Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Dit zijn de 5 beste paella restaurants in Valencia

Dit zijn de 5 beste paella restaurants in Valencia

  • door

Valencia staat bekend om de traditionele paella die je hier kunt eten. Het gerecht dat uit rijst, tomaat, saffraan en vlees en/of vis bestaat is ook echt ontstaan in Valencia. Tegenwoordig vind je enorm veel paella restaurants in Valencia, maar waar vind je de beste paella?

Paella wordt vaak in grote pan bereidt, de rijst wordt in bouillon gekookt en de tomatensaus wordt erbij toegevoegd. Hierna worden ingrediënten zoals vlees of vis toegevoegd, dit wordt afgemaakt met een stukje citroen. Bij een goede paella is de rijst net niet plakkerig maar ook zeker niet droog.

1. Restaurante Flor de Valencia

In dit restaurant kan je genieten van veel verschillende soorten paella, voorbeelden zijn paella met gamba’s, zeevruchten of vegetarische paella. Daarnaast kan je hier ook zwarte paella bestellen (paella met zwarte rijst), en natuurlijk de traditionele paella. Naast paella kan je hier ook verschillende vis- en vleesgerechten bestellen, het gehele menu vind je op de website van het restaurant.

Praktische informatie: Dit restaurant is woensdag tot en met zondag geopend van 13:30 tot 17:00 en 20:00 tot 00:00. Je vindt het restaurant tussen het centrum en het strand in de wijk Albors.

2. Restaurant Navarro

Navarro is een ander restaurant waar je veel verschillende soorten paella kunt eten, je vindt hier onder andere paella met zeevruchten, kip, kabeljauw, bloemkool en zelfs konijn. Naast paella kun je in dit restaurant ook verschillende pasta’s, salades, vlees- en visgerechten bestellen. Naast eten in het restaurant kan je hier ook maaltijden afhalen. Het volledige menu vind je hier.

Praktische informatie: Navarro is enkel s’middags geopend van 13:00 tot 16:00. Het restaurant bevindt zich naast de Plaza del Ayuntamiento waar ook het stadhuis van Valencia aan grenst.

3. Restaurant La Paz

Dit is het perfectie restaurant na een dagje strand, je vindt het restaurant op de boulevard langs het Las Arenas strand. In dit restaurant vind je dezelfde paella als hierboven genoemd, daarnaast kun je hier ook genieten van Het complete menu vind je hier.

Praktische informatie: Dit restaurant is van woensdag tot en met maandag geopend. Het restaurant is geopend van 13:00 tot 17:00, woensdag tot en met zaterdag is het restaurant s’avonds ook open van 20:00 tot 23:00.

4. Restaurant Rincón 33

Ook bij dit restaurant kan je genieten van een goede paella. Ze bieden hier veel soorten aan waaronder vegetarische paella of paella met vlees of vis. Bij dit restaurant kunnen maaltijden ook bezorgd worden, bestellen kan via het platform Glovo.

Praktische informatie: Rincón 33 is geopend op maandag en donderdag tot en met zondag, op deze dagen zijn ze geopend van 13:30 tot 16:00 (met uitzondering van vrijdag en zaterdag: 16:15) en van 20:30 tot 23:30. Ook dit restaurant vind je in het centrum van Valencia in de buurt van de kathedraal.

5. Restaurant Casa Carmela

Hoewel dit restaurant veruit de duurste is van de lijst is het toch de moeite waard om te benoemen. In dit restaurant zijn ze gespecialiseerd in het bereiden van paella. Ook dit restaurant biedt veel verschillende soorten paella aan: Paella met vlees, vis, garnalen, inktvissen en vegetarische paella. Daarnaast kan je hier paella met zwarte rijst bestellen. Andere gerechten op het menu zijn oesters en verschillende vlees- en visgerechten. Het volledige menu vind je op de website van Casa Carmela.

Praktische informatie: Dit restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 16:00. Het restaurant bevindt zich aan de boulevard langs het Malvarrosa strand. Het is s’middags vaak druk in dit restaurant, je kunt het beste een dag van tevoren reserveren.

Traditionele Valenciaanse gerechten

Eten ze in Valencia paella met konijn?

Ja dat lees je goed, in Valencia is het heel gebruikelijk om konijn door de paella te eten. Dit is in de tijd van de Moren (8e eeuw) ontstaan, zij wilde paella maken met lokale producten zoals slakken, kip en dus konijn. Slakken zal je tegenwoordig niet meer vaak tegenkomen maar in de traditionele Valenciaanse paella zit nog steeds konijn.

Spaanse tapas

Naast paella kent Valencia andere traditionele gerechten, tapas is hier een van. Tapas zijn allemaal kleine gerechtjes die je met elkaar deelt en is in heel Spanje een traditioneel gerecht. Ook in Valencia zijn er genoeg plekken waar je kan genieten van bijvoorbeeld patatas bravas (frietjes), garnalen kroketjes of empanadas.

Iberico ham

Daarnaast vind je in veel restaurants Iberico ham, dit is varkensvlees van een speciale varkenssoort (het iberico varkensras). Het gerecht bestaat uit een stuk ham en wordt in veel restaurants geserveerd met friet en salade.

Churros

Afsluitend wil ik nog even churros benoemen, hoewel dit geen gerecht wordt deze snack veel verkocht in Valencia. Churros zijn een soort uitgerekte oliebollen, een foto vind je hieronder. Je kunt deze kopen bij verschillende marktkramen en kleine eethuizen. Tijdens het Fallas festival vind je in heel de stad kramen die churros verkopen.

Traditionele Valenciaanse drankjes

Valencia kent twee bekende traditionele dranken. Één hiervan is horchata, horchata is een soort amandelmelk met water en suiker. Als je horchata wilt proberen kan je het beste kiezen voor een verse op een van de markten in Valencia, deze zijn een stuk lekkerder dan de horchata die je in de supermarkt vindt. Vaak worden er bij de horchata ‘fartons’ gegeten, deze worden in de drank gedipt. Fartons worden gemaakt van meel, melk, suiker, eieren en worden daarna geglazuurd.

Het andere traditionele drankje is de Agua de Valencia, dit is een cocktail. Het drankje is ontstaan in 1959 en bestaat uit cava, gin, wodka, sinaasappelsap, en suiker. Deze cocktail wordt in bijna elke bar in Valencia aangeboden, ook in veel restaurants staat het op de kaart. Het drankje is zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Souvenir tip voor de paella liefhebber!

Als je een origineel souvenir mee naar huis wilt nemen is een sleutelhanger van een paella pan een hele goed. Je kan er ook voor kiezen om een echte paella pan mee naar huis te nemen, je hebt deze al in pannen voor 1 persoon. Hiervoor zal je wel even moeten zoeken, niet alle toeristenwinkeltjes verkopen de pannen en sleutelhangers.