Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat zijn de top 10 gratis dingen om te doen op Ibiza?

Wat zijn de top 10 gratis dingen om te doen op Ibiza?

  • door

Een vakantie op het eiland Ibiza is meestal niet goedkoop. Je bent een hoop geld kwijt aan de luxe restaurants en feesten die op het eiland georganiseerd worden. Toch zijn er een aantal activiteiten waar je niet voor hoeft te betalen, in dit artikel heb ik de top 10 gratis bezienswaardigheden op Ibiza opgesomd.

Bezoek een hippie markt

Op het eiland worden verschillende hippie markten georganiseerd, de twee bekendste zijn Las Dalias en Punta Arabi.

Ibiza is natuurlijk het eiland waar je moet zijn als het om ‘Hippie’s’ gaat. Op het eiland worden verschillende hippie markten georganiseerd, de twee bekendste zijn Las Dalias en Punta Arabi.

Punta Arabi is een van de populairste markten op Ibiza. In het hoogseizoen is deze elke woensdag geopend. Op de markt staan zo’n 500 verschillende kraampjes. Daarnaast kun je er genieten van livemuziek en levende standbeelden.

Last Dalias is sinds de opening in 1954 al populair. Inmiddels beschikt deze markt over meer dan 200 kraampjes en trekt deze markt zo’n 20.000 bezoekers per dag! In het midden van de markt vind je een grote bar die dient als ontmoetingsplek voor zowel toeristen als locals.

De grotten van Es Vedrà & Atlantis

Es vedra en Atlantis op Ibiza
Es Vedrà & Atlantis, Ibiza

Voor velen is dit het meest magische stukje van Ibiza. Locals raden af om de grotten te bezoeken, het eiland is dan ook onbewoond en behoort tot beschermd natuurgebied. Gelukkig is er wel een uitzichtpunt waarvan je Es Vedrà en Atlantis goed kunt bekijken.

De reden dat mensen bang zijn voor de grotten komt doordat deze ervoor zorgen dat elk kompas begint te draaien. Er gaan daarom ook verschillende verhalen en mythe rond over het eiland. Zo zijn er mensen die denken dat het eiland bestaat uit een bepaald soort stenen waardoor het een sterk magnetisch veld wordt. Daarnaast zijn er ook locals die geloven dat hier aliens en UFO’s landen of dat dit de plek is waar vroeger Griekse legendes hebben geleefd.

Wat er van waar is weten wij ook niet. Wat wij wel weten is dat de grotten echt een hoogtepunt van je trip kunnen worden en zijn daarom zeker de moeite waard om te bezoeken!

Ibiza stonehenge

In 2014 heeft de Australische kunstenaar Andrew Rogers het werk ‘Time and space’ ontworpen en gerealiseerd. Dit deed hij in opdracht van een Canadese miljonair (de oprichter van Cirque du Soleil). Tegenwoordig is het werk publiek toegankelijk.

Het kunstwerk bestaat uit 13 pilaren die los van elkaar staan. De grootste is zo’n 20 meter hoog en bedekt met bladgoud. Het werk is echt een must wanneer je op Ibiza bent. Wij raden om tijdens zonsondergang te gaan, dit is het perfecte moment voor een insta foto!

De miljonair die dit werk liet bouwen heeft hiervoor een hoge boete gekregen omdat hij geen toestemming had!

Puertas Can Soleil

‘Time and space’ is niet het enige kunstwerk dat kunstenaar Andrew Rogers gemaakt. Een klein stukje verderop vind je het kunstwerk ‘Puertas Can Soleil’, poort naar de zon. Ook dit is een indrukwekkend werk dat de moeite waard is om te bezoeken.

Zoals de naam al doet vermoeden kun je dit werk het best bekijken tijdens de zonsondergang. Het is geweldig om te zien hoe de zon door de poort onder gaat. Ook dit is weer een geweldige insta-spot!

Verlaten festivalterrein

Ibiza staat natuurlijk bekend als het festival eiland van Europa. Naast de velen clubs en festivals is er ook een ‘verlaten’ festivalterrein te vinden. Zo’n 50 jaar geleden is het terrein gebouwd, door omstandigheden is het echter nooit opengegaan. Het terrein is deze jaren ook niet onderhouden, hierdoor ligt het er nu vervallen bij.

Vandaag de dag is het terrein een soort trekpleister voor toeristen geworden. Wanneer de toeristen weg zijn worden hier af en toe illegale feesten gegeven, met graffiti gespoten of paintball gevechten georganiseerd.

Ingang van Ibiza stad: Portal de ses Taules

In 1585 (tijdens de Middeleeuwen) werd deze poort en de bijbehorende stadsmuur gebouwd. De poort verschaft toegang tot het oude centrum van de stad: Dalt Vila. Vandaag de dag kun je nog steeds goed zien dat het bouwwerk uit de tijd van de Middeleeuwen komt, dit is ook wat veel mensen aan het bouwwerk waarderen.

Wanneer je een bezoek gaat brengen aan de stadspoort of Ibiza stad raden wij aan comfortabele schoenen te dragen. Je zult veel moeten lopen in de stad om de stad en verschillende bezienswaardigheden te bekijken.

Hippie muziek op Cala Benirras

Cala Benirras is een van de velen stranden op Ibiza, met name op zondag is dit echt the place to be! Aan het eind van de middag beginnen verschillende groepen muzikanten met het maken van muziek. Om de muziek te maken wordt gebruik gemaakt van verschillende trommels. Er wordt zowel door de muzikanten zelf gedanst als door de bezoekers!

Bezoek Sant Joan de Labritja

Ibiza is een drukbezocht eiland, met name in het centrum kan het erg druk zijn. Wanneer je hier even klaar mee bent raad ik een bezoek aan Sant Joan de Labritja aan. Het stadje is gelegen op een bergachtig landschap, dit zorgt voor mooie uitzichten.

In de stad kun je niet zo heel veel doen, rondom het plein zijn een aantal winkels en bars. Veel mensen komen hier om even bij te komen.

Kathedraal de Santa Maria

De bouw van deze kathedraal is in de 13e eeuw begonnen, waarschijnlijk is deze kathedraal gebouwd op de restanten van een moskee. Het gebouw is in een Catalaans-gotische stijl gebouwd. In de afgelopen eeuwen is de kathedraal meermaals aangebouwd en gerestaureerd.

Vandaag de dag kan je ook als toerist een kijkje nemen binnenin de kathedraal. Daarnaast wordt de kathedraal ook nog gebruikt voor religieuze diensten. Je kunt naar de kathedraal toe wandelen, echter is dit wel een hele klim en zeker door het warme weer is dit niet voor iedereen geschikt. Je kunt er daarom in sommige gevallen beter voor kiezen om met de auto naar boven te rijden, je zult in dat geval wel geluk moeten hebben met parkeren.

Sa Caleta

Een andere gratis bezienswaardigheid op Ibiza is het strand Sa Caleta.

Een andere gratis bezienswaardigheid op Ibiza is het strand Sa Caleta. Er zijn enorm veel stranden te vinden op Ibiza maar Sa Caleta is er eentje die een plek in de top 10 verdiend. Bij het strand kun je restanten zien van de nederzetting van de Feniciërs die hier bijna 3.000 jaar geleden gewoond hebben. Het strand zelf behoort ook tot de mooiste op Ibiza.

Hoewel het een mooi strand is kan het hier erg druk zijn, het strand is niet heel groot. Wij raden daarom aan om hier niet naartoe te gaan op piekuren tijdens het hoogseizoen.

Is Ibiza duur?

Ik heb hierboven een aantal gratis bezienswaardigheden op Ibiza opgesomd. Naar aanleiding van dit artikel kreeg ik de vraag of Ibiza een dure vakantiebestemming is. Hoewel Ibiza een duurdere bestemming is dat andere Spaanse steden ben ik ervan overtuigd dat je hier ook een relatief goedkope vakantie kunt hebben.

Wanneer je op tijd boekt kun je goede prijzen vinden voor zowel de vliegtickets als de overnachtingen. Zolang je niet elke dag in de luxe restaurants gaat eten waarna je doorgaat naar de duurste festivals is een vakantie echt wel te betalen! Een uitgebreider antwoord op deze vraag vind je op deze pagina.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met daarin de top 10 gratis bezienswaardigheden op Ibiza. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog iets kwijt willen of wanneer je nog vragen hebt kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *