Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Is Ibiza duur?

Is Ibiza duur?

  • door

In de zomer treden grote artiesten waaronder Martin Garrix of Calvin Harris bijna wekelijks op op dit eiland. Mensen die hierbij aanwezig zijn betalen enorm veel geld voor een paar dagen Ibiza. Hierdoor krijgen veel mensen het beeld dat een vakantie naar Ibiza erg duur is, maar is dit eigenlijk wel zo?

Een vakantie naar Ibiza kan enorm duur worden, echter zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een relatief goedkope vakantie. Wanneer je de grote feesten met wereldsterren overslaat zal je dit al gauw honderden euro’s per persoon schelen. Ibiza is een eiland dat hoort bij Spanje, in dit land kun je in vergelijking tot Nederland goedkoop leven. Echter zijn de kosten op Ibiza toch een stuk hoger dan op het vasteland.

Wat kost een vlucht naar Ibiza?

Zoals je waarschijnlijk wel zult weten zijn de prijzen van vliegtickets erg onvoorspelbaar en veranderen deze dagelijks. Vliegtickets naar Ibiza zijn tijdens het hoogseizoen (zomervakantie) een stuk duurder dan tijdens de koude winterdagen.

Zoals je waarschijnlijk wel zult weten zijn de prijzen van vliegtickets erg onvoorspelbaar en veranderen deze dagelijks. Vliegtickets naar Ibiza zijn tijdens het hoogseizoen (zomervakantie) een stuk duurder dan tijdens de koude winterdagen. In de zomer zou het zomaar kunnen gebeuren dat je meer dan €500 per persoon kwijt bent voor een ticket terwijl je ’s winters vanaf €90 per persoon vliegt. De gemiddelde prijs van vliegtickets naar Ibiza ligt rond de €150 per persoon. Wanneer je op tijd boekt zijn deze tickets goed te vinden.

Wanneer je van plan bent om de tickets te gaan boeken zijn er een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je toch nog ietsjes minder betaald. Het is belangrijk dat je een andere computer gebruikt om te boeken dan het apparaat waarmee je informatie hebt opgezocht over Ibiza. Door middel van cookies wordt je zoekgeschiedenis bijgehouden en hier maken vliegtuigmaatschappijen maar al te graag gebruik van. Als je al een aantal keer naar ‘Ibiza’ gezocht hebt en een aantal websites bezocht hebt zullen de prijzen waarschijnlijk hoger zijn.

Daarnaast schijnen vliegtickets het goedkoopst te zijn op dinsdag en het duurst op vrijdag, wat hiervan waar is blijf onbekend. Zelf maak ik gebruik van Skyscanner, deze website vergelijkt vliegtickets van verschillende maatschappijen.

Wat betaal je voor een overnachting op Ibiza?

Op Ibiza staan een hoop hotels waar je kunt genieten van complete luxe, je betaald hier echter een hoop geld voor.
Luxe hotel, Ibiza

Op Ibiza staan een hoop hotels waar je kunt genieten van complete luxe, je betaald hier echter een hoop geld voor. Voor een tweepersoonskamer in een luxe hotel ben je in het hoogseizoen al gauw meer dan €200 per nacht kwijt. In het laagseizoen kun je prijzen vanaf €150 per nacht verwachten.

Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om een stuk goedkoper te overnachten. Wanneer je tevreden bent met een drie- in plaats van vier sterren hotel kun je kamers voor twee personen vinden vanaf €100 per nacht. Deze prijzen gelden in het hoogseizoen, in het laagseizoen kun je kamers vinden vanaf €80.

Wat betaal je in een restaurant op Ibiza?

Ook voor het eten kun je enorm veel kwijt zijn. Wanneer je op Ibiza-stad een colaatje bestel zal je hier al snel €5 voor betalen. Gelukkig zijn er buiten de stad een hoop goedkopere opties. Wanneer je buiten de stad gaat eten kun je ervan uitgaan dat het je zo’n €45 gaat kosten voor twee personen. In verhouding tot de restaurants in Nederland ben je op Ibiza iets goedkoper uit.

Zoals je waarschijnlijk wel zult verwachten betaal je de hoofdprijs bij de beach clubs. Toeristen komen hier maar al te graag en de eigenaren weten dit ook.

Wat kosten de feesten bij Ushuaïa op Ibiza?

Feesten bij Ushuaïa is voor een aantal mensen het hoogtepunt van hun trip naar Ibiza. Tijdens de zomerperiode zijn hier bijna dagelijks grote artiesten te vinden waaronder Martin Garrix, Calvin Harris en DJ Snake.
Ushuaïa, Ibiza

Feesten bij Ushuaïa is voor een aantal mensen het hoogtepunt van hun trip naar Ibiza. Tijdens de zomerperiode zijn hier bijna dagelijks grote artiesten te vinden waaronder Martin Garrix, Calvin Harris en DJ Snake. Je zult wel begrijpen dat de tickets voor deze feesten niet goedkoop zijn.

Wanneer je een van de feesten wilt bijwonen kun je rekenen op entreeprijzen van zo’n €70 tot €90 per persoon. Dit zullen niet de enige kosten zijn die je deze avond zult hebben. Wanneer je wat wilt drinken ben je ook daar veel geld aan kwijt. Voor een biertje betaal je gauw €15, een mix drankje €20 en een flesje water €10. Houdt hier dus rekening mee wanneer je een bezoek brengt.

Is een vakantie naar Ibiza dan duur?

Ibiza blijft een van de populairste vakantiebestemmingen die Spanje te bieden heeft. Hierdoor is het eiland erg toeristisch en zijn de prijzen ook een stuk hoger dan op het vasteland.

Samenvattend ben je voor drie dagen Ibiza zo’n €150 kwijt aan de vlucht, €200 aan eten en zo’n €300 aan de overnachtingen. Hierbij kom je op een totaal uit van €650. Dit lijkt erg goedkoop maar hier zitten de kosten van activiteiten en feesten niet bij in. Een avondje uitgaan kan al gauw €150 per persoon kosten. Daarnaast zijn de andere activiteiten op Ibiza niet goedkoop.

Veelgestelde vragen

Wat kost een biertje op Ibiza?

De prijs van een biertje hangt heel erg af van de locatie waarop je deze besteld. Bij bars en restaurant ben je tussen de €2,50 en €8 kwijt, afhankelijk van de locatie en luxe. In clubs lopen de kosten verder op en betaal je gemakkelijk tussen de €10 en €15 voor een biertje.

Wat kosten sigaretten op Ibiza?

Een pakje sigaretten is op Ibiza (evenals in de rest van Spanje) een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je voor de goedkoopste pakjes zo’n €4. Wanneer je op zoek bent naar een pak van een merk ben je tegen de €5 kwijt.

Hoeveel fooi moet ik geven op Ibiza?

Wanneer je tevreden bent na een rit met de taxi of na het eten in een restaurant is het op Ibiza gebruikelijk om fooi te geven. De meeste mensen geven zo’n 5 tot 10% aan fooi over het totale bedrag. In de luxere restaurants wordt vaak meer fooi gegeven. De mensen die op Ibiza werken verdienen over het algemeen niet veel geld.

Is Ibiza duurder dan Mallorca?

Ja, een vakantie naar Ibiza is duurder dan een trip naar Mallorca. Je merkt dit aan vrijwel alles, de overnachtingen, vliegtickets, feesten en kosten voor levensonderhoud zijn allemaal goedkoper in Mallorca. Ook de activiteiten zijn op Ibiza duurder.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg of een vakantie naar Ibiza duur is. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *