Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Zwembaden in Valencia: Wat zijn de beste?

Zwembaden in Valencia: Wat zijn de beste?

  • door

Doordat het in de zomer erg warm is in Valencia zijn er veel hotels met zwembaden. Hiernaast zijn er ook genoeg openbare zwembaden en waterpark voor mensen die verblijven in een hotel of appartement zonder zwembad. De beste zwembaden (in de buurt) van Valencia vind je hieronder.

De beste zwembaden in Valencia

Er zijn in Valencia een aantal openbare zwembaden waar je terecht kunt om een dagje te zwemmen. Het voordeel van de zwembaden in Valencia is dat deze relatief goedkoop zijn. Bij zwembaden betaal je ongeveer €3 euro entree. De waterparken zijn een stuk duurder, hier ben je zo €40 euro per persoon kwijt. Een aantal goede zwembaden. vind je hieronder.

Het plaatselijke zwembad: Piscina Castellar

Piscina Castellar is een plaatselijk openluchtzwembad in Valencia. In dit bad is onder andere een 25 meter bad waar verschillende sportactiviteiten georganiseerd worden. Daarnaast worden hier s’ochtends en s’avonds zwemlessen aan kinderen gegeven. Het is geen bi

Het zwembad is enkel zomers geopend. Je kunt hier dan dagelijks terecht, op maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 18:30 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen is het bad geopend van 11:00 tot 19:00 uur.

Groot zwemparadijs: Piscina parque de Benicalap

Parque de Benicalap is een zwemparadijs met verschillende baden. Daarnaast zijn er meerdere glijbanen en is er een waterspeeltuin voor kinderen. Hoewel het park zich vooral richt op kinderen is er ook een deel van het bad alleen toegankelijk voor volwassenen. Bij het zwembad zijn veel badmeesters en juffen aanwezig die alles goed in de gaten houden. Let er wel op dat het hier in de zomer enorm druk kan zijn.

Dit zwembad is enkel in de zomer geopend. Het park is dan dagelijks geopend, op weekdagen van 12:00 tot 18:30 uur. In het weekend en op feestdagen is het park geopend van 11:00 tot 19:00 uur. Volwassenen betalen €3,50 entree, kinderen de helft.

Binnenzwembad Valencia

Helaas is er in Valencia geen openbaar binnenzwembad. In Valencia zijn er wel een aantal hotels met een binnenzwembad. Als je hiervan gebruik wilt maken moet je dit natuurlijk vooraf al plannen, anders gaat dit helaas niet lukken. Gelukkig is het in de zomer vaak goed weer in Valencia.

Waterpark Valencia

Klein waterpark: Piscina del Parque del Oeste

Een groot zwempark in Valencia is de Piscina del Parque del Oeste, dit is een kleinschalig waterpark in de buurt van het centrum van Valencia. Hier vind je onder andere een waterpark voor kinderen, olympisch zwembad, speeltuinen en glijbanen. Hoewel de doelgroep vooral bestaan uit kinderen is dit zwembad in de zomer ook s’nachts geopend. Dit gebeurt op vrijdag, er worden dan themafeesten gegeven voor jongeren en volwassenen.

Naast een zwemparadijs is er bij het park recent een tokkelbaan, klimmuur en een spa geopend. In de spa is een VIPruimte met hangmatten en jacuzzi’s.

Praktische informatie

Van maandag tot en met vrijdag is het park geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen kun je van 11.00 tot 19.00 uur terecht. In juli en augustus is het park elke vrijdag s’nachts geopend, van 21:00 tot 01:00 uur.

Overdag betaal je €3,25 euro entree, het gereduceerde tarief is de helft. Vrijdag nacht is het ietsje duurder, entree kost dan €4,45.

Het grootste waterpark: Aqualandia

Dit is een waterpark ver buiten Valencia, met de auto kost het je een uur en drie kwartier om er te komen. In het park zijn meerdere glijbanen (zowel grote als kleine), stroomversnellingen en kinderspeeltuinen. Kinderen kunnen zich hier een volledige dag vermaken.

Het park is in de zomer dagelijks geopend. Prijzen verschillen, gemiddeld bepaal je tussen de €35 en €40 euro per ticket.

Spa Valencia

Naast zwembaden zijn er ook verschillende spa’s in Valencia. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is in het Parque del Oeste een spa. Daarnaast zie je dat er bij veel hotels ook een spa is. Wanneer dit niet het geval is kun je terecht bij de Calm & Luxury Premium Spa. Een goed beoordeelde spa in het centrum van Valencia.

Wateractiviteiten in de Stad van Kunst en Wetenschap

Deze futuristische stad bestaat voor een groot deel uit water, veel van de gebouwen zijn omringd door een aangelegde plas water. Op deze wateren worden verschillende wateractiviteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn suppen en lopen in een Aquabubble. Dat laatste is een grote bal die ervoor zorgt dat je over het water kunt ‘rollen’. Let erop dat deze activiteiten alleen in de zomer georganiseerd worden, ook in de zomer wordt dit niet dagelijks georganiseerd.

Het strand van Valencia

Naast het bezoek van een zwembad kan je er natuurlijk ook voor kiezen om naar het strand te gaan. Valencia kent drie bekende stranden: Las Arenas, Malvarrosa en la Patacona. Hiervan is Las Arenas het best bezochte strand, aan dit strand zijn ook vele restaurants en zelfs clubs. Het Patacona strand is helemaal niet toeristisch, hier komen vooral locals. Het laatste strand (Malvarrosa) trekt toeristen en locals. Op alle stranden worden veel sportieve activiteiten georganiseerd, Daarnaast is er vaak (live) muziek en op de meeste stranden zijn verhuurbedrijven waar je bijvoorbeeld waterscooters kunt huren.

Een dagje strand kan niet ontbreken tijdens je stedentrip. Als je liever in zoet water zwemt heeft het ook niet zo heel veel zin om naar zwembaden te gaan. De meeste zwembaden zijn gevuld met gefilterd zout zeewater.

Pretpark Valencia

In Valencia zelf staan geen pretparken, ook in de buurt is er weinig te vinden. Op bijna twee uur van Valencia staat het DinoPark, een park met veel attracties waaronder achtbanen. Daarnaast worden er in het park verschillende shows gegeven. Het park is in de zomer dagelijks geopend, entree kost €24 euro.

Verder zijn er weinig parken in de buurt. Je kan wel met de hogesnelheidstrein naar Madrid, hier staat het Warner park. Met de trein duurt dit zon anderhalf uur. Het Warner park is een groot en bekend pretpark gebaseerd op de films van Warner Studio’s. In het park staan veel attracties waaronder een aantal grote achtbanen. Zo heb je de houten Coaster-Express en de hangende Batman: Arkham Asylum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *