keren delen ingestort en delen bijgebouwd. Dit gebeurde voor het eerst in 1511. In dat jaar stortte de ‘vieringtoren’ in, deze is later herbouwd.

Één van de hoogtepunten van de kathedraal is het grafmonument van Cristóbal Colón (Columbus), deze vind je in een van de kappelen. Daarnaast is hier een bibliotheek met boeken, tekeningen, manuscripten en andere objecten die te maken hebben met Columbus. Deze bibliotheek is al in 1551 gesticht door de zoon van Columbus.

Je kunt de kathedraal van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17.00 uur bezoeken. Daarnaast is deze ook op zon- en feestdagen geopend van 14:30 tot 18:00 uur.

Giralda toren

Deze 104,5 meter hoge toren is al eerder gebouwd dan de kathedraal, tussen 1184 en 1195. Destijds was het een stuk handiger om in plaats van traptreden een een stijgende gang naar boven te maken. Dit werd gedaan zodat er met paarden naar boven gereden kon worden. De toren is nooit aangepast, er zijn dus nog steeds geen trappen.

Tegenwoordig bezoeken toeristen de toren graag vanwege het geweldige uitzicht over Sevilla. Daarnaast vinden zij het interessant om het vier meter hoge beeld dat op de top staat van dichterbij te bekijken. Dit beeld draait met de wind mee en symboliseert de overwinning van het Christelijke geloof.

Een bezoek brengen aan de toren kan van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Daarnaast is de toren zondag geopend van 14:30 tot 18:00 uur.

Praktische informatie

Wanneer je de kathedraal en Giralda toren wilt gaan bezoeken raad ik aan om van te voren online tickets te kopen. Met name in de zomer staan er vaak lange rijen en je kunt deze overslaan als je al tickets hebt. Hieronder vind je de prijzen en beschikbaarheid.

Aquarium van Sevilla

Wanneer het in Sevilla slecht weer is of wanneer het regent raad ik een bezoek aan het aquarium aan
Tropische vis uit het aquarium van Sevilla

Wanneer je uit het slechte weer wilt ontsnappen is een bezoek aan het aquarium misschien een goed idee, zeker als je met kinderen op vakantie bent. In het aquarium zwemmen enorm veel verschillende zeedieren die onderverdeeld worden in verschillende thema’s. Het hoogtepunt zijn de haaien, daarnaast vind je er ook zeepaardjes, zeeschildpadden en tropische vissen. Hoewel het officieel een aquarium genoemd wordt zou je het ook als museum kunnen zien, het is veel meer dan alleen een aquarium. Je vindt het aquarium in de buurt van het María Luisa park.

Het aquarium in Sevilla is het volledige jaar geopend. Van 1 november tot en met 30 april tussen 10:00 en 19:00 uur. Van 1 mei tot en met 31 oktober kun je er van 10:00 tot 21:00 uur terecht. Hieronder kun je de actuele prijs bekijken en de tickets direct bestellen, dit zorgt ervoor dat je de rij bij de kassa over kunt slaan.

Musea in Sevilla

Tijdens de regen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een (overdekt) museum te bezoeken. In Sevilla zijn genoeg verschillende musea met verschillende thema’s. Zo is er een museum met als thema kunst, archeologie en geschiedenis.

Museo Bellas Artes

Museo Bellas Artes is het museum van schone kunsten in Sevilla. De kunstwerken uit dit museum zijn afkomstig van de middeleeuwen en de renaissance tot de 20e eeuw. Het grootste gedeelte van de kunstwerken is gemaakt door Spaanse kunstenaars, zo vind je er bijvoorbeeld werken van Murillo, José García Ramos en Francisco Zurbarán.

Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur geopend. Daarnaast kun je er ook op zondag terecht, dit kan van 9:00 tot 15:00 uur. Tickets voor dit museum zijn voor alle inwoners van de Europese Unie gratis, anderen betalen €1,50.

Museo Arqueológico

Zoals de naam al doet vermoeden is het archeologie museum van Sevilla (één van de twee). Je vind het museum in het María Luisa park, dit is het bekendste park van de stad. In het museum worden enorm veel opgravingen tentoongesteld, deze komen onder andere uit de Prehistorie, Middeleeuwen en de Moderne tijd.

Het hoogtepunt van dit museum is de reproductie van ’Schat van Carambolo’ (het origineel ligt veilig in een brandkast). Deze schat is afkomstig uit het jaar 650 voor Christus. Deze schat is nog niet zo lang geleden ontdekt, pas in 1958 hebben arbeiders de schat gevonden.

Dit museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9:00 tot 14:30 uur. Inwoners uit de Europese Unie kunnen (net als bij Museo Bellas Artes) gratis naar binnen, anderen betalen het reguliere tarief van €1,50.

Archivo de Indias

Archivo de Indias is een archief in Sevilla waarin belangrijke documenten uit de zestiende tot de negentiende eeuw bewaard worden. In 1777 kwamen mensen op het idee ’de nieuwe wereld’ te beschrijven, onder andere deze documenten worden in dit archief bewaard. Hoewel de documenten tegenwoordig ook digitaal te raadplegen zijn is het toch de moeite waard om een kijkje te nemen.

Het archief is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09:30 tot 17:00 uur. Daarnaast kun je er op zon- en feestdagen terecht van 10:00 tot 14:00 uur. Deze expositie is voor iedereen gratis te bezoeken. Houdt er wel rekening mee dat het gaat om tijdelijke exposities, het museum is soms voor langere tijd gesloten.

Vervoer tijdens de regen

Normaal gesproken zou ik er in Sevilla voor kiezen om te voet of met de fiets te gaan, met regen is dit echter niet prettig. Gelukkig zijn er genoeg andere opties, zelf zou ik ervoor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer of een taxi. Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer kun je goedkoop met de tram en bus gaan, een taxi is duurder maar meestal sneller en makkelijker.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik je vertel wat je kunt doen als het regent in Sevilla. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Wij hopen dat de zon snel terugkomt en wensen je een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *