Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Vakantie naar Marbella? | Bezienswaardigheden & Tips

Vakantie naar Marbella? | Bezienswaardigheden & Tips

  • door

De Spaanse stad Marbella wordt steeds populairder onder de Nederlandse toeristen. Vanwege dit toenemende toerisme zijn er steeds meer bezienswaardigheden, de populairste zijn het oude centrum en de jachthaven Puerto Banús. Daarnaast kun je hier vanwege het warme weer perfect op een van de velen stranden liggen.

Wat te doen in Marbella?

Zoals eerder benoemt zijn het oude centrum en de jachthaven Puerto Banus de populairste bezienswaardigheden van de stad. Echter zijn dit niet de enige bezienswaardigheden van de stad, er is veel meer te doen. Zo kun je ook de beelden van kunstenaar Dalí bekijken of een bezoek brengen aan een van de stranden.

Puerto Banús

Luxe jachten uit de haven van Puerto Banús

Voor mij is Puerto Banús het absolute hoogtepunt van de stad. Puerto Banús is een grote haven die in 1970 geopend is. Tegenwoordig zijn hier de grootste en duurste jachten te bewonderen, deze zijn eigendom van rijke arabieren die tot wel €5.000 per dag betalen om hun jacht hier aan te leggen. Daarnaast staan rondom de haven de meest luxe sportwagens, je hoeft er niet van op te kijken als je meerdere Ferrari’s, Porsches of Lamborghinis ziet.

Naast de luxe jachten en auto’s kun je bij de haven ook geweldig op het strand liggen, shoppen of uitgaan. Bijna alle designermerken hebben hier een winkel, zo kun je shoppen bij Louis Vuitton, Gucci en Dior. Daarnaast zijn er ook winkels met een lagere prijsklasse, denk bijvoorbeeld aan de keten Ale-Hop.

Uitgaan bij Puerto Banús

s’Avonds bloeit de haven op tot een echt uitgaansgebied. Grote clubs waaronder Dreamers en Astral openen hun deuren en hier wordt tot in de late uurtjes gefeest. Er zijn veel meer clubs en kroegen aan de haven te vinden, daarnaast zijn er ook een aantal casino’s.

Echter is het uitgaan hier niet goedkoop, je betaald vaak een hoog bedrag (kijk niet raar op van tickets van €40) entree en de drankjes aan de bar zijn ook niet goedkoop. Het lijkt logisch dat de prijzen hier hoog liggen, dit past bij het luxe segment in de rest van de haven.

Het oude centrum

In de 10e eeuw begon Marbella op een stad te lijken, de Moren hebben de stad opgebouwd. Dat zij de stad hebben opgebouwd is vandaag de dag nog steeds te zien. La Iglesia de la Encarnación is een kerk die overgebleven is uit deze tijd. Hoewel deze niet toegankelijk is voor bezoekers kun je overdag door de geopende deuren langs de tralies naar binnen kijken. Tijdens een bezoek aan het oude centrum kun je ook een bezoek brengen aan het stadhuis en de gouverneurswoning, deze zijn tijdens de renaissance gebouwd.

Plaza de los Naranjos

Het centrale punt van het oude centrum is ‘Plaza de los Naranjos’, het plein van sinaasappels. Zoals de naam al doet vermoeden staan er op dit plein een aantal sinaasappelbomen, met name in de zomer zorgt dit voor een gezellige sfeer. Aan dit plein vind je een aantal gezellige terrasjes en restaurants. De perfecte plek om even bij te komen.

Stranden

Er zijn meerdere stranden in Marbella en mijn advies zou zijn om langs de boulevard te lopen tot je mooie plek ziet.

Waarschijnlijk is dit een van de redenen waarom je voor een vakantie naar Marbella gekozen hebt: de stranden. Marbella ligt aan de kust en in de zomer schijnt de zon en is het tussen de 23° en 30° graden.

Playa La Venus

Het meest voor de hand liggende strand is ’Playa La Venus’. Op dit strand zijn vrijwel alle standaardfaciliteiten aanwezig, zo zijn er ligbedjes, parasols en douches. Dit strand grenst aan de boulevard met verschillende winkeltjes en restaurants.

Playa del Cable

De naam van Playa del Cable is afkomstig uit de geschiedenis, vroeger werd er namelijk vanaf dit strand naar staal gemijnd. Het strand is 400 meter lang en 40 meter breed. Ook op dit strand zijn tegenwoordig verschillende faciliteiten aanwezig, bijzonder aan dit strand is dat er ook een beachvolleybal veld aanwezig is. Daarnaast zijn er genoeg horecagelegenheden waar je iets kunt drinken of kunt eten.

Bounty Beach

(mijn favoriet!)

Dit strand is met name populair onder de jongeren die in Marbella wonen, dit komt omdat het er meestal niet te druk. Op het strand zijn natuurlijk de standaardfaciliteiten aanwezig en wordt er regelmatig chill muziek gedraaid door dj’s.

Beelden van Dalí

Marbella staat bekend om tien bronzen beelden gemaakt door kunstenaar Salvador Dalí. De beelden zijn te vinden op Avenida del Mar, dit is zo’n vijftien minuten lopen vanaf het centrum. De beelden staan op een gezellig plein waar ook verschillende bankjes en beplanting staan. Hoewel de tien beelden bij elkaar staan is het geen set die op deze manier ontworpen is, de beelden hebben geen overeenkomst.

Wandelen in Marbella

Naast het lekkere weer en het strand staat Marbella bekend om zijn mooie wandelroutes. De bergachtige omgeving is uitermate geschikt voor verschillende wandelingen. Het beklimmen van de ‘La Concha’ berg is de populairste wandeling die je in de omgeving kunt maken.

De La Concha berg

Een vakantie is vaak al duur genoeg, gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden die je gratis kunt bekijken in Marbella.
La Concha

Op ongeveer 15 kilometer van Marbella vind je de La Concha berg, deze is enorm geliefd onder de wandelaars. Het is een redelijk zwarte klim waar je zo’n zes tot zeven uur aan kwijt zult zijn (heen en weer). Hoewel het geen makkelijke wandeling is ben ik ervan overtuigd dat vrijwel iedereen die een beetje sportief is de top zal bereiken.

Wanneer je besluit de klim te maken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg dat je jezelf goed insmeert en de zonnebrand ook meeneemt. Tijdens zo’n wandeling kan je snel verbranden.
  • Zorg dat je genoeg water meeneemt. Ik raad aan om minimaal anderhalve liter water per persoon mee te nemen.

Naast ‘La Concha’ zijn er nog andere wandelingen in de omgeving van Marbella, je kunt ook voor een andere wandeling kiezen. Een suggestie van mij is de Caminito del Rey (het koningspad). Online zijn er veel meer routes te vinden.

Wat te doen in Marbella met slecht weer?

Wat te doen met slecht weer in Marbella?

Met goed weer kun je een bezoek brengen aan Puerto Banús, het oude centrum of een van de stranden, echter is dit met slecht weer niet zo leuk. Gelukkig zijn er toch een aantal dingen die je kunt doen wanneer het niet zo lekker weer is.

  • Bezoek een van de musea: In Marbella vind je een aantal interessante musea die je op een regenachtige dag kunt bezoeken. Mijn voorkeur zou een bezoek aan het Gravure Museum zijn, in dit museum hangen werken van bekende kunstenaars waaronder Dalì en Picasso.
  • Bezoek de Marbella Food Market: Net als Valencia heeft Marbella zijn eigen overdekte food market. Hoewel de markt in Marbella een stuk kleiner is kan dit op een regenachtige dag toch de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat kost een vakantie naar Marbella?

Je kunt een vakantie naar Marbella zo duur maken als je zelf wilt. Vergeleken met Nederland is Spanje een relatief goedkoop land. Zo betaal je een stuk minder in de supermarkt, voor het openbaar vervoer en in restaurants.

Overnachten in Marbella kan al vanaf €30 euro per nacht in een gemiddeld hotel. Daarnaast zijn er ook genoeg appartementen en AirBnB’s, hier betaal je gemiddeld tussen de €60 en €100 euro per nacht voor een twee persoons kamer.

In een goedkoop restaurant ben je ongeveer €15 euro kwijt voor een hoofdgerecht en een drankje, je zal merken dat je aan de boulevard vaak iets meer betaald. Daarnaast is uiteten bij de jachthaven Puerto Banús ook een stuk duurder, hier betaal je tussen de €70 en €80 euro per persoon voor een driegangen diner.

Meer informatie over de prijzen van een vakantie naar Marbella vind je op deze pagina.

Vliegen naar Marbella

Vliegen naar Marbella duur en prijzen

Wanneer je met het vliegtuig naar Marbella gaat ben je een kleine drie uur onderweg. De prijzen van de vliegtickets lopen enorm uiteen, in de zomer ben je natuurlijk veel meer kwijt dan in de winter. Gemiddeld betaal je in de zomer zo’n €200 tot €300 voor een retourticket. Wanneer je in het laagseizoen gaat vliegen kun je soms voor minder dan €80 retour vliegen.

Zelf maak ik altijd gebruik van Skyscanner om de beste en goedkoopste vliegtickets te vinden.

Algemene tips

  • Houdt er rekening mee dat veel winkels s’middags tussen 14:00 en 17:00 uur gesloten heeft. Dit heeft te maken met de Spaanse siësta.
  • In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven de 30° graden. Zorg dat je hierop voorbereid bent.
  • Let goed op je spullen, op elke drukke vakantiebestemming zijn zakkenrollers actief.
  • Het hoogseizoen is van juli tot en met eind augustus, precies tijdens de zomervakantie.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over vakantiebestemming Marbella. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Wij wensen je een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *