Meteen naar de inhoud
Home » Madrid » Kabelbaan in Madrid: Alles wat je wilt weten

Kabelbaan in Madrid: Alles wat je wilt weten

  • door

De Spaanse Teleférico in Madrid vind je in het ‘Casa de Campo’ park. In dit park vind je onder andere een dierentuin en een klein attractiepark. Een rit in de kabelbaan duurt net iets meer dan 10 minuten. In deze tijd brengt de kabelbaan je 2,5 kilometer verder. Bovenaan vind je verschillende wandel- en fietsroutes en daarnaast een restaurant.

De kabelbaan in Madrid: Wat is er te doen?

De bijna 2500 meter lange kabelbaan in Madrid brengt je midden in het Casa de Campo park. Hier vind je een dierentuin en pretpark.
Kabelbaan in Madrid

De gondel brengt je van Paseo del Pintor Rosales naar het Casa de Campo Park. Het ritje met de kabelbaan brengt je maar 24 meter omhoog. Hoewel het hoogteverschil meevalt is dit niet het geval voor de afstand die je aflegt, de kabelbaan is bijna 2,5 kilometer lang. De rit duurt iets meer dan 10 minuten en tijdens de rit kun je genieten van het uitzicht over een groot deel van Madrid.

Bovenaan de gondel vind je verschillende fiets- en wandelroutes. Zo is er bijvoorbeeld een wandelroute terug naar het beginpunt van de gondel. Dit is een lange route dus mocht je deze willen lopen is het belangrijk genoeg water en zonnebrand mee te nemen.

Mocht je gekozen hebben voor een retourticket kan je een kortere wandeling maken op het eindpunt. Daarna kun je even bij komen in het restaurant dat zich bij het eindstation bevindt.

Naast wandelen of fietsen kun je in het stadspark (bovenaan de gondel) een bezoek brengen aan het restaurant, de dierentuin of zelfs het attractiepark.

Zonsondergang vanuit de gondel

Een geweldig moment om de kabelbaan te stappen is tijdens de zonsondergang. Vanuit de gondels heb je een waanzinnig uitzicht over Madrid met de zonsondergang op de achtergrond. Doordat de gondel vaak tot laat open is kun je zelfs op lange zomerdagen genieten van de zonsondergang.

Het stadspark in Madrid: Casa de Campo

Casa de Campo is een stadspark in Madrid. Het park is bijna 1800 hectare groot en daarmee het grootste stadspark van Europa. Het hele park zien gaat niet in een half dagje, doordat het zo groot is zal je er een hele dag voor vrij moeten maken. In het park vind je onder andere verschillende sportfaciliteiten, een kinderboerderij, een dierentuin en een pretpark. Daarnaast is er natuurlijk plek voor een picknick

Dierentuin

Dierentuin kabelbaan Madrid
Dierentuin in Madrid

De dierentuin in het park is in 1972 geopend, na 15 jaar is hier ook een dolfinarium aan toegevoegd. Inmiddels vind je meer dan 6000 dieren van 500 verschillende soorten in het park. Het hoogtepunt van de dierentuin zijn de reuzenpanda’s, deze diersoort zie je tegenwoordig niet vaak meer in een dierentuin. De panda’s zijn in 2007 aangekomen in het park, hiervoor waren ze te vinden in een park in China.

Door de jaren heen is het park steeds verder uitgebreid en zijn er verschillende diersoorten bijgekomen. Tegenwoordig vind je er onder andere roofvogels, koala’s, haaien en Iberische lynxen. De laatste zijn katachtigen die in het wild alleen voorkomen op het Iberische schiereiland.

Praktische informatie: Het park is op weekdagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. In het weekend is het park een uurtje langer geopend, tot 18:00 uur. Tickets kosten tussen de €18 en €23 euro, afhankelijk van de verwachte drukte. De tickets zijn te bestellen via de site van de dierentuin.

Attractiepark: Parque de Atracciones

Attractiepark kabelbaan Madrid
Parque de Atracciones in Madrid

Naast een dierentuin vind je zelfs een attractiepark in dit stadspark. Dit park is geopend in 1969, tegenwoordig vind je er onder meer zeven achtbanen en drie waterattracties. Daarnaast zijn er genoeg andere attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden, er zijn attracties voor de allerkleinsten maar ook voor de echte durfal.

Praktische informatie: Het park is alleen rond en tijdens het hoogseizoen geopend. Alle openingsdagen en tijden vind je op de website van het park. Hier kun je ook gelijk tickets bestellen, zo voorkom je dat je onnodig in de rij staat. Tickets voor het park kosten tussen de €22 en €38 euro, dit hangt net als bij het dierenpark af van de drukte.

Openbaar zwembad

In het Casa de Campo stadspark is een groot openbaar zwembad te vinden. Het zwembad bestaat uit twee verschillende baden, een hiervan is voor families en de ander staat bekend als het ‘gay’ bad. Hier vind je met name gespierde mannen in Speedo zwembroeken.

Volgens velen is ‘Lago’ (hoe het zwembad in de volksmond genoemd wordt) het mooiste zwembad in Madrid. Dit zorgt ervoor dat het hier op warme zomerdagen enorm druk kan zijn. Het zwembad is van 8:30 tot 20:30 uur geopend, tickets kosten €2,25

Sporten

Ook sportliefhebbers kunnen terecht in het Casa de Campo stadspark. Naast wandelen en hardlopen (wat in bijna elk park kan) biedt dit park andere mogelijkheden om te sporten. Zo vind je er bijvoorbeeld een tennisbaan. Wanneer je hier gebruik van wilt maken is het belangrijk dat je van te voren een baan reserveert.

Zelfs kajakken kan in dit park, dit doe je in één van de velen vijvers. Je kunt een kajak huren bij een van de verhuurbedrijven rondom die vijvers.

Eten en drinken

Naast het restaurant dat zich bij het eindstation van de kabelbaan bevindt zijn er nog meer restaurants te vinden in het park. Een plek waar je zeker zult slagen is ‘Paseo de la Gastronomía’, hier vind je zeven verschillende restaurants in aparte gebouwen.

Wil je liever iets goedkoper eten en drinken? In het park is genoeg plaats voor een picknick, er zijn verschillende bankjes en picknicktafels waar je jouw eigen ontbijt of lunch kunt nuttigen. Houd het park hierbij schoon en laat je afval niet achter.

Praktische informatie

De gondel brengt je met bijna 13 kilometer per uur voorruit. Aan de kabel hangen 80 gondels die elk plaats bieden voor 6 personen. Met hoogtevrees moet je oppassen, op het hoogste punt hang je 40 meter boven de grond.

Wat zijn de openingstijden van de kabelbaan in Madrid?

De openingstijden van de gondel hangen af van het seizoen. In de winters is de kabelbaan alleen in het weekend geopend en in de zomer elke dag. Wanneer de kabelbaan geopend is kan je er vanaf 12:00 tot in ieder geval 19:00 uur terecht. Actuele openingstijden vind je op de officiële website van de kabelbaan.

Wat kost een ticket voor de kabelbaan in Madrid?

Een enkeltje met de gondel kost een volwassenen €4,50, voor een retour betaal je €6. Voor kinderen en ouderen van 65+ gelden gereduceerde tarieven, ook deze vind je op de site van de kabelbaan. In de zomer is het vaak erg druk bij de kabelbaan in Madrid. Wanneer je niet onnodig in de rij wilt staan kun je het beste je tickets vooraf online bestellen.

Wat is het adres van de kabelbaan in Madrid?

Het adres van de kabelbaan in Madrid is: P.º del Pintor Rosales, s/n, 28008 Madrid, Spanje. Dit is het adres van het station beneden. Het adres van het station boven is: Ctra. Teleférico, 3, 28011 Madrid, Spanje.

Het ontstaan van de kabelbaan in Madrid

De kabelbaan in Madrid is in 1969 gebouwd in opdracht van het attractiepark. Toen de bouw afgerond was werd echter de opening uitgesteld, dit kwam doordat omwonenden bang waren hun privacy te verliezen. Een maand later (26 juni 1969) werd de kabelbaan dan toch geopend en maakte de toenmalige burgermeester de eerste rit.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik je alles vertel over de kabelbaan in Madrid en het Casa de Campo park. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *