Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat moet je niet doen op Ibiza?

Wat moet je niet doen op Ibiza?

  • door

Er zijn een hoop leuke dingen te doen op Ibiza. Echter zijn er ook activiteiten waarvan wij het afraden om dit te gaan doen. Dit in verband met de veiligheid of omdat je de tijd die je op Ibiza hebt beter ergens anders aan kunt besteden. In dit artikel beantwoorden wij de vraag: Wat moet je niet doen op Ibiza?

Onze eerste tip is het vermijden van het hoogseizoen, het is dan erg druk op Ibiza. Ook raden wij aan niet te veel te kopen bij de winkels langs het strand, ze vragen hier de hoofdprijs voor producten die je elders op het eiland veel goedkoper kunt krijgen. Daarnaast is het niet verstandig tickets te kopen bij straatverkopers, deze hebben niet altijd het beste met je voor.

Naar Ibiza in het hoogseizoen

Ibiza is één van de populairste vakantie eilanden van Europa. Jaarlijks reizen zo'n zes tot zeven miljoen toeristen af naar het eiland.
Drukte op Ibiza

Ibiza is één van de populairste vakantie-eilanden van Europa. Jaarlijks reizen zo’n zes tot zeven miljoen toeristen af naar het eiland. Je zult wel begrijpen dat het hierdoor tijdens het hoogseizoen erg druk kan zijn op het eiland. Zeker op de bekende stranden en in Ibiza-stad zal het omkomen van de mensen.

Wij raden daarom aan om Ibiza niet te bezoeken tijdens de maanden juli en augustus. Indien het mogelijk is raden wij aan om in de maanden mei, juni of september te gaan. Hoewel het tijdens deze maanden ook druk kan zijn is het een stuk minder druk als tijdens de zomervakantie in juli en augustus. Daarnaast worden in deze maanden ook nog genoeg feesten georganiseerd.

Ben je toch tijdens het hoogseizoen naar Ibiza vertrokken en vind jij het veel te druk? Er zijn gelukkig plekken op het eiland waar het een stuk rustiger is dan in bijvoorbeeld Ibiza-stad. Het noordelijke gedeelte van Ibiza is een stuk rustiger én blijft de moeite waard om te bezoeken.

Geloven dat straatverkopers de laatste tickets hebben

Ibiza staat bekend als hét party eiland van Spanje. Tijdens de zomer vliegen wereldsterren (als Martin Garrix en Calvin Harris) af en aan om het eiland compleet op zijn kop te zetten. Zij doen dit in bekende clubs waaronder Ushuaïa en Pacha. Deze clubs verkopen tickets online en aan de deur (indien het nog niet uitverkocht is).

We zien steeds vaker straatverkopers die toeristen aanspreken en vragen of zij geïnteresseerd zijn in tickets voor feesten of clubs. Vaak met het verhaal dat zij precies nog twee tickets over hebben. Wat een toeval! Jullie waren ook met twee. Niet dus, dit verhaal vertellen ze altijd. In werkelijkheid zijn er meestal nog genoeg tickets beschikbaar en proberen deze mensen enkel aan je te verdienen. De tickets die ze verkopen zijn vaak een stuk duurder dan de tickets online of aan de deur.

Daarnaast zijn er ook een hoop verkopers die niet het beste met je voor hebben. Zij verkopen nep tickets waarmee je niet binnenkomt, pas hiervoor op.

Parkeren in Ibiza-stad

Ibiza-stad behoort tot de drukbezochtste plekken van het eiland. Doordat hier niet erg veel parkeergelegenheden zijn raden wij in het hoogseizoen niet aan de plek met de auto te bezoeken. Je zult dan geen parkeerplaats kunnen vinden of hier erg lang naar op zoek zijn. Dit is natuurlijk van de tijd, zeker wanneer je op vakantie bent en aan het strand kunt liggen.

Wij raden aan om naar Ibiza-stad te gaan met de taxi of het openbaar vervoer. Dit voorkomt het parkeerprobleem en is daarbij niet duur. Mocht je toch de auto gepakt hebben en benieuwd zijn waar je de grootste kans hebt op een parkeerplaats? Op deze pagina kun je een aantal parkeertips vinden.

Rondlopen zonder T-shirt

Restaurant- en winkel eigenaren ergeren zich er dood aan. Toeristen die continu zonder bovenkleding hun restaurant of winkel inkomen.

Restaurant- en winkeleigenaren ergeren zich er dood aan. Toeristen die continu zonder bovenkleding hun restaurant of winkel inkomen. Zij moeten hen dag in dag uit opnieuw waarschuwen dat dit niet toegestaan is.

Wanneer je over straat loopt houdt niemand je tegen je T-shirt uit te trekken. Zorg er dan wel voor dat je geen winkels, restaurants of andere gebouwen binnen gaat. Daarnaast moet je niet vergeten jezelf in te smeren met zonnebrand.

Winkelen aan het strand

Langs de populaire stranden vind je naast beach clubs ook verschillende winkeltjes. Hier worden allerlei spullen verkocht, van souvenirtjes tot kleding. Het zijn vaak kleine leuke winkeltjes waarin het leuk is om even rond te snuffelen. In het hoogseizoen is het dan vaak ook druk in deze winkeltjes.

Wij raden het af om veel geld uit te geven bij deze winkels. De prijzen die ze hier vragen zijn een stuk hoger dan elders op het eiland. Zelfs de winkels in Ibiza-stad zijn goedkoper. Wij raden aan je souvenirtje te kopen bij een straatverkoper of een lokale markt. Bij deze mensen betaal je vaak niet te veel en weet je gelijk waar jouw geld terecht komt.

Veelgestelde vragen

Wat is het leukste deel van Ibiza?

Persoonlijk vind ik het zuidelijke deel van Ibiza het leukst. Hier worden de grote feesten georganiseerd, kun je een bezoek brengen aan Ibiza-stad en zijn een hoop populaire stranden. In het noorden is het een stuk rustiger, hier woont de lokale bevolking.

Mag je op het strand slapen?

Nee, het is verboden om de nacht op het strand door te brengen. Je kunt hier zelfs flinke bekeuringen voor krijgen. Geen zorgen, wanneer je overdag in slaap valt na een lange nacht feesten zal geen enkele agent je hiervoor beboeten.

Is het slim om met de taxi te gaan op Ibiza?

Ja, een taxi brengt je relatief goedkoop en direct naar je bestemming. Ondanks dit is het verstandig om verder te kijken dan alleen taxi’s. Het openbaar vervoer is nog goedkoper en brengt je in een aantal gevallen net zo snel jaar je bestemming.

Tot slot,

Vermijd dus het hoogseizoen en de winkels aan het strand. Koop je tickets online of aan de deur en houd je T-shirt aan in winkels en restaurant. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik bespreek wat je beter niet op Ibiza kunt doen. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *