Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Is Ibiza veilig?

Is Ibiza veilig?

  • door

Ibiza is een extreem populaire vakantiebestemming. Wij snappen dat wel, op het eiland kun je aan het strand genieten van het geweldige weer of een feestje vieren bij een van de festivals. Maar kun je hier s’avonds en s’nachts veilig over straat? En hoe zit het met de zakenrollers? Kortom, is Ibiza veilig?

Ja, Ibiza is over het algemeen een veilig eiland. Toch zijn er plekken die je (s’avonds en s’nachts) het beste kunt vermijden. Er komen veel rijke mensen naar het eiland, dit trekt natuurlijk criminaliteit aan. Zorg dat je altijd goed op je spullen let en laat onnodig dure spullen thuis.

Zakkenrollers en criminaliteit

Zoals genoemd is Ibiza een relatief veilig eiland. Toch is het belangrijk om nog steeds rekening te houden met de criminaliteit. Elke drukke plek trekt criminaliteit aan, zo ook Ibiza.

Het grootste gedeelte van de criminelen op Ibiza zijn simpele zakkenrollers. Vaak werken ze met z’n tweeën. Terwijl een van de twee iets aan je vraag (afleiding) probeert de ander jouw waardevolle spullen te rollen. Het is verstandig om goed op je spullen te letten wanneer iemand je aanspreekt en de gesprekken zo kort mogelijk te houden.

Een andere veelgebruikte oplichters truc is er eentje op het strand. Terwijl je rustig op het strand loopt rijdt er iemand langs op een scooter die aan je strandtas trekt. Hij pakt deze van je af en gaat er snel vandoor. Zorg ervoor dat je je eigendommen goed vasthoudt.

Horloges

Wij raden aan om je dure horloge thuis te laten.
Rolex Datejust

Wij raden aan om je dure horloge thuis te laten. Sinds een aantal jaar komt het steeds vaker voor dat criminelen zich munten op het stelen van luxe horloges. Ze houden je in de gaten en komen op je af zodra je op een verlaten plek bent. Dit doen ze met een groep mensen en zij trekken met grof geweld je horloge van je pols. Daarna gaan ze er met een scooter of auto vandoor.

In noodsituaties kun je (net als in Nederland) gewoon 112 bellen, dit nummer werkt ook in Spanje.

Tips tegen criminaliteit

Hoewel het qua criminaliteit dus meevalt zijn er toch een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Op deze manier loop je geen onnodige risico’s.

  • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto: Dieven worden steeds handiger in het leeghalen van auto’s. Tegenwoordig gebruiken ze een apparaatje waarmee ze de vergrendeling van de auto kunnen halen, op deze manier kunnen ze de auto zonder schade leeghalen. Verhuurbedrijven raden aan om alle spullen uit de auto te halen en deze niet op slot te zetten.
  • Maak gebruik van een anti-diefstal rugzak: Op alle drukbezochte plaatsen zijn zakkenrollers actief. Je hoeft maar een paar minuten niet op te letten en je bent je waardevolle spullen kwijt. Wij raden daarom aan gebruik te maken van een anti-diefstal rugzak (bol.com). Met zo’n rugzak zet je zakkenrollers buiten spel.
  • Zorg ervoor dat je foto’s maakt van officiële documenten: Je gaat er natuurlijk niet van uit, toch kan het gebeuren dat je reisdocumenten kwijtraakt of dat deze gestolen worden. Daarom raden wij aan voor vertrek foto’s te maken van de voor- en achterkant. Je kunt er ook voor kiezen een AirTag (bol.com) in je portemonnee te stoppen, hiermee kun je de portemonnee traceren als je die kwijt bent.

Gezondheidszorg op Ibiza

Op Ibiza is een groot openbaar ziekenhuis in het centrum van Ibiza-stad.

Ook op vakantie kunnen er natuurlijk ongelukken gebeuren. Hoewel je hoopt en ervan uitgaat dat dit jou niet overkomt is het toch fijn om te weten of er genoeg zorg in de buurt is. Op Ibiza is een groot openbaar ziekenhuis in het centrum van Ibiza-stad. Dit ziekenhuis is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. Je kunt hier dus altijd terecht.

Hospital Público Can Misses
Telefoonnummer: +34 971 397 000
Carrer de Corona, 32-36 – Can Misses

Daarnaast zijn er ook privé ziekenhuizen op Ibiza. Het voordeel ten opzichte van het openbare ziekenhuis is dat de wachttijden hier vaak een stuk korter zijn. Nadeel is wel dat je de kosten volledig zelf zal moeten betalen.

Hospital Privado Policlínica Del Rosario
Telefoonnummer: +34 791 301 916
Via Romana, Ibiza-stad

Wanneer je verblijft in een hotel kun je altijd bij de receptie terecht met vragen. Afhankelijk van jouw probleem kunnen zij jou waarschijnlijk het beste doorverwijzen. In sommige hotels is zelfs een dokter aanwezig.

Muggen op Ibiza

Veel mensen hebben tijdens hun vakantie op Ibiza last van muggen.

Veel mensen hebben tijdens hun vakantie op Ibiza last van muggen. Vanaf de eerste dag worden ze gestoken, vervolgens hebben ze hier hun hele trip last van. Gelukkig zijn de muggen op Ibiza niet gevaarlijk, toch blijven muggenbulten vervelend.

Het belangrijkst is om voorbereid op reis te gaan. Zorg ervoor dat je voordat je vertrekt muggenspray koopt, op Ibiza zijn de sprays een stuk duurder dan in Nederland. Wij raden de muggenspray van Azaron aan. Deze is verkrijgbaar in een variant van 50ml, dit zorgt ervoor dat je deze mee mag nemen in je handbagage. De spray is onder andere te verkrijgen bij de Kruidvat en via bol.com.

Alcohol en drugs op Ibiza

Alcohol drinken is op Ibiza net als in Nederland gewoon toegestaan. Ook hier geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, dit wordt gehandhaafd. Het is belangrijk om te weten dat het op Ibiza verboden is om in het openbaar te drinken. Hiermee bedoelen we op straat, in parken of op het strand. Het is natuurlijk wel gewoon toegestaan op terrassen en op festivals.

Een hoop mensen hebben het idee dat Ibiza een soort ‘drugs eiland’ is. Echter zijn alle soorten drugs op Ibiza (net als in Nederland) gewoon verboden. Toch merken wij dat er bij veel festivals toch drugs gebruikt wordt. Het grootste gedeelte van het publiek gebruikt gewoon drugs, ondanks dat dit verboden is. Met name XTC wordt hier veel gebruikt.

Algemene informatie

Hoe doe je aangifte op Ibiza?

Wanneer je aangifte wilt doen kun je het beste bellen naar dit nummer: 902-102-112. Aan de telefoon word je in het Engels te woord gestaan. Houdt er wel rekening mee dat je binnen 48 uur na het telefoongesprek de aangifte officieel gedaan moet worden op het politiebureau. Je kunt er ook voor kiezen om direct naar het bureau te gaan.

Kan je op Ibiza water uit de kraan drinken?

Ja, het water dat op Ibiza uit de kraan komt kun je gewoon drinken. De smaak van dit water is ook goed. Wel moet je er rekening mee houden dat er in het hoogseizoen regelmatig watertekort ontstaat, er komt dan minder water uit de kraan.

Wat mag ik meenemen uit Ibiza?

Het Spaanse eiland Ibiza hoort bij de Europese Unie. Hierdoor mag je vrijwel alles meenemen wat je hier kunt kopen. Voor het meenemen van sigaretten en neppe merkkleding gelden speciale regels. Verder moet je er natuurlijk rekening mee houden dat de goederen toegestaan zijn aan boord van het vliegtuig wanneer je hiermee reist.

Tot slot,

Ibiza is dus een veilig eiland om te verblijven, wel zijn er natuurlijk zaken waar je rekening mee moet houden. Met name voor zakkenrollers en criminelen die je auto leeghalen moet je oppassen.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg of Ibiza veilig is. Mochten er nog onduidelijkheden zijn kun je deze achterlaten in de reacties. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *