Meteen naar de inhoud
Home » Madrid » Is Madrid duur?

Is Madrid duur?

  • door

Madrid is een van de grootste steden van Europa en daarbij de hoofdstad van Spanje. Nederlandse toeristen komen massaal op de stad af vanwege de velen bezienswaardigheden. Daarnaast genieten zij van het geweldige weer dat hier met name in de zomer is. Veel mensen vragen zich af of een vakantie naar Madrid duur is, hier ga ik in dit artikel antwoord op geven.

Nee, een vakantie naar Madrid is niet duur. Spanje is een relatief goedkoop land voor een vakantie. Uiteten, overnachtingen en het openbaar vervoer zijn allemaal een stuk goedkoper dan in Nederland. De prijzen van vliegtickets variëren enorm, wanneer je goed zoekt kun je vanaf €60 per persoon retour vliegen.

Wat kosten vliegtickets naar Madrid?

Madrid heeft een eigen vliegveld waardoor je hier gemakkelijk naartoe kunt vliegen. De vlucht vanaf Nederland duurt zo’n twee uur en veertig minuten. De prijzen van de tickets lopen enorm uiteen. Zo hangt het ervan af met welke maatschappij je vliegt en wanneer je vliegt. In het hoogseizoen betaal je een stuk meer dan in het laagseizoen.

Je kunt ervan uitgaan dat je retourtickets kunt kopen vanaf €60 per persoon. Dit zijn wel tickets voor vluchten tijdens het laagseizoen (in de winter). In het hoogseizoen (juli en augustus) kunnen de prijzen oplopen tot meer dan €300.

Wanneer je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen is het verstandig om flexibele data te hebben, er zit soms een enorm prijsverschil in een aantal dagen. Daarnaast raad ik aan om het platform Skyscanner te gebruiken. Hier kun je vliegtickets vergelijken en de beste uitkiezen.

Wat kost een overnachting in Madrid?

Wat kost een hotel in Madrid

Ook overnachtingen in Madrid zijn een stuk duurder in het hoogseizoen dan in het laagseizoen. Gemiddeld betaal je in een hotel €45 per nacht voor een twee persoons kamer, in het hoogseizoen kan dit oplopen tot boven de €90.

Wanneer je met je hele gezin of vriendengroep gaat is het voordeliger om te kijken naar een appartement. Voor een appartement voor vier personen ben je zo’n €100 kwijt, wanneer je met z’n zessen bent kost het €130 per nacht. Appartementen kun je het beste boeken via AirBnB, hier kun je gemakkelijk verschillende opties vergelijken.

Wat kost eten in een restaurant?

Het is lastig om te zeggen wat een avondje uiteten je gaat kosten. Dit komt omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Ga je bij een gezellig terrasje zitten of in een luxe sterrenrestaurant? Je snapt dat de prijs tussen deze twee opties enorm uiteen zullen lopen.

In een gemiddeld restaurant ben je zo’n €30 per persoon kwijt voor een driegangen menu inclusief een drankje. Een enkel hoofdgerecht kost tussen de €10 en €15. Wanneer je kiest voor een wat luxer restaurant zal je zo’n €40 tot per persoon kwijt zijn.

Wat betaal je voor het openbaar vervoer?

In Madrid zijn er verschillende vormen van openbaar vervoer, met name de metro maar ook de bus worden veel gebruikt. Voor een enkele reis met de metro of bus betaal je zo’n €1,50 tot €2 per persoon.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een taxi te gebruiken. Overdag betaal je voor een taxi het starttarief van €2,40 en €1,05 per kilometer. ‘s Avonds en ‘s nachts betaal je meer. Houdt er rekening mee dat de prijzen van en naar het het vliegveld hoger zijn. Vanaf het vliegveld betaal je tussen de €20 en €30 om van a naar b te komen binnen Madrid.

Wat zijn de prijzen in de supermarkt?

Wat kost een vakantie naar madrid?

Voor vrijwel alles wat je in Madrid in de supermarkt koopt geldt dat je hier minder voor betaald dan in Nederland. Ik heb hieronder een aantal producten opgesomd die je wellicht nodig gaat hebben tijdens je vakantie, ik heb hierbij ook de gemiddelde prijs gezet.

  • Fles water (1,5 liter): ≈€0,55
  • Vers brood: ≈€0,95
  • Blik bier (0,5 liter): ≈€1,25
  • Appels (1 kilo): ≈€1,85
  • Peren (1 kilo): ≈€2,20
  • Bananen (1 kilo): ≈€1,50

Wat zijn goedkope plekken in Madrid?

Een vakantie naar Madrid hoeft echt niet duur te zijn, wel is het belangrijk om dan de dure hotspots te vermijden. Er zijn namelijk genoeg goedkope en zelfs gratis plekken te vinden. Zo kun je gratis een kijkje nemen in de tuin op het station of goedkoop met de kabelbaan naar park ’Casa de Campo’. Daarnaast kun je goedkoop het koninklijk paleis bezoeken.

  • Palacio Real: Het koninklijk paleis in Madrid is voor velen één van de hoogtepunten. De bouw van dit paleis is in 1735 begonnen en het gehele complex heeft inmiddels een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. Je kunt met en zonder gids dit paleis bezoeken.
  • Station Atocha: Dit is het centrale treinstation van Madrid. Hoewel je er waarschijnlijk niet gelijk aan denkt om een treinstation te bezoeken is dit in Madrid toch de moeite waard. In het station vind je een botanische tuin die 4000 vierkante meter groot. Hoewel dit klinkt als een grote tuin valt dit wel mee, je loopt er zo doorheen. Naast de tuin zijn er veel andere faciliteiten aanwezig, er is zelfs een nachtclub! Meer informatie over het station vind je op deze pagina.
  • Casa de Campo: Dit is het stadspark in Madrid, je vind hier onder andere een dierentuin en attractiepark! Daarnaast kun je hier rustig doorheen wandelen en picknicken. Je komt bij het park door middel van de Spaanse Teleférico, een kabelbaan.

Veelgestelde vragen

Wat kost benzine in Madrid?

Net als in de rest van Spanje is benzine in Madrid een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je €2,14 voor een liter 95. Diesel is nog iets goedkoper, hier ben je €2,10 per liter kwijt.

Wat kosten sigaretten in Madrid?

Sigaretten zijn in Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een pakje van een bekend merk betaal je zo’n €5,50. De goedkoopste pakjes zijn te krijgen voor €4,40. Houdt er rekening mee dat je maximaal twee sloffen gratis mee terug mag nemen naar Nederland.

Is fooi gebruikelijk in Madrid?

Wanneer je een goede ervaring gehad hebt in een restaurant of een aangename taxi rit gehad hebt is het in Spanje gebruikelijk om fooi te geven. Je kunt zelf kiezen hoeveel je wilt geven, een fooi van 5-10% is een gangbare hoeveelheid.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad heb aan dit artikel waarin ik antwoord op de vraag ’Is Madrid duur?’ probeer te geven. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *