Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Waarom is het zo warm in Sevilla?

Waarom is het zo warm in Sevilla?

  • door

Steeds vaker bezoeken Nederlandse toeristen de Spaanse stad Sevilla. Zij kiezen voor deze stad omdat hier veel bezienswaardigheden te zien zijn. Daarnaast is het er ’s zomers lekker weer en schijnt de zon. Dit laatste is voor sommigen iets te veel van het goeie, zij vragen zich af waarom het zo warm is in Sevilla?

Sevilla heeft een mediterraan klimaat, dit zorgt ervoor dat het er s’ zomers enorm warm kan worden. Temperaturen lopen regelmatig op tot boven de 40°C en er valt vrijwel geen neerslag. Het is zelfs zo erg dat er bij de bouw van gebouwen gekeken wordt op welke manier de straat zo beschut mogelijk is.

Wat kan ik doen tegen de warmte in Sevilla?

Hoewel je het zal moeten accepteren dat het warm is zijn er toch een aantal dingen die je kunt doen waardoor je het minder warm hebt.

  • Zorg voor een slaapplek met airco: Overdag kan de hitte vervelend zijn maar met name ’s nachts hebben mensen hier last van. Door de warmte slapen zij slecht waardoor zij overdag moe zijn. Daarom is het belangrijk om hier van te voren over na te denken en te kiezen voor een slaapplek met airco.
  • Bezoek bezienswaardigheden die binnen zijn: Wanneer het buiten niet uit te houden is kun je beter ergens naar binnen gaan. Er zijn in Sevilla genoeg bezienswaardigheden te bezoeken die binnen zijn (Vaak is hier ook airco). Voorbeelden zijn musea of het koninklijk paleis.
  • Vermijd donkere kleding: Wanneer je donkere kleding aan hebt krijg je het sneller warm. Dit komt omdat deze kleding het licht absorbeert en de zonnestralen reflecteert. Je kunt hierdoor beter kiezen voor witte of lichte kleding.
  • Drink genoeg (koud) water: Als je het dan toch erg warm krijgt kun je een koud glas water drinken, dit zal verkoelend werken. Daarnaast is het op warme dagen sowieso belangrijk dat je genoeg drinkt.

Daarnaast is het belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrand. Tijdens de zomermaanden ben je in Sevilla in een mum van tijd verbrandt.

Wat is het klimaat in Sevilla?

Officieel heeft Sevilla (net als de rest van Spanje) een mediterraan klimaat, dit verwijst naar het klimaat rondom de Middellandse Zee.
Één van de velen beschutte straatjes in Sevilla

De reden dat het zo warm is in Sevilla komt door het klimaat. Officieel heeft Sevilla (net als de rest van Spanje) een mediterraan klimaat, dit verwijst naar het klimaat rondom de Middellandse Zee. In landen en steden met een mediterraan klimaat zijn de zomers erg heet en droog. De winters zijn mild maar nat.

Dit (in de zomer) warme klimaat heeft ervoor gezorgd dat de lokale bevolking een siësta houdt. Op de heetste uren van de dag is het zo warm dat de bewoners hun werk stil leggen en een middagdutje doen.

Wat is de beste tijd om naar Sevilla te gaan?

Wat ons betreft zijn de maanden mei, juni, september en ook oktober. Wanneer je tijdens deze maanden gaat ben je buiten de heetste zomermaanden. In juli en augustus is het enorm warm in Sevilla en kan de temperatuur oplopen tot zo’n 35°C, wat ons betreft is dit veel te warm om de stad op een normale manier te verkennen. In de bovengenoemde maanden is het weer beter, je kunt dan temperaturen tussen de 20°C en 25°C verwachten.

Bijkomend voordeel is dat je het hoogseizoen vermijdt wanneer je niet in de maanden juli en augustus gaat. Dit zorgt ervoor dat het minder druk is in Sevilla en de reis goedkoper wordt. Meer informatie over wat de beste tijd is om naar Sevilla te gaan vind je op deze pagina.

Hoe is het weer in Sevilla per maand?

Wat is het weer in Sevilla specifiek per maand
Hoe is het weer in Sevilla in januari?

Januari is de koudste maand die Sevilla kent. Toch is het hier minimaal nog zo’n 7°C en maximaal 15°C (de meeste dagen is het rond de 11°C). Daarnaast regent het tijdens januari ook een aantal dagen, gemiddeld zes à zeven.

Hoe is het weer in Sevilla in februari?

De maximale temperatuur in Sevilla in februari is zo’n 16°C en minimum is 7°C. Ook in de maand februari valt er op een aantal dagen neerslag in Sevilla, gemiddeld zo’n zes à zeven.

Hoe is het weer in Sevilla in maart?

In maart begint het weer wat op te warmen in Sevilla. Het is er dan minimaal rond de 8°C en maximaal rond de 19°C. Echter lopen de dagen dat er neerslag valt wel op, gemiddeld valt er op maximaal tien dagen neerslag.

Hoe is het weer in Sevilla in april?

In april zijn er alweer een aantal lekkere dagen in Sevilla. Zo is het er in deze maand maximaal 23°C. Echter is het niet elke dag zo lekker, de minimum temperatuur ligt rond de 10°C. Daarnaast regent het er ook nog zo’n acht à negen dagen.

Hoe is het weer in Sevilla in mei?

Vanaf mei staan er weer echte warme dagen voor de deur, de temperatuur gaat op de warmste dagen oplopen tot zo’n 27°C. Helaas zijn er ook nog wat koudere dagen met temperaturen vanaf 14°C. Daarnaast regent het tijdens mei ook nog ongeveer vijf dagen.

Hoe is het weer in Sevilla in juni?

In Juni is het in Sevilla maximaal 33°C, een lekkere zomerse temperatuur. Ook de minimale temperatuur is vanaf deze maand lekker met zo’n 20°C. Vanaf juni valt er ook bijna geen neerslag meer.

Hoe is het weer in Sevilla in juli?

Juli is een van de warmste maanden in Sevilla. De temperatuur kan in deze maand oplopen tot zo’n 40°C. Gelukkig is het niet elke dag zo warm, de minimale temperatuur in juli is 21°C. Neerslag hoef je in deze maand zeker niet te verwachten.

Hoe is het weer in Sevilla in augustus?

Augustus is de warmste maand in Sevilla, de temperatuur kan oplopen tot boven de 40°C. Gelukkig is dit niet elke dag het geval, de minimale temperatuur is 22°C. Op een ‘normale’ zomerdag is het zo’n 32°C tot 33°C. Enkel uitzonderlijk valt er neerslag.

Hoe is het weer in Sevilla in september?

In september koelt het (vergeleken met augustus) iets af. De minimale temperatuur is dan 19°C en maximaal 32°C. Op en gewone dag is het er dus rond de 25°C. Tijdens de maand september valt er op zo’n vijf van de 30 dagen neerslag.

Hoe is het weer in Sevilla in oktober?

Vanaf oktober wordt het echt weer een stukje kouder in Sevilla met een minimum temperatuur van rond de 17°C. Gelukkig zijn er ook nog een aantal warme dagen met temperaturen die oplopen tot zo’n 25°C. Ook valt er steeds meer neerslag, in oktober maximaal acht dagen.

Hoe is het weer in Sevilla in november?

In november is de zomer in Sevilla echt voorbij. Op z’n warmst is het hier dan 19°C maar dit is zeker niet altijd het geval, de minimale temperatuur is zo’n 11°C. Vergeet je truien dus niet mee te nemen. Tijdens november valt er maximaal op acht dagen neerslag.

Hoe is het weer in Sevilla in december?

Tijdens de decembermaand is het in Sevilla minimaal 11°C en maximaal 17°C. Op de meeste dagen ligt de temperatuur zo rond de 14°C/15°C. Tijdens deze maand valt er zo’n 5 dagen neerlag. December is een mooie maand om december te bezoeken vanwege de kerstversiering en gezellige sfeer.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de vraag waarom het zo warm is in Sevilla beantwoord. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze door middel van een reactie achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *