Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat zijn de verborgen plekjes op Ibiza?

Wat zijn de verborgen plekjes op Ibiza?

  • door

Het Spaanse eiland Ibiza blijft groeien in populariteit onder toeristen. Helaas wordt het eiland daardoor steeds drukker en verdwijnt het gevoel dat je vroeger op Ibiza had. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal ‘verborgen’ plekjes te vinden waar je kunt beleven hoe het vroeger op Ibiza was.

Er zijn gelukkig nog steeds een aantal verborgen plekjes te vinden op Ibiza. Zo kun je een bezoek brengen aan verschillende ‘onontdekte’ en rustige stranden waaronder Cala Llentrisca en Cala Xuclar. Daarnaast zijn er een aantal korte wandelingen die je brengen naar indrukwekkende uitzichtpunten.

Cala Llentrisca

Inmiddels zijn er op Ibiza een hoop bekende stranden die elke zomer vol zitten met toeristen. Niet iedereen is hier blij mee, gelukkig zijn er ook nog een aantal ‘verlaten stranden’. Dit zijn mooie stranden die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek. Mijn favoriet is Cala Llentrisca, een rustig strand met uitzicht op Es Vedra.

De reden dat Cala Llentrisca niet druk is komt doordat het geen officieel strand is, er zijn dan ook helemaal geen voorzieningen. Ook is er geen reguliere weg naar het strand. Om er te komen loop je ongeveer een kwartier over een smal pad langs een rotswand.

Hippie market bij Sant Joan

Op het eiland worden verschillende hippie markten georganiseerd, de twee bekendste zijn Las Dalias en Punta Arabi.

Ibiza is altijd de woonplek geweest van de zogenoemde ‘hippies’. Ibiza staat al jaren bekend om zijn hippie cultuur. Tegenwoordig zijn er een stuk minder hippies te vinden op het eiland. Gelukkig hangt de sfeer er op een aantal plaatsen nog wel!

In Ibiza worden tegenwoordig verschillende hippie markten georganiseerd waar je deze sfeer nog mee kunt maken. De twee grootste (en dus drukste) marken zijn Punta Arabi en Las Dalias. Toch zijn dit niet de markten die wij in dit artikel aanraden, wij raden aan om de markt bij Sant Joan te bezoeken. Deze markt is een stuk minder toeristisch waardoor de authentieke sfeer er nog steeds hangt.

Op de markt worden verschillende originele producten verkocht. Daarnaast dient de markt als ontmoetingsplaats voor locals en wordt hier livemuziek gemaakt. De markt bij Sant Joan is tijdens het hoogseizoen elke zondag geopend van 10:00 tot ongeveer 15:00 uur, het bezoeken van de markt is gratis.

Vlooienmarkt bij Hipodromo

Een andere ‘onontdekte’ markt is de Vlooienmarkt bij Hipodromo. Op deze markt wordt van alles verkocht, van troep waarvan je je afvraagt of deze überhaupt verkocht gaat worden tot handgemaakte sieraden en vintage accessoires. Al deze spullen worden verkocht vanuit de kofferbak van de verkoper.

Je vindt deze markt in Sant Jordi in de buurt van het vliegveld. De markt wordt elke zaterdag georganiseerd. De markt opent om 8:00 en duurt tot 15:00 uur, houdt er wel rekening mee dat veel verkopers al eerder beginnen met opruimen.

Cala Xuclar

Wanneer je wilt bijkomen van alle drukte op Ibiza raden wij een bezoek aan Cala Xucla aan. Dit is een onontdekte baai met rotsen, helder water en een geweldig zandstrand. Aan het strand vind je geen muziek of hippe beach clubs. Wel zijn er ligbedden en parasols te huur, je kunt deze huren voor €6. Dit is erg weinig in vergelijking tot andere stranden op Ibiza.

Aan het strand vind je ook een klein tentje waar je iets kunt eten of drinken. Hoewel het een klein restaurant is hebben ze een uitgebreid menu en goede keuken.

Cala Roja

Een ander verbogen plekje op Ibiza is Cala Roja, dit is een stuk rots bij de cala van Cap Martinet.
Cala Roja, Ibiza

Een ander verbogen plekje op Ibiza is Cala Roja, dit is een stuk rots bij de cala van Cap Martinet. Je kunt al aardig dichtbij komen met de auto. Wanneer je de auto zo dicht mogelijk bij de rotsen parkeert hoef je nog maar zo’n 10 tot 15 minuten te lopen over een verhard met stenen bezaaid pad. Wanneer je aankomt zal je versteld staan van het geweldige uitzicht over de rotsen en de kust.

Om bij de parkeerplaats te komen rij je vanaf het plaatsje ‘Jesus’ naar de Carrer des Cap Martinet. Hier rijd je verder tot het gesloten waterpark Aqualandia waarna je rechtsaf gaat naar de Carrer de sa Cala Roja. De weg volg je tot het eind waar je de auto kunt parkeren.

Stonehenge: ‘Time and Space’

Australische kunstenaar 'Andrew Rogers' heeft in 2014 het kunstwerk 'Time and Space' ontworpen en gerealiseerd.
‘Time and Space’ door Andrew Rogers op Ibiza

Australische kunstenaar ‘Andrew Rogers’ heeft in 2014 het kunstwerk ‘Time and Space’ ontworpen en gerealiseerd. Echter is dit niet helemaal gegaan zoals het hoort, er was geen toestemming voor het plaatsen van het werk. De opdrachtgever (een Canadese miljonair) heeft hiervoor dan ook een hoge boete gekregen.

Gelukkig is het werk niet afgebroken door de gemeente, het staat er nog steeds. Het werk zelf bestaat uit 13 grote pilaren met een verschillende hoogte, de hoogste pilaar is zo’n 20 meter hoog. Elke pilaar is bedekt met bladgoud.

Zeker tijdens de zonsondergang is het een geweldige plek om te zien, daarnaast is het dan ook een mooie plaats voor het maken van een aantal foto’s.

d’Albarca

Het laatste verborgen plekje van deze lijst is d’Albarca. Ten noorden van San Antonio bij San Mateu vind je deze geweldige baai. Het is indrukwekkend om door de verschillende rotspartijen van tot wel 200 meter heen te lopen, het zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Het absolute hoogtepunt is de brug van natuurlijke stenen. Wanneer je op deze brug staat heb je een geweldig uitzicht, daarnaast zal je een bijzonder gevoel krijgen.

Het is een flinke wandeling van tussen de 30 en 45 minuten om tot de brug te komen, deze weg moet je ook weer terug. In totaal zal de wandeling tussen de één en twee uur duren. Zorg ervoor dat je goede (wandel)schoenen aantrekt en genoeg water meeneemt. Daarnaast is het belangrijk dat je de wandeling niet alleen maakt en ervan op de hoogte bent dat er weinig tot geen bereik is voor het grootste gedeelte van de wandeling.

Tot slot,

Van verlaten stranden tot geweldige uitzichtpunten, er zijn nog een hoop ‘onontdekte’ plekken op Ibiza. Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel over de verborgen plekjes op Ibiza. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben horen wij dat graag middels een reactie onder dit artikel. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *