Meteen naar de inhoud
Home » Barcelona » Zondag in Barcelona? Dit kun je doen

Zondag in Barcelona? Dit kun je doen

  • door

Ook op zondag is er in Barcelona een hoop te beleven, zeker in het hoogseizoen. Zo kun je een bezoek brengen aan bekende bezienswaardigheden waaronder de Sagrada Familia of Park Güell. Daarnaast kun je (in de zomer) lekker aan het strand liggen of een bezoek brengen aan een musea. Er zijn een aantal musea die je gratis kunt bezoeken op de eerste zondag van de maand.

Breng een bezoek aan het strand

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een stedentrip naar Barcelona is de combinatie met het strand.
Strand, Barcelona

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een stedentrip naar Barcelona is de combinatie met het strand. Barcelona kent velen stranden die vanzelfsprekend ook op zondag geopend zijn.

  • Playa de la Barceloneta behoort tot de populairste stranden van de stad. Het strand is 400 meter lang en zo’n 70 meter breed. Aan en op het strand vind je een hoop terrassen en strandtenten, daarnaast zijn natuurlijk de standaard faciliteiten aanwezig. Zeker tijdens de zomervakantie kan het erg druk zijn op dit strand, in dat geval kun je beter verder kijken naar andere stranden.
  • Playa de la Sant Sebastia is in tegenstelling tot la Barceloneta geen drukbezocht strand. Dit komt omdat hier met name locals komen. Er zijn dan ook maar weinig strandtenten, wel zijn de standaardfaciliteiten aanwezig. Daarnaast heb je een geweldig uitzicht op het iconische W Hotel vanaf dit strand.
  • Bogatell is dan wél weer een drukbezocht strand. Dit heeft ermee te maken dat je hier gemakkelijk en veilig de zee in kunt. Dit komt omdat het water lang ondiep blijft. Naast de standaardfaciliteiten zijn op dit strand ook beachvolleybalvelden aanwezig.

Zeker tijdens de zomervakantie kan het op zondag erg druk zijn op het strand. Naast de vele toeristen zijn dan ook de meeste locals vrij. Ook zij houden ervan om hun vrije zondag op het strand door te brengen. Meer informatie over stranden in Barcelona vind je op deze pagina.

Maak een fietstocht door de stad

Ook op zondag zijn in Barcelona fiets verhuurbedrijven geopend. Dit maakt het een mooie dag om de stad per fiets te verkennen. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan en te fietsen langs verschillende bezienswaardigheden. Zo kun je een route kiezen lang de Sagrada Familia, Park Güell en de Arc de Triomf. Daarnaast kun je ervoor kiezen om op pad te gaan met een gids. Het voordeel hiervan is dat de gids je veel over de stad kan vertellen en weet hij de veilige fietsroutes te vinden.

Het huren van een fiets kost gemiddeld €4 voor twee uur, €6 voor vier uur en €10 voor de hele dag. Een tour met een gids kun je boeken vanaf €32,50. Meer informatie vind je op de website van Bajabikes, hier kun je ook direct reserveren.

Gratis musea op de eerste zondag van maand

Er zijn een aantal musea die besloten hebben om op de eerste zondag van de maand geen tickets te verkopen, iedereen mag op deze dag gratis een bezoek brengen aan het museum.

Picasso museum

Zoals de naam doet vermoeden vind je in het museum een hoop werken van Spaanse kunstenaar Pablo Picasso.
Picasso Museum, Barcelona

Het Picasso museum is een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheid in Barcelona. Zoals de naam doet vermoeden vind je in het museum een hoop werken van Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. In het museum worden (verdeeld over drie verdiepingen) meer dan 4300 kunstwerken tentoongesteld. Hoogtepunten uit de collectie zijn ‘de Eerste Communie’ (1896) en ‘Wetenschap en Charity’ (1897), dit zijn de eerste grote werken van de Picasso.

Op zondag is het Picasso museum geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Reguliere entreetickets kosten €12 per persoon.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Het MNAC is een kunstmuseum dat gevestigd is in Palau Nacional, een paleis op de Montjuïc. Het paleis op zich is al bijna de moeite waard om te bezoeken. Het museum zelf is gewijd aan Catalaanse kunst. Dit zijn niet alleen schilderijen, ook beeldhouwwerken en bijvoorbeeld glas in lood werken worden hier tentoongesteld. Al met al is het voor de kunstliefhebber een geweldig museum om in Barcelona te bezoeken.

Het MNAC is op zondag geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Ook hier kosten reguliere entreetickets €12 per persoon.

Daarnaast zijn ook de botanische tuinen, Museu Blau, Palau Güell en het Pedralbes klooster gratis te bezoeken op de eerste zondag van de maand.

Wat is er in Barcelona gesloten op zondag?

Op zondag is het overgrote deel van de winkels gesloten in Barcelona. Enkel grote ketens en shops midden in het centrum openen hun deuren op zondag. Daarnaast is ook het winkelcentrum MareMagnum in de oude haven op zondag geopend. Echter zijn er in de maanden juli, augustus (zomervakantie) en december steeds meer winkels die hun deuren wel openen op zondag. In deze maanden zijn zeker niet alleen de winkels van grote ketens geopend.

Grote supermarkten en (een aantal) apotheken zijn vanzelfsprekend gewoon geopend op zondag.

Wat kun je nog meer doen op zondag?

Spotify Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Wanneer er geen wedstrijden zijn kun je het stadion met daarbij een museum bezoeken.
Spotify Camp Nou, Barcelona

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Barcelona, ook op zondag.

  • Tibidabo is met 512 meter de hoogste berg uit de omgeving. Op de berg is een pretpark en een prachtige kerk: ‘Sagrat Cor’. Beiden zijn goed te bereiken en ook op zondag geopend.
  • De Haven & Aquarium. In de haven van Barcelona kun je de duurste en mooiste jachten aanschouwen. Daarnaast vind je hier ook een aquarium. Hierin kun je 450 verschillende vissen bewonderen waaronder haaien, kreeftachtige en weekdieren. In het weekend heb je na 15:00 uur gratis toegang tot het aquarium.
  • Montjuïc is een heuvel in het zuidelijke deel van Barcelona. Op de heuvel is (ook op zondag) een hoop te doen en te zien. De ‘Magic Fountain’ is een geweldige fonteinen show ondersteund met muziek en lichteffecten. Een must-see voor iedereen in Barcelona. In juni en augustus is deze show van 21:30 tot 22:30 uur. Daarnaast kun je op de Montjuïc een bezoek brengen aan het MNAC-museum of de botanische tuinen.
  • Spotify Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Wanneer er geen wedstrijden zijn kun je het stadion met daarbij een museum bezoeken.

Veelgestelde vragen

Is de Sagrada Familia geopend op zondag?

Ja, de Sagrada Familia is ook op zondag gewoon geopend. Net als elke andere dag is de kerk van 10:00 tot 19:00 uur geopend.

Is Park Güell op zondag geopend?

Ja, Park Güell is op zondag geopend van 9:30 tot 19:30 uur. Dit gaat om het betaalde deel van het park. Het gedeelte dat gratis te bezoeken is, is altijd geopend.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg wat je op zondag kunt beleven in Barcelona. Mocht je nog vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben kun je deze onder dit artikel achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *