Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat te doen in Ibiza-stad?

Wat te doen in Ibiza-stad?

  • door

Een van de highlights op Ibiza is Ibiza-stad! Er valt hier enorm veel te zien én te doen. De stad is zo mooi dat een deel sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Wanneer je moe bent van het strandhangen is een bezoek aan deze stad echt een aanrader, maar wat is er nou te doen in Ibiza-stad?

In Ibiza-stad is een hoop te beleven. Zo kun je er bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de voormalige stadspoort of aan de oude haven. Daarnaast kun je er shoppend je slag slaan of de hele nacht dansen in een van de velen clubs.

Winkelen in Ibiza-stad

In Ibiza-stad zijn genoeg winkels om de hele dag langs te struinen. Je vindt er bekende merken zoals de Bershka, Mango en Zara. Daarnaast vind je er enorm veel verschillende plaatselijke boetiekjes. Hier kun je terecht voor de mooiste sieraden, hippiekleding of bohemien slippers.

Niet alle winkels hanteren dezelfde openingstijden. Je kunt ervan uitgaan dat de meeste winkels van maandag tot en met zaterdag tussen 9:30-13:30 uur en van 16:30-20:00 uur geopend zijn. Grotere winkels blijven soms tot 22:00 uur, de winkels rondom de haven sluiten zelfs pas om 00:00 uur.

Wanneer je hebt genoten van het winkelen in Ibiza-stad raden wij het bezoeken van een hippie markt aan. Op Ibiza worden tijdens het hoogseizoen wekelijks meerdere hippie markten georganiseerd. De twee grootste zijn ‘Las Dallas’ en ‘Punta Arabi’. Er hangt op deze markten altijd een gezellige sfeer. Naast de velen verschillende kraampjes zijn hier ook gezellige terrasjes en is er live-muziek. Meer informatie over deze en andere hippie markten vind je op deze pagina.

Dalt Vila: Het oude gedeelte van de stad

Dalt Vila is het oudste gedeelte van Ibiza-stad en daarbij het gedeelte dat op de lijst van Unesco staat.

Dalt Vila is het oudste gedeelte van Ibiza-stad en daarbij het gedeelte dat op de lijst van Unesco staat. In dit gedeelte van de stad vind je een hoop bezienswaardigheden, voorbeelden daarvan zijn de stadspoort en de kathedraal.

Tijdens de renaissance is er een muur, en daarbij een stadspoort gebouwd. Dit werd gedaan om de stad te beschermen en te controleren wie er in en uit de stad ging. Deze stadspoort staat er vandaag de dag nog steeds en is een van de trekpleisters geworden.

Kathedraal

Het is een hele klim is om deze kathedraal te bereiken, met name tijdens het warme weer in de zomer. Deze kathedraal is tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd in Catalaans, gotische barokstijl. Vandaag de dag is de (kleine) kathedraal geopend voor publiek, hierbij is ook een klein museum.

Je kunt de kathedraal van april tot en met oktober dagelijks (met uitzondering van maandag) bezoeken van 9:30 tot 13:30 en 17:00 tot 20:00 uur. Van november tot en met maart kun je er dagelijks terecht van 9:30 tot 13:30 en 17:00 tot 19:00 uur. Wanneer je besluit met de auto te gaan kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden, dit is in de hele stad een probleem.

Cala de la Virgin

Naast de historische bezienswaardigheden is er in de stad een ’homo straat’. Cala de la Virgin is de ontmoetingsplaats plaats voor homo’s en draq queens, het is hier vrijwel altijd gezellig. Het straatje staat helemaal vol met gezellige terrassen en aan het eind vind je een gezellig plein waar tot in de late uurtjes gefeest wordt.

De haven van Ibiza-stad

Aan het uiteinde van Dalt Vila vind je de haven van Ibiza-stad.
Haven, Ibiza-stad

Aan het uiteinde van Dalt Vila vind je de haven van Ibiza-stad. Het is een luxe haven, toch zal je hier geen mega jachten aantreffen (hiervoor moet je in Marbella zijn). Langs de haven vind je wel een hoop restaurantjes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.

Ook het oude vissersdorp ’Sa Penya’ vind je in de buurt van de haven. Dit is het oudste gedeelte van de stad dat buiten de stadsmuren ligt. Dit komt doordat de stad zo overvol raakte dat er geen plaats meer was en mensen noodgedwongen buiten de muur moesten gaan wonen. Hoewel dit het centrale punt van het uitgaansleven op Ibiza is, is dit ook de plaats waar de meeste armoede voorkomt. s’Avonds en s’nachts is het verstandig om deze buurt (met uitzondering van de drukke uitgaansgelegenheden) te vermijden.

Het adres van de haven is Avinguda de Santa Eulària des Riu, 17, 07800 Eivissa, Illes Balears.

Uitgaan in Ibiza-stad

Een hoop toeristen komen naar Ibiza vanwege de velen festivals en clubs, Ibiza staat echt bekend als een party-eiland. Ook in Ibiza-stad zijn er een feestjes en uitgaansgelegenheden te vinden. Onze favoriete nachtclub is Ushuaïa, daarnaast zijn wij ook fan van club Pacha en Hï Ibiza.

Ushuaïa

Feesten bij Ushuaïa is voor een aantal mensen het hoogtepunt van hun trip naar Ibiza. Tijdens de zomerperiode zijn hier bijna dagelijks grote artiesten te vinden waaronder Martin Garrix, Calvin Harris en DJ Snake.
Ushuaïa, Ibiza

Onze favoriete club is Ushuaïa, dit is dan ook een van de grootste op Ibiza. Tijdens de zomer staan hier wekelijk de grootste artiesten. Zo traden onder andere Martin Garrix, Calvin Harris, DJ Snake en Armin van Buuren hier elke week op

Helaas is een avondje bij Ushuaïa niet goedkoop. Naast de tickets (die rond de €80 kosten) zijn de prijzen bij de bar ook niet goedkoop. Je betaalt al gauw €15 voor een biertje, €20 voor een mix drankje en voor een flesje water ben je €10 kwijt. Toch zijn wij ervan overtuigd dat een avondje bij Ushaïa de moeite waard is!

Pacha

Aan de andere kant van de stad vind je megaclub Pacha Ibiza. Over de hele wereld vind je verschillende clubs van dit merk, zo kun je terecht in Madrid, Salau, Florida en Londen. Toch blijft de bekendste de club op Ibiza.

Ook bij Pacha treden regelmatig grote artiesten op waaronder David Guetta, Nicky Romero en Sunnery James. Daarnaast worden er ook avonden georganiseerd met minder bekende artiesten, het voordeel hiervan is dat de tickets een stuk goedkoper zijn. Je kunt dezelfde prijzen verwachten als bij Ushuaïa.

Hï Ibiza

Hï Ibiza is de minst bekende club van de drie, dit komt omdat deze vrij nieuw is.

Hï Ibiza is de minst bekende club van de drie, dit komt omdat deze vrij nieuw is. Toch vinden wij het de moeite waard om deze op dit lijstje te zetten. De club bestaat uit twee grote ruimtes binnen en drie verschillende stages buiten. Zowel binnen als buiten wordt gebruik gemaakt van geweldige lichteffecten.

Het meest opvallende aan de club is de DJ-boot bij de toiletten, dit zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van de beste muziek.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is Ibiza-stad?

De oppervlakte van de stad is 11,14 kilometer. In verhouding tot andere steden is dit vrij klein, zo is Barcelona zijn 102 kilometer groot en Madrid zelfs 604. Toch is er in Ibiza-stad genoeg te zien en te doen.

Hoe noem je Ibiza-stad?

De officiële naam van de hoofdstad van Ibiza is gewoon ‘Ibiza’. Wanneer mensen het over de stad hebben voegen ze hier het wordt ‘stad’ aan toe om verwarring te voorkomen. Het oude gedeelte van Ibiza heet ‘Dalt Vila’, dit is het gedeelte van de stad waar de stadsmuur omheen staat.

Waar kun je parkeren in Ibiza-stad?

Parkeren in Ibiza-stad is niet altijd gemakkelijk, er zijn vaak maar weinig plekken. Wij raden de betaalde parkeerplaats ’Es Pratet’ aan. Deze beschikt over 1100 plaatsen waardoor hier ook in het hoogseizoen plaats is. Daarnaast is het vanaf dit parkeerterrein slechts een minuut lopen naar het centrum.

Kun je gratis parkeren bij Ibiza-stad?

Ja, er zijn gratis parkeerplaatsen in Ibiza-stad. Deze zijn aangegeven door witte (in plaats van blauwe) lijnen. Echter zijn deze plaatsen vaak bezet. Je kunt ervoor kiezen om achter de IKEA te parkeren, hier zijn zo’n 900 parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaats is het zon 15 minuten lopen naar het centrum, er gaan ook pendelbussen naar het centrum.

Tot slot,

Er is dus een hoop te beleven in Ibiza-stad. Er is voor iedereen wel iets: je kunt een kijkje nemen bij de historische bezienswaardigheden, de hele middag shoppen, lekker op het terras zitten of het nachtleven verkennen. Het is echt een gedeelte van Ibiza dat je niet over mag slaan.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin wij de vraag ’Wat te doen in Ibiza-stad?’ beantwoorden. Mocht je nog vragen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *