Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Hoe kun je goedkoop naar Valencia?

Hoe kun je goedkoop naar Valencia?

  • door

Je hebt de keus al gemaakt, je wilt naar Valencia. Online vind je een hoop aanbieders en je merkt dat de prijzen uiteenlopen. Je wilt graag zo goedkoop mogelijk op vakantie maar je weet gewoon niet zo goed hoe je dit kunt doen. In dit artikel gaan we jou daarbij helpen en beantwoorden wij de vraag: Hoe kun je goedkoop naar Valencia?

Goedkoop naar Valencia kan op verschillende manieren. Wanneer je naar Valencia gaat heeft het meeste invloed op de kosten. Buiten het seizoen kun je veel goedkoper naar Valencia dan tijdens de zomervakantie. Daarnaast kun je besparen op de vlucht door deze vroeg te boeken. Eenmaal in Valencia zijn er een hoop activiteiten en bezienswaardigheden die je goedkoop of zelfs gratis kunt bezoeken.

Een goedkope vlucht naar Valencia

De prijzen voor een vliegtickets naar Valencia lopen enorm uiteen. Zo betaal je tijdens het hoogseizoen gemakkelijk €350 per persoon.

De prijs van vliegtickets hebben vaak een grote invloed op de prijs van de vakantie. Dit komt omdat de prijzen enorm uiteenlopen. Online staan verschillende tips waardoor jij ervoor kunt zorgen dat je zo goedkoop mogelijk kunt vliegen. Zo is het belangrijk om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken. Daarnaast is het slim om de tickets op een ander apparaat te boeken dan een apparaat waarop je al veel gezocht hebt over Valencia of al veel vliegtickets vergeleken hebt.

Met de velen tips staan er ook veel fabels online. Zo geven veel websites aan dat de tickets het goedkoopst zijn op dinsdag om 2 uur ’s nachts. Dit is (gelukkig) niet waar, je hoeft dus niet op te blijven.

De goedkoopste vliegtickets kun je vinden via Skyscanner. Deze partij vergelijkt de prijzen van verschillende maatschappijen en zorgt ervoor dat jij de goedkoopste tickets kunt boeken.

Wat kost een vlucht naar Valencia?

De prijzen voor een vliegtickets naar Valencia lopen enorm uiteen. Zo betaal je tijdens het hoogseizoen gemakkelijk €350 per persoon. Dit terwijl je buiten het seizoen na wat research tickets kunt vinden voor €100. De genoemde bedragen zijn uiterste, de meeste mensen zullen binnen deze range boeken.

Goedkoop overnachten in Valencia

Er zijn verschillende manieren om goedkoop te overnachten in Valencia. In de stad zijn verschillende budget hotels of hostels te vinden. Hostels zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar goedkope accommodatie. Je kunt een bed in een slaapzaal boeken of een privékamer delen met andere reizigers.

Wanneer je het niet ziet zitten om in een hostel te slapen kun je ervoor kiezen een hotel te boeken buiten het centrum. Deze zijn een stuk goedkoper dan de hotels in het centrum. Wel zorgt dit ervoor dat je elke dag langer onderweg bent naar het strand of de bezienswaardigheden.

Afsluitend is het advies ook hier om zo vroeg mogelijk te boeken. Dit zorgt normaal gesproken voor de beste prijzen.

Gratis bezienswaardigheden in Valencia

Eenmaal aangekomen kun je besparen op de activiteiten en bezienswaardigheden die je bezoekt. Er zijn tal van activiteiten waar je niet voor hoeft te betalen. Aanraders zijn bijvoorbeeld de stad van kunsten en wetenschappen, Jardín del Turia, Museo de Bellas Artes of de Mercado Central.

Stad van kunsten en wetenschappen

De Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias) is een cultureel en architectonisch complex dat zijn deuren opende in 1998. Het werd ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava die zelf uit Valencia komt. Het stadsbestuur heeft deze stad enkel ontworpen om meer toeristen naar de stad te krijgen, dit is goed gelukt. Inmiddels bezoeken jaarlijks miljoenen mensen van over de hele wereld deze ‘stad’.

De stad bestaat uit zeven verschillende futuristische bouwwerken waaronder een 3D bioscoop, wetenschapsmuseum en aquarium. Het meest indrukwekkende gebouw is het ‘Palau de les Arts Reina Sofia’, dit is een enorm operagebouw.

Jardín del Turia

Het park is ontstaan nadat de Turia-rivier in de jaren 50 voor een grote overstroming zorgde. Er is toen besloten deze rivier buiten de stad te verplaatsen. Op de plek waar de rivier stroomde moest iets anders komen. Er werden plannen gemaakt om hier een snelweg aan te leggen. Gelukkig is er uiteindelijk voor gekozen om een park aan te leggen: Jardín del Turia.

Het park is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een geweldige plek om te wandelen, joggen, fietsen of gewoon te ontspannen en te genieten van de groene omgeving. Het park biedt ook tal van evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals concerten, theatervoorstellingen en sportevenementen.

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes is een van de belangrijkste kunstmusea in Spanje. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van werken van Spaanse kunstenaars, van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Het bevat onder meer werken van internationale kunstenaars zoals El Greco, Velázquez, Murillo, Goya, Sorolla en Joaquín Sorolla.

Een van de meest opvallende werken in het museum is “De drie Maria’s aan het graf” van de Spaanse schilder Juan de Juanes, dat wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van de Renaissance-schilderkunst in Spanje.

Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 20:00 uur, tickets zijn gratis.

Mercado Central

De Mercado Central is een iconische markt in het hart van Valencia. Voordat de bouw van de huidige overdekte markt in 1914 startte werden hier al regelmatig markten georganiseerd, waarschijnlijk al honderden jaren. De markt is bestaat uit een tal van verschillende kraampjes die verse en lokale producten verkopen waaronder groenten, fruit, vlees, vis, kruiden, noten en kazen.

De markt is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. Lokale bewoners komen hier voor hun dagelijkse boodschappen, toeristen genieten van de sfeer van de markt en kunnen een lokale lekkernij proberen.

Mercado Central is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7:30 tot 15:00 uur. Houdt er rekening mee dat de verkopers al eerder beginnen met opruimen en vaak al voor 15:00 sluiten. Wij raden aan om zo vroeg mogelijk te gaan.

Meer gratis bezienswaardigheden in Valencia? Bekijk onze top 10!

Veelgestelde vragen

Wanneer is een vakantie naar Valencia het goedkoopst?

De goedkoopste tijd om naar Valencia te gaan is in de herfst en winter, buiten de vakanties. Valencia is met name populair door het warme weer en de velen stranden. Dit zorgt ervoor dat er in de winter minder mensen naartoe gaan. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de prijzen voor vliegtickets en overnachtingen dalen.

Is uitgaan in Valencia duur?

Uitgaan in Valencia kan zowel duur als betaalbaar zijn, afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je doet. Over het algemeen zijn de prijzen voor drankjes in Valencia redelijk vergelijkbaar met de prijzen in andere grote steden in Spanje. Een biertje in een lokale bar kost doorgaans tussen de €2 en €4, terwijl een cocktail in een chique club tussen de €8 en €12 kan kosten.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met daarin tips hoe je zo goedkoop mogelijk naar Valencia kunt gaan. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben horen wij dat graag, je kunt deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *