Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Zondag op Ibiza? Dit kun je doen

Zondag op Ibiza? Dit kun je doen

  • door

Ook op zondag is er een hoop te beleven op Ibiza. Het is de perfecte dag om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken zoals de grotten van Es Vedrà of Kathedraal de Santa Maria. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan een van de hippie markten of een lekker dagje aan het strand liggen.

Bezoek een van de hippie markten

Ibiza staat bekend om de ‘hippie sfeer’ die altijd op het eiland hangt. Dit komt omdat er vroeger simpelweg een hoop van deze hippies leefde, in complete vrijheid. Deze mensen hebben ervoor gezorgd dat in de jaren ’60 de hippie markten zijn ontstaan. Deze markten zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste trekpleister op Ibiza. Wekelijks komen er meer dan 30.000 mensen op af.

Op zondag worden er tijdens het hoogseizoen (in de zomer) twee verschillende hippie markten georganiseerd. Dit zijn San Joan (van 10:00 tot 15:00 uur) en Cala Llenya (van 11:00 tot 17:00 uur). Hoewel dit niet de grootste markten van het eiland zijn is het toch de moeite waard om deze te bezoeken.

Strand op Ibiza

Zondag is de perfecte dag om eens lekker aan het strand te liggen.

Zondag is de perfecte dag om eens lekker aan het strand te liggen. Ibiza is een eiland, hierdoor kent het een hoop verschillende stranden. Onze drie favoriete zijn Cala Benirrás, Aigua Blanques en Cala Conta.

Cala Benirrás

Cala Benirrás is een geweldig strand met enorm helder water. De reden dat dit strand in onze top 3 zit is doordat hier s’avonds het hippie-ritueel ‘drum down the sunset‘ plaatsvindt. Dit is een ritueel waarbij hippies drummen tijdens de zonsondergang. Dit ritueel wordt wekelijks op zondag uitgevoerd.

Op dit strand zijn natuurlijk de standaard faciliteiten aanwezig (denk aan ligbedden en parasols). Daarnaast zijn er meerdere restaurants, een strandbar en zelfs een kledingwinkel.

Aigua Blanques

Voor veel inwoners van Ibiza is Aigua Blanques hun favoriete strand. Je zult hier dan ook een stuk minder toeristen tegenkomen dan op de andere stranden. Op het strand zijn de standaard voorzieningen aanwezig. Zo kun je er een ligbed en parasol huren en is er een restaurant aanwezig.

De reden dat Aigua Blanques een rustig strand is komt doordat deze lastig te bereiken is. Je zult een stuk over een zanderige weg moeten rijden om bij het strand te komen. Houd er rekening mee dat richting het einde van de middag de zon van dit strand verdwijnt, dit komt omdat het strand tussen twee kliffen ligt.

Cala Conta

Cala Conta is het populairste strand van de drie. Vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht en kijk je op verschillende kleine eilandjes. Het zandstrand is omringd met rotsen die het strand opdelen in verschillende gedeelte. Naast het reguliere strand is er een gedeelte waar veel nudisten komen.

Dit is ook het strand met de meeste faciliteiten. Je kunt hier ligbedden en parasols huren, gebruik maken van toiletten en douches en er zijn verschillende restaurants en bars. Daarnaast is dit strand ook toegankelijk voor mindervaliden. Vanwege de drukte kan het lastig zijn om bij het strand een parkeerplaats te vinden

Zondag uitgaan op Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn velen uitgaansgelegenheden, gelukkig zijn deze ook op zondag geopend.

Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn velen uitgaansgelegenheden, gelukkig zijn deze ook op zondag geopend. Grote clubs als Ushuaïa en Pacha organiseren grote evenementen waar wereldberoemde DJ’s als Martin Garrix en Calvin Harris komen draaien. Wanneer je op Ibiza bent is een bezoek aan een van deze clubs echt een must!

Echter is het belangrijk om te vermelden dat deze evenementen niet goedkoop zijn. Tickets kosten vaak al tussen de €80 en €100 (afhankelijk van de artiest). Daarnaast zijn de prijzen aan de bar ook niet mild. Voor een flesje water ben je zo’n €10 kwijt, een biertje kost €15 en een mix drankje zelfs €20.

Helaas zijn de meeste uitgaansgelegenheden in de winter gesloten, het seizoen loopt van eind april tot begin oktober.

De grotten van Es Vedrà & Atlantis

Een van de bekendste bezienswaardigheden op Ibiza zijn de grotten van Es Vedrà & Atlantis.
De grotten van Es Vedrà & Atlantis, Ibiza

Een van de bekendste bezienswaardigheden op Ibiza zijn de grotten van Es Vedrà & Atlantis. Er gaan veel verhalen rond over deze grotten. Zo zijn een hoop inwoners ervan overtuigd dat het eiland bestaat uit een bepaald soort stenen waardoor het een sterk magnetisch veld wordt. Ook zijn er mensen die denken dat dit dé plek is waar aliens zullen landen of dat hier vroeger Griekse legendes hebben geleefd. Zij zijn hiervan overtuigd omdat elk kompas dat in de buurt van de grotten komt begint te draaien.

Helaas (of misschien wel gelukkig) is het niet mogelijk om de grotten zelf te betreden, het eiland is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Wel is er een uitzichtpunt van waar je een geweldig uitzicht hebt op de grotten.

Kathedraal de Santa Maria

In Ibiza-stad vind je een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken, dit is kathedraal de Santa Maria. Het is een kleine kathedraal die tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. Bij de kathedraal hoort een museum waarin je meer kunt leren over de geschiedenis van de kathedraal.

Hoewel het geen makkelijke route is kun je gewoon te voet naar de kathedraal lopen. De kathedraal staat op de top van een heuvel waardoor je omhoog moet lopen. Gelukkig kun je er ook met de auto komen. Echter is het lastig om boven een vrije parkeerplaats te vinden.

Wat is er op zondag gesloten?

Hoewel er dus een hoop activiteiten geopend zijn op zondag is er ook iets wat je helaas niet kunt gaan doen. Shoppen gaat helaas niet lukken, er zijn een hoop kleine, lokale winkels gesloten op zondag, je kunt dan enkel terecht bij winkels van grote ketens. Daarnaast zijn de openingstijden van winkels die wel open zijn anders. Deze gaan vaak later open en sluiten eerder.

Supermarkten en apotheken zijn gelukkig wel gewoon geopend op zondag.

Tot slot,

Zelfs op zondag is er dus een hoop te doen op Ibiza. Wij zouden ervoor kiezen om even lekker rustig aan te doen en dag te vullen met een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden en/of het strand. s’Avonds kun je er altijd nog voor kiezen om te feesten!

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin wij uitleggen wat je op zondag kunt doen op Ibiza. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *