Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Waar kun je parkeren op Ibiza?

Waar kun je parkeren op Ibiza?

  • door

Het vinden van een parkeerplaats kon op drukke plekken voor irritatie zorgen. Zeker in het hoogseizoen is het in de stad lastig om een vrije plaats te vinden. Op Ibiza zijn een hoop plekken waar je de auto kunt parkeren, dit zijn zowel betaalde als gratis plaatsen. In dit artikel bespreken we de beste parkeermogelijkheden op Ibiza.

Parkeren bij Ibiza-stad

Ibiza-stad is de moeilijkste plek als het gaat om parkeren, het is dan ook de drukstbezochte stad van Ibiza. Gelukkig is er bij de stad een groot betaald parkeerterrein. Ook gratis parkeren is mogelijk, op een kwartiertje (lopen) vanaf de stad vind je een gratis parkeerterrein.

Gratis parkeren

In de parkeervakken die aangegeven worden met witte lijnen hoef je niet te betalen. In de praktijk is het (zeker in het hoogseizoen) lastig om een vrije parkeerplaats te vinden in de smalle straatjes.

Gelukkig is er een grote parkeergelegenheid waar je gratis kunt parkeren: Es Gorg, achter de IKEA. In totaal zijn hier 900 plaatsen beschikbaar. Vanaf deze parkeerplaats rijden er pendelbussen naar de stad, je kunt er ook voor kiezen om een kwartiertje te lopen.

Betaald parkeren

Es Patret is (wat ons betreft) de beste parkeerplek wanneer het gaat om parkeren in/bij Ibiza stad. In totaal zijn hier meer dan 1100 parkeerplaatsen beschikbaar. Hierdoor is hier zelfs in het hoogseizoen vrijwel altijd plaats.

Tijdens het hoogseizoen (mei tot en met september) is er nog een andere optie om bij Ibiza-stad te parkeren. Je kunt je auto (gratis) achterlaten tegenover het Ibiza Corso Hotel & Spa. Echter ben je dan nog niet in de stad, je zal gebruik moeten maken van een watertaxi. Deze brengt je elke 20 minuten naar de stad, de kosten hiervoor zijn €4.

Parkeren in San Antonio

San Antonio behoort tot de populairste badplaatsen van Ibiza, het kan hier daardoor erg druk worden. Hierdoor kan het ook in San Antonio lastig zijn om een geschikte parkeerplaats te vinden.
Punta Galera, baai bij San Antonio

San Antonio behoort tot de populairste badplaatsen van Ibiza, het kan hier daardoor erg druk worden. Hierdoor kan het ook in San Antonio lastig zijn om een geschikte parkeerplaats te vinden. Gelukkig zijn er plaatsen waar je vrijwel altijd terecht kunt.

Gratis parkeren

De beste optie is parkeren bij Ses Variades. Dit is een groot parkeerterrein in het centrum van San Antonio waar je gratis kunt parkeren. Er is hier vrijwel altijd plaats.

Ook in San Antonia geldt dat parkeervakken die aangegeven worden met witte lijnen plaatsen zijn waar je gratis kunt parkeren. Hoewel deze plaatsen vaak bezet zijn kun je hier met een beetje geluk wel parkeren.

Betaald parkeren

Een andere optie is parkeren in de ondergrondse garage Plaza España. Het parkeren in een parkeergarage is een stuk veiliger en verkleint de kans op auto inbraken.

De laatste optie is parkeren bij de rotonde aan de Passeig de la Mar. Ook dit een betaald parkeerterrein. Zorg ervoor dat je (op tijd) een parkeerticket betaald, er wordt bijna dagelijks gecontroleerd.

Parkeren in Santa Eularia

Wanneer je even weg wilt van alle drukte is Santa Eularia een mooie plaats. Aan de oostkant van het eiland vind je verschillende stranden en dorpjes. Zelfs buiten het hoogseizoen leeft het hier. Een ander groot voordeel van dit gedeelte van het eiland is dat de winkels hier (in tegenstelling tot Ibiza-stad) wel het hele jaar open zijn. Daarnaast is vrijwel alles hier een stuk goedkoper.

Gratis parkeren

De beste optie als het gaat om gratis parkeren in Santa Eularia zijn de parkeerplaatsen aan het congrescentrum. Vanaf deze plaatsen hoef je maar een klein stukje te lopen om de zeeboulevard te bereiken, je loopt dan door een parkje.

Betaald parkeren

Ook bij Santa Eularia kun je parkeren in een ondergrondse garage: Parking Santa Eulària des Riu. Vanaf deze parkeergarage is het echter nog best een stuk naar de boulevard. Mocht je zin hebben in een wandeling is dit een prima optie.

Een andere optie is het parkeren bij de parking van de haven. De ingang van dit parkeerterrein grenst aan het restaurant El Puntal. Hier zijn meer dan 500 parkeerplaatsen beschikbaar.

Nog geen parkeerplaats gevonden?

Er zijn natuurlijk veel meer parkeerplaatsen en garages dan hierboven genoemd. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat dit de beste plaatsen zijn kan het voorkomen dat je hier (om wat voor reden dan ook) niet kunt parkeren. Op deze website kun je dan gemakkelijk alsnog een parkeerplaats vinden. Je voert hier de stad in waar je wilt parkeren, de website laat vervolgens alle mogelijke opties zien met daarbij de prijzen.

Heb je een auto nodig op Ibiza?

Waar parkeren op Ibiza?

Ja, tijdens je trip naar Ibiza heb je een (huur)auto nodig. Het openbaar vervoer is slecht geregeld en taxi’s zijn niet altijd handig. Om optimaal te kunnen genieten van het eiland zal je een auto nodig hebben. Een auto maakt je mobiel en zorgt ervoor dat je alle hotspots kunt zien.

Auto huren op Ibiza

Er zijn verschillende partijen actief waarbij je een auto kunt huren op Ibiza. Wij raden aan om vooraf een auto te reserveren bij Sunny Cars of Rental Cars. Dit zijn betrouwbare partijen die zo goedkoop mogelijk huurauto’s aanbieden. Wanneer je vooraf reserveert loop je geen risico dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Wat kost parkeren op Ibiza?

De kosten voor het parkeren op Ibiza hangen af van de plaats waar je wilt parkeren. In Ibiza-stad zal je tussen de €2 en €3 per uur betalen. Op andere plaatsen ben je iets minder kwijt, hier betaal je zo’n €1,50 per uur. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis parkeerplekken te vinden op Ibiza.

Wat kost benzine op Ibiza?

Brandstofprijzen veranderen elke dag. Op Ibiza kun je ervan uitgaan dat je benzine kunt tanken tussen de €1,50 en €1,75 per liter. Diesel is nog iets duurder, hier ben je tussen de €1,60 en €1,85 per liter kwijt.

Kun je parkeerboetes krijgen op Ibiza?

Ja, op Ibiza wordt regelmatig gecontroleerd of bestuurders betalen voor het parkeren. Wanneer je parkeert in een vak met blauwe lijnen moet je hiervoor betalen. Parkeerboetes kunnen oplopen tot €90, wanneer deze binnen 20 dagen betaald worden ontvang je 50% ‘korting’.

Tot slot,

Er zijn dus verschillende mogelijkheden met betrekking tot parkeren op Ibiza. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over parkeren op Ibiza. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *