Meteen naar de inhoud
Home » Barcelona » Dé mooiste en beste stranden van Barcelona

Dé mooiste en beste stranden van Barcelona

  • door

Wanneer mensen aan Barcelona denken zullen zij gelijk denken aan de stad en het strand. Barcelona is een populaire stad aan de Spaanse kunst, bij de stad horen verschillende stranden. De mooiste en populairste stranden van Barcelona vind je hieronder.

Playa de la Barceloneta

Playa de la Barceloneta behoort tot de oudste en populairste stranden van Barcelona. Dit strand is voor de Olympische Spelen in 1992 helemaal opgeknapt. Het strand is zo’n 400 meter lang en 74 meter breed. Aan en op het strand vind je genoeg terrassen en strandtenten, dit is een van de redenen waarom dit strand zo geliefd is.

Op het strand vind je enorm veel faciliteiten. Je vindt er bijvoorbeeld de standaardfaciliteiten waaronder bedden, parasols, kraantjes, douches en toiletten. Daarnaast vind je op dit strand ook volleybalvelden en verschillende verhuurbedrijven. Vanaf het strand ben je lopend binnen een paar minuten op La Rambla. Dit strand ligt het dichtst bij het centrum.

Een ander groot voordeel van dit strand is dat hier overdag strandwachters aanwezig zijn, dit zorgt ervoor dat je veilig de middellandse zee in kunt!

Mooiste strand van Barcelona

Playa de la Sant Sebastia

Wanneer je vanaf het Barceloneta strand een klein stukje doorloopt kom je uit bij het strand van Sant Sebastia. Dit strand is een stuk rustiger, dat komt doordat dit strand voornamelijk bezocht wordt door de bewoners van Barcelona. Toeristen hebben hun weg naar dit strand nog niet gevonden. Dat hier vooral lokale bewoners komen komt doordat de watervereniging op dit strand gevestigd is, hier zijn alleen bewoners lid van.

Op het Playa de la Sant Sebastia vind je enorm veel faciliteiten. Naast de standaardfaciliteiten kun je op dit strand gebruik maken van gratis wifi (verwacht hier niet veel van). Ook is er een speeltuin voor kinderen.

Daarnaast vind je op het uiteinde van dit strand het W Hotel, een iconisch hotel in Barcelona.

Het W Hotel

Het W Hotel behoort tot de meest luxe hotels in Barcelona. Je vindt dit hotel aan het uiteinde van het Sant Sebastia strand. In het hotel vind je onder meer een spa, zwembaden en een rooftop bar. Vanuit de luxe kamer heb je een geweldig uitzicht over de zee. Goedkoop is het hotel helaas niet, vaak betaal je honderden euro’s per nacht.

Bogatell

Ook dit strand wordt drukbezocht, in de zomer komt het voor dat het strand gewoon vol is. Dit komt omdat je op dit strand erg comfortabel het water in kan, zowel in het diepe als het ondiepe gedeelte van de zee. Ook zijn er op het strand een aantal velden waar je beachvolleybal kunt spelen. Daarnaast vind je aan de rand van het strand vind je een fietsverhuur.

Helaas is het strand met de metro niet goed te bereiken, vanaf het dichtstbijzijnde station moet je nog zo’n 700 meter lopen. Lopend of met de fiets kun je er natuurlijk wel komen.

Mar Bella

Een ander drukbezocht strand in Barcelona is Mar Bella. Dit strand is speciaal voor de Olympische Spelen aangelegd. Mar Bella is geen normaal strand, het grootste gedeelte van dit strand is speciaal ingericht als naaktstrand. Op het strand zijn ook een aantal sportvelden, je vindt er een basketbal- en volleybalveld. Voor kinderen is er een speeltuin en voor skaters een skatepark.

Naast sportfaciliteiten vind je op dit strand ook iets wat je niet zo vaak op een strand vindt. Op het strand is een open bibliotheek. Hier kun je boeken lenen om op het strand te lezen, je moet hiervoor natuurlijk wel Spaans spreken.

Aan het strand grenst een fietspad, dit zorgt ervoor dat je het strand makkelijk kunt bereiken. Daarnaast kun je er dus ook voor kiezen om je dagje strand te combineren met een fietstour door de stad.

Bij dit strand vind je ook een fietsverhuur. Wanneer je nog geen fietsen hebt maar die wel graag wilt huren kun je dat hier doen!

Tips voor op het strand in Barcelona

Om het beste te maken van je dag op het strand moet je een aantal dingen in je achterhoofd houden. De volgende tips gaan over stranden in Barcelona, daarnaast gaan ze ook over een bezoek aan een strand buiten Barcelona.

  • Het kan in de zomer erg druk zijn op de stranden in Barcelona. Vaak is het in de ochtend een stuk rustiger dan in de middag. Als het echt te druk is kun je ervoor kiezen om een strand net buiten Barcelona te bezoeken.
  • Vergeet niet om zonnebrand mee te nemen.
  • Let goed op je spullen, verstop deze bijvoorbeeld onder een handdoek. Barcelona is een grote stad waar ook zakkenrollers en dieven lopen.
  • Neem iets mee om te doen, als je een hele dag op het strand ligt kan het zijn dat je je gaat vervelen.
  • Misschien wel de belangrijkste tip: Luister altijd naar de strandwacht, zij zijn er immers niet voor niets.

Stranden waar je iets langer voor onderweg bent

Naast de stranden waar je zo bent zijn er in de buurt van Barcelona ook een aantal stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken. In de zomer zijn er momenten waarop stranden in Barcelona gewoon vol zijn. Dan is het aantrekkelijk om een strand op te zoeken dat een stukje van het centrum van Barcelona ligt. Daarnaast zou je een van de volgende stranden kunnen zoeken als je voor lange tijd in Barcelona blijft en alle stranden in de buurt wel gezien hebt.

Het Garraf strand

Zo’n 30 kilometer van Barcelona vind je het Garraf strand. Hoewel dit strand niet enorm groot is zijn er toch een aantal pluspunten. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het hier een stuk minder druk is dan op stranden in Barcelona.

Wat bijzonder is om te zien is dat er langs het strand allemaal groen witte strandhuisjes staan. Het water ingaan lukt hier ook zonder problemen, er liggen geen stenen op de bodem. Daarnaast wordt dit strand gezien als schoon.

Je kunt op verschillende manieren bij dit strand komen, met de trein duurt dit zo’n 45 minuten. Met de auto ben je binnen ongeveer een half uur bij het strand, afhankelijk vanaf waar in Barcelona je vertrekt.

Stranden bij Sitges

Op 35 kilometer van Barcelona ligt het dorpje Sitges, hier vind je meerdere stranden. Naast de geweldige stranden kun je hier dus ook een bezoek brengen aan dit authentieke dorpje. Een tip is om een tijdje langs de kust te lopen tot je een mooie plek vindt. Er zijn een aantal goed verstopte baaitjes.

Wanneer je dit strand bezoekt per trein ben je zo’n 50 minuten onderweg, met de auto zal dit iets meer dan een half uur kosten.

De haven van Barcelona: Port Vell

Naast stranden is er in Barcelona ook een haven: Port Vell (oude haven). Deze haven staat onder andere bekend om Rambla de Mar, deze voetgangersbrug brengt je van La Rambla naar de haven. Net als een groot deel van de stranden is de haven voor de Olympische (1992) gerenoveerd, voor de renovatie was deze plek een verlaten terrein.

Wat is er bij de haven te doen?

Tegenwoordig is er enorm veel te doen bij de haven. Je kunt hier winkelen, een catamaran tocht maken, een bezoek brengen aan het grootste aquarium van Europa, naar de bioscoop of de Montjuïc berg bekijken vanaf de kabelbaan. Naast al deze activiteiten kun je bij de haven ook een kijkje nemen bij het Columbus monument, één van de mooiste monumenten in Barcelona.

Winkelen, bioscoop en restaurants

Bij de haven is een enorm winkelcentrum: Maremàgnum, de trekpleister van de haven. In dit winkelcentrum zijn natuurlijk enorm veel winkels. Zowel lokale boetiekjes als grote merken (waaronder H&M en Jack and Jones) zijn hier te vinden, winkels van de luxe designermerken vind je hier niet. Daarnaast vind je hier ook gezellige restaurants en barretjes, er is zelfs een 3D-bioscoop (IMAX Port Vell)!

L’Aquarium Barcelona

L’Aquarium Barcelona is het grootste aquarium van Europa. Je vindt in het aquarium enorm veel verschillende vissen en zelfs haaien. In totaal zwemmen er meer dan 11 duizend dieren en 450 verschillende soorten in het aquarium.

Het aquarium is opgedeeld in drie verschillende delen. Tijdens het eerste deel (‘Planeta Aqua’) leer je een hoop over de verschillende diersoorten die je daarna, in het tweede deel kunt bekijken. Dit is het ‘The Aquarium’, hier kun je de vissen en waterdieren zelf bekijken. ‘Exploria’ is het laatste gedeelte van het aquarium. Dit deel is speciaal ingericht voor kinderen, dit is een soort speeltuin waarin zij kunnen spelenderwijs kunnen leren.

Praktisch, een bezoek aan het aquarium kost €24 euro voor een volwassene. Op deze website vind je de tarieven voor onder andere kinderen en mensen met een kortingspas. Het aquarium is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. In het hoogseizoen sluit het aquarium om 20:00 uur, anders om 19:00 uur.

Kabelbaan bij Port Vell

Vanaf de haven vertrekt een kabelbaan de Montjuïc berg op. Een rit in de kabelbaan duurt zo’n 10 minuten. Tijdens de rit kan je genieten van een geweldig uitzicht over Barcelona, de haven Port Vell en de Montjuïc berg.

Boven op de berg zijn een aantal dingen te doen, je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kasteel van Montjuïc. Daarnaast is bekijken van de paleizen, botanische tuinen en parken zeker de moeite waard. Deze zijn in 1929 aangelegd voor de wereldtentoonstelling die toen in Barcelona georganiseerd is.

Praktisch, een enkele reis met de kabelbaan kost €11 euro. Voor een retourticket ben je €16,50 euro per persoon kwijt. In de zomer is de kabelbaan geopend tussen 10:30 en 20:00 uur, in de winter kun je van 11:00 tot 17:00 uur naar boven (en naar beneden natuurlijk!).

Kabelbaan vanaf de haven de Montjuic berg op

In de buurt: Het Maritiem museum

In de buurt van de haven vind je het Maritieme museum van Barcelona, dit museum is gevestigd in een scheepswerf. Het doel van het museum is om de geschiedenis van de zeevaart te bewaren en bevorderen. Tijdens een bezoek wordt de bezoekers veel geleerd over deze geschiedenis.

Hoewel je in het museum weinig echte boten kunt bekijken wordt dit goedgemaakt door het grote aantal replica’s dat hier te bewonderen valt. Hieronder valt bijvoorbeeld de koninklijke galei van Don Juan de Austria, deze is in 1571 gebouwd.

Praktisch, tickets voor het museum kosten €10 euro. Kinderen die jonger dan 7 jaar oud zijn en senioren betalen €5 euro aan entree. Zondag vanaf 15:00 uur hoeft er geen entree Het museum is dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur geopend.

Tot slot,

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om een keus te maken welk(e) strand(en) je in Barcelona wilt te bezoeken. Misschien heeft het je wel geïnspireerd om ook de haven (Port Vell) te bezoeken. Ik hoop in ieder geval dat je er iets aan gehad hebt. Mocht je nog vragen of opmerkingen over dit artikel hebben, twijfel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. Wij doen ons best om er zo snel mogelijk op te reageren!