Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Is het veilig om op vakantie te gaan naar Sevilla?

Is het veilig om op vakantie te gaan naar Sevilla?

  • door

De Spaanse stad Sevilla wordt steeds populairder onder de vakantiegangers. Jaarlijks komen er meer dan 25 miljoen toeristen op de stad af. En wij snappen het wel, er zijn een hoop bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Maar hoe zit het in de stad met de criminaliteit? In dit artikel geven we antwoord op de vraag, is Sevilla veilig?

Ja, Sevilla is een veilige stad. In vergelijking tot andere grote steden is hier relatief weinig criminaliteit. Toch is het belangrijk dat je in de stad goed op je spullen let, er zijn nog altijd zakkenrollers actief.

Zakkenrollers en criminaliteit

Net als in elke grote stad komt er in Sevilla criminaliteit voor. Gelukkig valt het in Sevilla redelijk mee. In steden als Barcelona en Madrid komt een stuk meer criminaliteit voor. Toch blijft het opletten, zakkenrollers worden steeds slimmer en bedenken steeds nieuwe trucs om je waardevolle spullen te stelen.

Een voorbeeld van een veelgebruikte truc is er een waarbij twee zakkenrollers samenwerken. Een van de twee leidt je af door bijvoorbeeld de weg te vragen. Terwijl jij deze man helpt probeert de ander jouw spullen te rollen. Zorg er daarom voor dat je goed oplet als iemand je aanspreekt en je dit gesprek zo snel mogelijk afkapt.

Hoe kan je ervoor zorgen dat jij geen slachtoffer wordt?

Er zijn een aantal zaken die je kunt doen waardoor je de kans verkleind dat jij slachtoffer wordt van een zakkenroller.

  • Neem zo min mogelijk (dure) spullen mee wanneer je de stad in gaat. Alles wat je niet meeneemt kan immers niet gestolen worden.
  • Let goed op de spullen die je meeneemt. Net als de vorige tip ligt deze aardig voor de hand. Toch blijft het belangrijk.
  • Maak gebruik van een anti-diefstal rugzak (bol.com). Met deze rugzak zet je zakkenrollers compleet buiten spel. Door middel van het slot kunnen ze met geen mogelijk ongemerkt je tas inkomen.

Daarnaast is het slim om voordat je vertrekt foto’s te maken van de officiële documenten van iedereen die meegaat. Mochten deze documenten kwijtraken of gestolen worden kun je met deze foto’s gemakkelijker thuiskomen.

Hoe doe je aangifte in Sevilla?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je toch slachtoffer wordt van een zakkenroller.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je toch slachtoffer wordt van een zakkenroller. Daarnaast kan er natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. Wanneer er iets gebeurd is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aangifte doet. Des te eerder je dit doet des te groter de kans dat er nog iets aan gedaan kan worden.

De makkelijkste manier om aangifte te doen is bellen naar 902-102-112. Je hoeft hier gelukkig geen Spaans voor te spreken, de telefoniste spreek gewoon Engels. Houdt er wel rekening mee dat je na het doen van aangifte binnen 48 uur op het politiebureau de aangifte moet ondertekenen.

Bel in noodsituaties altijd 112. Dit nummer wordt ook in Spanje gebruikt

Verkeersveiligheid in Sevilla

In Spanje rijden mensen een stuk agressiever dan in Nederland, met name in de stad. Bestuurders rijden een stuk harder en rijden vaker door rood. Het is daarom belangrijk dat je altijd goed oplet in het verkeer, ook wanneer je voorrang hebt.

Daarnaast zijn er ook een aantal verkeersregels die afwijken van de Nederlandse regels. Zo is het in Spanje verboden om tijdens het rijden gebruik te maken van oortjes of een koptelefoon. Daarnaast is het verplicht om tijdens het rijden twee handen aan het stuur te houden.

Ook op de fiets gelden er een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo moeten kinderen onder de 16 verplicht een fietshelm dragen en is het ook tijdens het fietsen verboden om gebruik te maken van oortjes of een koptelefoon.

Naast de regels is het in Sevilla belangrijk dat je de fiets goed op slot zet, het liefst met een los ketting slot. Wanneer je de fiets niet goed op slot zet wordt deze snel gestolen. Meer informatie over fietsen in Sevilla vind je op deze pagina.

Alcohol en drugs

In Sevilla gelden dezelfde regels rondom alcohol als in Nederland.

In Sevilla gelden dezelfde regels rondom alcohol als in Nederland. Dit betekent dat je enkel mag drinken wanneer je 18 jaar of ouder bent. Wel valt het op dat er in Sevilla een stuk minder goed gecontroleerd wordt op leeftijd. Je hebt hier een aardige kans om een biertje te krijgen wanneer je onder de 18 bent.

Ook in Sevilla is het verboden om (met uitzondering van de horecagelegenheden die hier een vergunning voor hebben natuurlijk) te drinken op openbare plekken.

Net als in Nederland zijn drugs verboden in Sevilla. Hoewel sommige drugs in Nederland gedoogd worden gebeurt dit in Sevilla niet. Zorg ervoor dat je geen drugs gebruikt en dat je deze ook niet bij je hebt.

Veelgestelde vragen

Welke buurten kun je in Sevilla beter vermijden?

De wijken die je het best kunt vermijden zijn De leegte, 3000-huizen, Los Pajaritos en Poligono Aan.
Dit zijn wijken buiten het centrum van de stad, je kunt deze (met name s’avonds) beter kunt vermijden. Dit komt omdat hier vaak armoede en meer criminaliteit voorkomt.

Kan ik in Sevilla water uit de kraan drinken?

Ja, in Sevilla kun je gewoon water uit de kraan drinken. Toch kiezen veel mensen ervoor om toch flessen water in de supermarkt te kopen. In het kraanwater zit meer chloor en kalk dan dat wij gewend zijn, hierdoor kan het water anders smaken. Het water is dus niet ongezond om te drinken.

Wat mag je meenemen uit Sevilla

Sevilla behoort tot de Europese Unie waardoor je vrijwel alles mee mag nemen. Toch zijn er een aantal restricties, zo mag je maximaal twee sloffen sigaretten meenemen en zijn er speciale regels met betrekking tot het invoeren van namaak kleding.

Heb ik een reisverzekering nodig als ik naar Sevilla ga?

Het afsluiten van een reisverzekering is altijd je eigen keus. Wij denken dat het niet nodig is om er een af te sluiten wanneer je naar Sevilla gaat. Toch zijn er mensen die het fijn vinden om zo veel mogelijk risico’s uit te sluiten, voor hen is het wel aan te raden een verzekering af te sluiten.

Tot slot,

Je hoeft je in Sevilla dus geen zorgen te maken om je veiligheid mits je goed oplet. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over de veiligheid in Sevilla. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je hieronder een reactie achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *