Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat zijn de leukste hippie markten op Ibiza?

Wat zijn de leukste hippie markten op Ibiza?

  • door

Een tripje naar Ibiza wordt steeds populairder, en dat is ook wel te begrijpen! Het is een geweldig eiland waarop altijd een gezellige ‘hippie sfeer’ hangt. Mensen zijn vrolijk en leven hier in ultieme vrijheid, iets waar wij alleen maar van kunnen dromen. Op Ibiza worden regelmatig hippie markten georganiseerd, in dit artikel vertel ik jaar alles over.

Op Ibiza worden verschillende hippie markten georganiseerd. Punta Arabi en Las Dalias zijn de grootste en (wat ons betreft) ook de leukste. Op de hippie marken hangt altijd een gezellige sfeer, er zijn veel vrolijke mensen. Er wordt vaak livemuziek gemaakt en gedanst.

Wat is een hippie markt?

Ibiza staat bekend om de vrolijke hippies die hier leven. Door deze mensen ontstonden in de jaren ’60 verschillende hippie markten. Dit kwam doordat hippies de winter doorbrachten op plekken als Bali, India en Indonesië. Zij namen een hoop spullen (voornamelijk gekleurde, vrolijke fashion items) mee terug die ze in de zomer op Ibiza voor relatief weinig geld verkochten.

Inmiddels zijn de markten uitgegroeid tot de belangrijkste trekpleisters van het eiland. Jaarlijks komen er bij elkaar meer dan een miljoen bezoekers op af. Deze bezoekers bestaan tegenwoordig grotendeels uit toeristen, toch zijn er ook nog genoeg locals die de markt bezoeken.

Leukste hippie markt op Ibiza: Punta Arabi

Punta Arabi is met 13.000 bezoekers per week de grootste hippie markt op Ibiza, de markt telt meer dan 500 verschillende kraampjes. Bij deze kraampjes worden verschillende spulletjes aangeboden. Zo vind je er bijvoorbeeld kraampjes met vrolijke kleding, sieraden, tassen en bohemien slippers. Het grootste gedeelte van de spullen zijn met de hand gemaakt.

Daarnaast vind je er ook kraampjes waar je iets te eten of drinken kunt halen. Er zijn verschillende bars en restaurantjes in de buurt. Op de markt hangt vrijwel altijd een gezellige sfeer. Er wordt hier livemuziek gemaakt en gedanst.

Wat ons betreft is Punta Arabi de leukste hippie markt op Ibiza. Je kunt deze markt in het hoogseizoen (vanaf begin april) elke woensdag geopend vanaf 10:00 uur, normaliter sluit de markt om 19:00 uur. In april, mei en oktober sluit de markt een uurtje eerder, om 18:00 uur. Je kunt deze markt bereiken met de bus, taxi of met een (gehuurde) auto, er zijn genoeg parkeergelegenheden.

Las Dalias

Las Dalias is de op één na grootste hippie markt op Ibiza, deze telt zo’n 200 kraampjes. Toch is Las Dalias de best bezochte markt met zo’n 20.000 bezoekers per dag, houdt er dus rekening mee dat het hier erg druk kan zijn. Naast de verschillende kraampjes vind je hier verschillende bars en lokale terrassen. Voor de inwoners van Ibiza is Las Dalias nog steeds een van de belangrijkste ontmoetingsplekken.

De Las Dalias markt is tijdens het hoogseizoen elke zaterdag geopend. Je kunt er dan vanaf 10:00 tot 18:00 uur terecht. Naast de reguliere openingstijden zijn hier ook regelmatig evenementen op feestdagen (bijvoorbeeld met kerst) en op verschillende avonden.

Las Dalias is te vinden in de buurt van het dorpje San Carlos. Vanaf dit dorpje moet je nog een klein stukje verder rijden. Bij de markt zijn genoeg parkeergelegenheden. Ook met het openbaar vervoer of een taxi kun je gemakkelijk bij de markt komen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zowel Las Dalias als Punta Arabi te bezoeken. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee maar zeker ook een aantal verschillen!

Andere hippie markten

Naast deze twee grote hippie markten zijn er op Ibiza nog een aantal kleinere hippie markten. Ook deze zijn de moeite waard om eens door te lopen.

Naast deze twee grote hippie markten zijn er op Ibiza nog een aantal kleinere hippie markten. Hoewel de grote hippie markten indrukwekkender zijn kunnen deze markten toch de moeite waard zijn. De grote markten zijn alleen op woensdag en zaterdag. Wanneer je op deze dagen niet kan en toch een markt wilt bezoeken zijn de kleinere markten de enige optie. Daarnaast is het op deze markten vaak een stuk minder druk.

  • San Joan: Wordt elke zondag georganiseerd van 10:00 tot 15:00 uur.
  • San Antonio: Een andere kleine markt, deze markt is elke vrijdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Cala Llenya: De laatste hippie markt die je kunt bezoeken is elke zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Veel gestelde vragen over hippie markten op Ibiza

Kan ik pinnen op een hippie markt op Ibiza?

Hoewel het steeds vaker voorkomt dat je gewoon kunt pinnen bij de kraampjes kun je hier niet vanuit gaat. Met name bij de kleine kraampjes is dit nog niet mogelijk. Zorg er dus voor dat je contact geld bij hebt wanneer je iets wilt kopen.

Wanneer is het rustig bij de hippie markten

Wanneer je tijdens het hoogseizoen op Ibiza bent is het vrijwel nooit rustig bij de hippie markten. Het beste moment om de markten te bezoeken is gelijk zodra deze s’ochtends openen. Dit is het rustigste moment op de dag. Helaas zijn de markten tijdens de winter gesloten, dit is dus geen optie.

Welke dagen zijn er hippie markten op Ibiza?

Tijdens het hoogseizoen worden er wekelijks verschillende markten georganiseerd. De grootste is Punta Arabi, deze is elke woensdag geopend. Een andere grote markt is Las Dalias. Deze markt wordt elke zaterdag georganiseerd. Op zondag worden er twee kleinere markten georganiseerd (San Joan en Cala Llenya). Dit is op vrijdag ook het geval (San Antonio).

Wat kun je doen op een hippie markt op Ibiza?

Er is een hoop te doen op de verschillende hippie markten op Ibiza. Je kunt de markt natuurlijk afstruinen om de mooiste bohemien sandalen of vrolijke hippie kleding te vinden. Daarnaast kun je hier genieten van livemuziek waarop je lekker kunt dansen. Ook zijn er terrassen, bars en restaurants.

Tot slot,

Hippie markten zijn dus echt de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw trip op Ibiza. Wij raden aan om in ieder geval Punta Arabi of Las Dalias te bezoeken. Wanneer dit echt niet gaat lukken kun je kiezen voor een van de kleinere markten.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin we je meer vertellen over de verschillende hippie markten op Ibiza. Mocht je nog vragen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Wij wensen jullie een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *