Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Het Bioparc in Valencia, dit moet je erover weten!

Het Bioparc in Valencia, dit moet je erover weten!

  • door

Het Bioparc is de enige dierentuin in Valencia. De dierentuin is populair onder de toeristen, deze brengen graag een bezoek. In de dierentuin zijn verschillende soorten dieren te vinden, het grootste gedeelte van deze diersoorten is afkomstig uit Afrika. In het park zitten dieren niet opgesloten in lelijke kooien, de dieren worden binnengehouden door middel van natuurlijke afscheidingen.

Wat maakt de dierentuin in Valencia bijzonder?

Het bijzondere aan deze dierentuin is dat de dieren niet opgesloten zijn in kooien. In Nederlandse dierentuinen zie je vaak dat je de dieren door hekken kun bekijken. In het Bioparc in Valencia is dit niet het geval, de dieren worden vastgehouden met behulp van natuurlijke barrières. Hierdoor lijkt het net alsof je wilde dieren aan het bekijken bent. Vanwege dit belangrijke verschil blijft een bezoek aan de dierentuin veel mensen bij.

Daarnaast is het natuurlijk bijzonder dat de dierentuin zich midden in het centrum van de stad bevindt. De meeste dierentuinen staan niet in steden en zeker niet in het centrum van een grote stad.

Welke dieren vind je in het Bioparc?

In de dierentuin vind je enorm veel verschillende diersoorten. Het park is opgedeeld in vier verschillende delen van de wereld: Equatoriaal Afrika, de Savanne, Madagaskar en Humedales.

Equatoriaal Afrika

Dit gebied bestaat uit een groot verblijf waar de meeste dieren bij en met elkaar leven. De dieren in dit verblijf zijn bijvoorbeeld buffels, luipaarden, pelikanen en herten. Daarnaast vind je er ook verschillende soorten apen: chimpansees, gorilla’s en dril apen. Doordat de apen erg actief zijn is het (vooral met kinderen) erg leuk om naar deze dieren te kijken, neem hier de tijd voor.

De Savanne

De savanne is een tropisch graslandschap. In het wild vind je in dit gebied leeuwen olifanten en giraffe, deze dieren vind je ook in het park. Daarnaast vind je er ook stokstaartjes, hyena’s, neushorens, struisvogels, zebra’s, dromedarissen en enorm veel vogels.

Madagaskar

Hier vind je natuurlijk dieren die in het wild leven in Madagaskar, een eiland in het oosterse deel van Afrika. Dit zijn bijvoorbeeld flamingo’s, Afrikaanse nimmerzatten (een grote waadvogel, familie van de ooievaar) en verschillende soorten apen waaronder ringstaartmaki’s. Ook dit al deze dieren verblijven in hetzelfde verblijf.

Humedales

In dit gebied van het park vind je dieren die in het wild in moerassen leven. Voorbeelden van dieren die in dit gebied leven en daarnaast ook in het park te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld nijlpaarden, krokodillen, schildpadden en kikkers. Ook vind je er verschillende dieren die in het water leven, vissen, dolfijnen en zelfs haaien.

Praktische informatie

Wat zijn de openingstijden van het Bioparc in Valencia?

Het Bioparc in Valencia is dagelijks geopend. Het park opent om 10:00 uur, sluitingstijden zijn afhankelijk van het seizoen. Van november tot en met maart sluit het park om 18:00 uur, april tot en met juni om 20:00 uur, juli en augustus tot 21:00 uur en in september en oktober om 19:00 uur.

Wat kosten tickets voor het Bioparc in Valencia?

De prijzen van tickets voor het park hangen van verschillende zaken af. Het normale tarief is €23,80 euro, jongeren en studenten betalen €20,23 euro. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen €18 euro en gepensioneerden €17,50 euro. Je mag gratis naar binnen als je jonger dan 4 jaar oud bent.

Waar kun je tickets kopen voor het Bioparc in Valencia?

Tickets voor de dierentuin in Valencia kunnen gewoon bij de kassa gekocht worden. Doordat het in de zomer vaak erg druk is kan je de tickets dan beter online kopen, dit bespaart je de lange wachtrij. Online kun je kaartjes bestellen via de website van de dierentuin.

Wat is er verder te doen in het Turia park?

Het Bioparc bevindt zich in het Turia park (Jardín del Turia), een park van 9 kilometer dat door het centrum van Valencia loopt. Vroeger was op de plek van het park een rivier. Na een overstroming die leidde tot meerdere doden is besloten om de rivier om te leggen en op deze plaats een park aan te leggen.

In het Turia park is enorm veel te doen. Je kunt hier sporten op één van de sportvelden of door gebruik te maken van één van de fitnesstoestellen. Daarnaast vind je er een gratis museum met oude kunst uit Valencia. Aan het uiteinde van het park vind je de stad van kunsten en wetenschappen, een futuristische stad speciaal voor toeristen. Ook hier is veel te doen, je kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een 3D bioscoop of aan de Oceanogràfic.

L’Oceanogràfic: Het grootste aquarium van Europa

Wanneer je op zoek bent naar een park wat meer gericht is op waterdieren is de Oceanogràfic misschien wat voor jou. Je vindt deze in de buurt van het Bioparc, in de stad van Kunst en Wetenschap. De Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Het aquarium bestaat uit negen watertorens waarin meer dan 40.000 dieren leven uit 500 soorten. De dieren die je hier vindt zijn bijvoorbeeld flamingo’s, zeehonden, walrussen, haaien en natuurlijk heel veel verschillende soorten vissen.

Praktische informatie

Ook van dit aquarium hangen de openingstijden af van het seizoen. In het laagseizoen (winter) is het aquarium geopend van 10:00 tot minimaal 18:00 uur. In het hoogseizoen (zomer) is het aquarium tot minimaal 20:00 uur geopend, afhankelijk van de drukte blijft het aquarium op een aantal dagen langer geopend.

De toegangsprijzen voor het aquarium hangen af van de verwachte drukte, in de zomer betaal je dus meer dan in de winter. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €23 en €30 euro, ook hier betaal je minder voor kinderen en zijn ook de tickets voor gepensioneerden goedkoper. Tijdens het hoogseizoen kunnen er lange rijen staan bij de kassa’s, het is dan aan te raden om tickets vooraf online te kopen. Dit kan via de officiële website van de Oceanogràfic, hier vind je ook een aantal deals voor combi-tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *