Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Wat moet je gezien hebben in Sevilla?

Wat moet je gezien hebben in Sevilla?

  • door

Toeristen weten de weg naar Sevilla steeds vaker te vinden. Dit is ook niet zo gek, het is een geweldige stad met een hoop bezienswaardigheden. Dit in combinatie met het Spaanse klimaat zorgt ervoor dat een hoop mensen kiezen om een stedentrip naar de stad te maken. Maar wat moet je gezien hebben als je in Sevilla bent? Deze vraag ga ik in dit artikel beantwoorden.

Tijdens een bezoek aan Sevilla zijn er een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Het Koninklijk Paleis ‘Real Alcazar’ is een prachtig voorbeeld, dit is een van de oudste paleizen in Europa dat nog steeds in gebruik is. De kathedraal van Sevilla en de Giralda toren zijn ook absolute must-sees. Ook de Plaza de Toros en de Metropol Parasol zijn het bezoeken waard.

Koninklijk paleis ‘Real Alcazar’

Om te beginnen is een bezoek aan het Koninklijk paleis 'Real Alcazar' een must. Dit is misschien wel de populairste bezienswaardigheid van Sevilla.
Real Alcazar, Sevilla

Om te beginnen is een bezoek aan het Koninklijk paleis ‘Real Alcazar’ een must. Dit is misschien wel de populairste bezienswaardigheid van Sevilla. ‘Real Alcazar’ is het oudste paleis in Europa dat nog steeds in gebruik is, de bouw is in 913 begonnen. Het paleis bestaat uit verschillende complexen. Hoogtepunten zijn Palacio Mudéjar, Palacio Mudéjar en Patio del Yeso (dit is het oudste gedeelte van het gebouw).

Je kunt het paleis zowel zelfstandig als met een gids bezoeken. Tijdens het hoogseizoen kun je hier van 9:30 tot 19:00 uur terecht. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €18,50 per persoon. Ook wanneer je niet van plan bent tickets te kopen is een bezoek de moeite waard, de buitenkant van het paleis is geweldig om te zien.

Kathedraal van Sevilla en Giralda toren

De kathedraal van Sevilla is een van de grootste kathedralen ter wereld en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla. Op de plek waar vroeger een moskee stond is de kathedraal gebouwd , de bouw begon in de 15e eeuw en duurde meer dan 100 jaar. De kathedraal is in gotische stijl gebouwd en heeft prachtige versieringen en kunstwerken.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kathedraal is de Giralda-toren, die oorspronkelijk werd gebouwd als de minaret van de moskee. De toren is meer dan 100 meter hoog en heeft een 35 meter hoge top, die werd toegevoegd nadat de moskee in de 13e eeuw werd omgebouwd tot kathedraal. De top van de toren biedt een adembenemend uitzicht over Sevilla en de omgeving.

Het bezoeken van de kathedraal en Giralda toren kan elke dag. Van maandag tot en met zaterdag van 10:45 tot 17:00 uur en op zondag van 14:30 en 18:00 uur. Tickets kosten €16,37 per persoon.

Plaza de Toros

Plaza de Toros is de beroemde stierenvechtersarena in Sevilla, Spanje. Het is gelegen in de wijk Arenal, aan de oevers van de rivier Guadalquivir. De arena is gebouwd in 1761 en is een van de oudste en meest traditionele stierenvechtersarena’s in Spanje.

Plaza de Toros is ontworpen in de Mudéjar-stijl en heeft een capaciteit van meer dan 14.000 zitplaatsen. Het is de thuisbasis van de jaarlijkse Feria de Abril van Sevilla, die een van de belangrijkste stierenvecht-evenementen in Spanje is. Het stierenvechten is een controversiële sport, maar het blijft nog steeds een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en geschiedenis.

Buiten het stierenvechten, heeft de Plaza de Toros een museum dat gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van het stierenvechten. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van kostuums, schilderijen, foto’s en andere memorabilia die verband houden met het stierenvechten.

Het museum bij de arena is dagelijks geopend van 9:30 tot 19:30 uur. Reguliere tickets voor het museum kosten €10 inclusief rondleiding. Voor kinderen en 65+ers zijn er gereduceerde tarieven.

Metropol Parasol

Het meest kenmerkende bouwwerk in Sevilla is het Metropol Parasol, vrijwel iedereen heeft hier weleens een foto van gezien. Het is een modern architectonisch hoogstandje gelegen in het centrum van Sevilla, Spanje. Het is een houten structuur die ook wel bekend staat als Las Setas de la Encarnación, wat betekent “Paddenstoelen van de Incarnatie”. Het werd ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer en is gebouwd op de Plaza de la Encarnación, in de wijk La Encarnación in Sevilla.

Binnenin de Metropol Parasol vind je verschillende verdiepingen, waaronder een markt, restaurants, en een museum. Op de bovenste verdieping is er een observatiedek dat een prachtig uitzicht biedt over de stad Sevilla. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen door het gebouw en meer te leren over de geschiedenis en het ontwerp.

Metropol Parasol is een van de grootste houten constructies ter wereld, en strekt zich uit over een oppervlakte van 150 bij 70 meter en is 26 meter hoog

Plaza de España

Plaza de España is een openbaar plein dat werd gebouwd in 1928 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Een wereldtentoonstelling die tot doel had Spanjes culturele en economische bijdragen aan de landen van Amerika te laten zien.

De Plaza de España wordt beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden van Sevilla, bekend om zijn prachtige architectuur, kleurrijke tegels en rustige omgeving. Het plein is ontworpen in een halfronde vorm, met een grote centrale fontein en een kanaal dat erdoorheen loopt.

In het centrum van het plein vinden bezoekers een groot bakstenen gebouw met vier bruggen die leiden naar de belangrijkste ingang. Dit gebouw was oorspronkelijk bedoeld als een regeringsgebouw, maar wordt tegenwoordig gebruikt als een museum en tentoonstellingsruimte.

Torre del Oro

De Torre del Oro is een historische toren gelegen aan de Guadalquivir rivier. De toren werd gebouwd in de 13e eeuw door de Moorse heersers van Sevilla als onderdeel van de stadsmuren en verdedigingswerken.

De toren heeft een achthoekige vorm en is gemaakt van gouden kalksteen, vandaar de naam Torre del Oro, wat “Toren van Goud” betekent. Oorspronkelijk was de toren bedekt met goud, wat bij zonsopgang schitterde en diende als een oriëntatiepunt voor schepen die de rivier op voeren. De toren heeft op verschillende manieren gediend. Als gevangenis, als opslagplaats voor goud en andere schatten die uit de Nieuwe Wereld kwamen en als militair uitkijkpunt tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Tegenwoordig is de Torre del Oro een museum dat de geschiedenis van Sevilla en de rivier de Guadalquivir tentoonstelt. Dit museum is dagelijks geopend, door de weeks van 9:30 tot 18:45 uur en in het weekend van 10:30 tot 18:45 uur. Standaard tickets kosten €3 per persoon. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de rivier.

Musea in Sevilla

Sevilla heeft veel musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zeker op een regenachtige dag is het een aanrader om een museum te bezoeken zodat je geen last hebt van het weer. Hieronder staan enkele van de leukste musea in Sevilla.

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Het Museo de Bellas Artes de Sevilla heeft een uitgebreide collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit de middeleeuwen tot de 20e eeuw. De collectie omvat werken van enkele van de meest invloedrijke Spaanse kunstenaars, zoals Bartolomé Esteban Murillo, Diego Velázquez en Francisco de Zurbarán.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie schilderijen van Murillo, een Sevilliaanse kunstenaar uit de 17e eeuw. Het museum heeft een van de grootste collecties werken van Murillo ter wereld, waaronder zijn beroemde serie van 11 schilderijen van de heilige Franciscus.

Het museum is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00, enkel op zondag sluit het museum om 15:00 uur. De tickets zijn gratis voor iedereen die in de Europese Unie woont. Standaard tickets kosten €1,50.

Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC)

Het Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC) is een museum voor hedendaagse kunst dat is gevestigd in het voormalige klooster La Cartuja de Santa María de las Cuevas. Dit klooster dateert uit de 15e eeuw. Het CAAC opende zijn deuren in 1990 en richt zich op het presenteren van hedendaagse kunst uit Andalusië, Spanje en internationaal. Het museum heeft een uitgebreide collectie met werken van moderne en hedendaagse kunstenaars, waaronder Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Tàpies en Louise Bourgeois.

Dit museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 tot 21:00 uur. Ook op zondag kun je hier een bezoek brengen, dit kan van 10:00 tot 15:30 uur. Tickets voor het museum kosten €3,01 Door de weeks kun je s’avonds gratis naar binnen van 19:00 tot 21:00 uur, op zaterdag kan dit de hele dag.

Veelgestelde vragen

Is Sevilla het bezoeken waard?

Ja, Sevilla is zeker het bezoeken waard! Het is een prachtige stad in het zuiden van Spanje en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten in Sevilla die het bezoeken waard zijn, zoals de kathedraal en Giralda-toren, het Real Alcázar, het Plaza de España, de Metropol Parasol en nog veel meer.

Hoeveel dagen heb je nodig om Sevilla te zien?

Het aantal dagen dat je nodig hebt om Sevilla te zien, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en interesses. Wij raden aan om minimaal 2-3 dagen in Sevilla door te brengen om de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties te kunnen zien. Als je wat langer in de stad verblijft heb je ook tijd om verschillende musea te bezoeken.

Tot slot,

Ik hoop dat je een idee hebt gekregen van wat je echt moet zien tijdens een stedentrip naar Sevilla. Wat ons betreft zijn naast de bekende bezienswaardigheden ook de musea zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *