Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat kun je doen in het noorden van Ibiza?

Wat kun je doen in het noorden van Ibiza?

  • door

Het grootste deel van de toeristen blijft tijdens de vakantie in het zuidelijke deel van Ibiza. Hier vind je de populaire stranden, drukke discotheken, Ibiza-stad en het vliegveld. Toch zijn er mensen die tijdens hun vakantie het noordelijke gedeelte van Ibiza bekijken. Het is hier een stuk minder druk én je kunt hier nog meemaken hoe het vroeger op Ibiza was. In dit artikel beantwoord ik de vraag, wat kun je doen in het noorden van Ibiza?

In het noorden van Ibiza is het een stuk minder druk en toeristisch dan in het zuidelijke deel. Perfect voor de dagen dat je wilt uitrusten en relaxen. In het noorden van Ibiza vind je prachtige stranden, authentieke dorpjes en vrolijke locals. Daarnaast wordt hier tijdens het hoogseizoen elke zaterdag hippie markt ‘Las Dalias’ georganiseerd.

Relaxen in het noorden van Ibiza

Het noorden van Ibiza staat erom bekend een stuk rustiger te zijn dat het zuidelijke deel. Zo vind je in het zuidelijke deel vind je de bekende clubs waaronder Ushuaïa en Pacha, hier wordt nachten lang gefeest. In het noorden vind je geen clubs. Feesten gaat hier niet lukken, uitbrakken wel.

Wat je in het noorden wel kunt vinden zijn kleine stranden en baaitjes waar je even helemaal tot rust kunt komen. Daarnaast vind je hier nog ‘originele’ authentieke dorpjes met vrolijke hippies. Hier kun je nog ervaren hoe het vroeger op Ibiza was.

Mooiste stranden en baaitjes

In tegenstelling tot de overvolle stranden op het zuiden van Ibiza is het in het noorden vaak rustig. Hier heb je alle ruimte voor jezelf om uit te rusten en te relaxen.

In tegenstelling tot de overvolle stranden op het zuiden van Ibiza is het in het noorden vaak rustiger. Je hoeft er niet vanuit te gaan dat je het volledige strand voor jezelf hebt maar vaak is het hier toch een stuk rustiger.

Agiues Blanques

Agiues Blanques is wat ons betreft het mooiste strand in het noorden van Ibiza. Het is een heerlijk zandstrand met helderblauw water. Snorkelen, suppen en kanoën kan hier allemaal. Rondom het strand vind je diverse restaurantjes en strandtentjes. Wanneer je van plan bent om dit strand te bezoeken raad ik aan ’s ochtends of aan het begin van de middag te gaan. Aan het einde van de middag verdwijnt de zon achter de kliffen.

Het strand is enkel te bereiken met de auto of scooter. Voor beiden zijn er genoeg parkeergelegenheden. Doordat het strand moeilijk te bereiken is, is het zelfs tijdens het hoogseizoen niet onwijs druk.

Officieel is Agiues Blanques een naaktstrand. In praktijk vind je hier zowel badgasten met én zonder badkleding.

S’illot d’es Rencil

S’illot d’es Rencil is een rustig maar mooi strandje. Zelfs in het hoogseizoen zijn hier maar weinig mensen te vinden. Dit komt waarschijnlijk omdat het hier wat lastiger is om de zee in te gaan. Je staat dan namelijk op allerlei rotsen. Wanneer je de rotsen getrotseerd hebt is het wel een geweldige plek om te snorkelen, het water is erg helder.

Bij het strand is een klein restaurantje waarin je kunt eten met uitzicht op de baai. Er is hier voldoende parkeergelegenheid.

Bennirás

Een van de bekendste stranden op Ibiza is Bennirás. Het is een fijn zandstrand met een geweldig uitzicht. Elke zondag kun je vanaf 18:30 uur op dit strand genieten van de wereldberoemde trommelaars die dansend muziek maken tijdens de zonsondergang. Naast de standaardfaciliteiten (douches, toiletten, etc.) waarvan je gebruik kunt maken kun je hier kano’s, sups of snorkel materiaal huren.

Doordat het strand zo bekend is kan het voorkomen (zeker tijdens de zomervakantie) dat het hier erg druk is. Wanneer je vroeg op het strand bent is het vaak wel nog rustig. Op zondag is het belangrijk dat je voor 17:00 uur op het strand aankomt. Het wordt zo druk dat zelfs de hoofdweg afgesloten wordt.

Authentieke dorpjes op Ibiza

Naast de verschillende stranden en baaitjes vind je in het noorden van Ibiza een hoop authentieke dorpjes. Deze dorpjes zijn niet te vergelijken met Ibiza-stad of Dalt Vila maar wat ons betreft toch de moeite waard om te bezoeken. Sant Joan de Labritja, Sant Vicent de sa Cala en Sant Carles zijn voorbeelden van dorpjes die je zou kunnen bezoeken. Het zijn geen grote dorpjes, je loopt er vrij snel doorheen.

Hippiemarkt: Las Dalias

Las Dalias is met zo'n 20.000 bezoekers per dag de op één na grootste hippie markt op Ibiza.

Las Dalias is met zo’n 20.000 bezoekers per dag de op één na grootste hippie markt op Ibiza. Voor de lokale inwoners van Ibiza dient deze markt als een ontmoetingsplek. Op de markt worden allerlei verschillende producten verkocht, van handgemaakt slippers tot hippe kleding. Naast de verschillende kraampjes kun je op de markt genieten van livemuziek. Ook zijn er een hoop terrassen en bars.

De Las Dalias markt is tijdens het hoogseizoen elke zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De markt is te vinden in de buurt van het dorpje San Carlos. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt er ook gemakkelijk met de taxi komen.

Grotten van Es Culleram

In de buurt van Cala San Vincente en Clot des Llamp vind je de grotten van Es Culleram. Middels een moeilijk begaanbaar pad van rotsen kun je deze bereiken. Deze grot is belangrijk geweest voor veel archeologische vondsten. Zo zijn er honderden keramische beeldjes gevonden en een altaar waarop waarschijnlijk de Punische godin Tanit werd aanbeden. Al met al is het zeker de moeite waard om deze grot te bezoeken. Het bezoeken van de grotten van Es Culleram is volledig gratis.

Veelgestelde vragen

Waar zitten de hippies op Ibiza?

De ‘echte’ hippies wonen op de noordelijke kant van Ibiza. Vroeger leefde iedereen op Ibiza op de manier hoe deze mensen vandaag de dag nog steeds leven. Vanwege de velen toeristen die naar het eiland komen is het zuidelijke deel compleet veranderd.

Welk gedeelte van Ibiza is rustig?

Het noordelijke deel van Ibiza is zoals genoemd het rustigste deel van het eiland. Toch moet je je hier niet op verkijken. Tijdens het hoogseizoen kan het hier alsnog vrij druk worden. Wel blijft het hier vaak een stuk rustiger dan op het zuidelijke deel van het eiland.

Tot slot,

Er is dus ook in het noorden van Ibiza een hoop te doen. Kies jij voor een dagje relaxen op het strand of struin je door een van de authentieke dorpjes? Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met daarin tips over het noorden van Ibiza. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *