Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Fietsen in Sevilla | Fietstours, fietsen huren & tips

Fietsen in Sevilla | Fietstours, fietsen huren & tips

  • door

De meeste mensen zullen niet direct denken aan een fietstour als zij in Sevilla zijn, toch kan dit erg leuk zijn. Je kunt op die manier de hele stad in een korte tijd zien. Er ligt in totaal meer dan 120 kilometer aan geasfalteerd fietspad in Sevilla. In dit artikel lees je alles over het huren van fietsen en boeken van een fietstour in Sevilla.

Goedkope maar goede fietsen zijn te huur bij BajaBikes, hier kun je ook fietstours boeken.

Sevilla is een echte fietsstad! Hoewel de stad niet enorm is zijn de afstanden toch net te ver om te lopen. Je kunt er dan voor kiezen gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Veel mensen kiezen voor het laatstgenoemde, dit vanwege het lekker weer. Zelfs de inwoners van Sevilla maken regelmatig gebruik van hun fiets!

Fietstour met Nederlandse gids

Wanneer je besluit om een fietstour te boeken raadt ik je aan dit te doen met een Nederlandse gids. Zeker wanneer je met kinderen bent of met mensen die (nog) niet zo goed Engels spreken, op deze manier kun je ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft.

BajaBikes biedt verschillende tours aan. Je kunt kiezen voor een tour waarin je de highlights van Sevilla ziet, een tapas tour of zelfs een privé tour. De prijzen van deze tours liggen tussen de €25,- en €40,- per persoon, dit is inclusief het huren van de fiets.

Fietsen huren

Je kunt door middel van een fietstour Sevilla in een korte tijd bekijken. Ga je dan zelf fietsen of neem je een gids mee?

Je kunt er ook voor kiezen om zonder gids op pad te gaan. De mensen die dat doen kiezen hier vaak voor omdat zij op die manier zelf kunnen bepalen waar ze naartoe gaan en wanneer ze pauze kunnen houden.

In Sevilla kun je het beste fietsen huren bij BajaBikes. Zij bieden door heel Spanje goedkope maar betrouwbare fietsen aan. Wanneer je een fiets voor 4 uurtjes huurt ben je zo’n €12,- kwijt, voor een hele dag betaal je €20,-. Naast reguliere fietsen verhuren zij ook elektrische fietsen, dit kost je per dag €25,- extra.

Waar kan ik fietsen in Sevilla?

Zoals eerder genoemd ligt er in Sevilla zo’n 120 kilometer aan geasfalteerde fietspaden. Daarnaast zijn er ook nog enorm veel fietspaden die niet geasfalteerd zijn. Wanneer je de stad wilt verkennen per fiets raden wij aan langs de populairste bezienswaardigheden van Sevilla te fietsen. Hieronder valt het koninklijk paleis Real Alcazar en het Metropol Parasol.

Fietsen bij Real Alcazar

Tijdens een stedentrip in Sevilla is een bezoek aan het koninklijk paleis 'Real Alcazar' niet te missen. Voor velen is dit hét hoogtepunt van hun trip.
Koninklijk paleis ‘Real Alcazar’ in Sevilla

Voor velen is het koninklijk paleis: ‘Real Alcazar’ een van de hoogtepunten tijdens een stedentrip naar Sevilla. Real Alcazar is het oudste koninklijke paleis dat vandaag de dag nog in gebruik is, de bouw is begonnen in het jaar 913. In 1987 is het indrukwekkende gebouw toegevoegd aan de lijst van Unesco werelderfgoed.

Het koninklijk paleis is enorm groot en daardoor perfect om per fiets langs te gaan. Je kunt er voor kiezen om de fietsen in de buurt van het paleis te parkeren en binnen te kijken of enkel langs het paleis te fietsen. Beide zijn echt een aanrader, Real Alcazar is echt een must als je in Sevilla bent.

Metropol Parasol

Een ander hoogtepunt is voor velen Metropol Parasol, dit is een houten bouwwerk dat bestaat uit zes grote parasols.
Metropol Parasol in Sevilla

Een ander hoogtepunt is voor velen Metropol Parasol, dit is een houten bouwwerk dat bestaat uit zes grote parasols. De bouw is in 1973 gestart, het idee was om hier een overdekte parkeerplaats te bouwen. Zoals je misschien al is opgevallen, een parkeerplaats is het niet geworden. Dit komt omdat er tijdens de bouw resten gevonden werden van Romeinse en Moorse gebouwen.

Tegenwoordig kun je onder het enorme bouwwerk een museum vinden. In dit museum kun je de Romeinse en Moorse archeologische vondsten bekijken. Boven het museum is een plein waar regelmatig markten georganiseerd worden.

Deelfietsen van Sevici

Net als in de andere grote Spaanse steden beschikt Sevilla over zijn eigen deelfietsen: Sevici. Tijdens je stedentrip zal je wel een aantal van deze fietsen tegenkomen, er staan er in totaal zo’n 2500. Hoewel het bedrijf dat de fietsen verhuurt zich voornamelijk richt op de inwoners van Sevilla zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor toeristen.

Zo kun je voor €2,59 een dagpas aanschaffen (€3,59 voor een pas met verzekering), hiermee heb je een dag toegang tot de fietsen van Sevici. Wanneer je deze pas aangeschaft hebt kun je 30 minuten fietsen. Het daaropvolgende uur betaal je €1,03 en elk uur dat daar dan weer op volgt kost €2,04. Je kunt de dagpas aanschaffen op de website van Sevici.

Verkeersregels in Spanje

Hoewel het grootste gedeelte van de verkeersregels in Spanje overeenkomen met de regels in Nederland zijn er toch een aantal belangrijke verschillen. In Nederland is het natuurlijk al verboden om gebruik te maken je telefoon terwijl je aan het fietsen bent. Maar in Spanje is het ook verboden om tijdens het fietsen gebruik te maken van oortjes of een koptelefoon.

Daarnaast geldt er in Spanje een helmplicht voor alle kinderen onder de 16 jaar. Ook volwassenen moeten een helm op wanneer zij buiten de bebouwde kom op de weg fietsen.

Waar mag ik mijn fiets parkeren?

Officieel is het in Sevilla alleen toegestaan om je fiets te parken in daarvoor bestemde stallingen. Het is verboden om je fiets vast te maken aan een hek, bankje of boom. Wanneer je dit wel doet loop je het risico dat de politie jouw fiets verwijderd.

Tips voor tijdens het fietsen

Wanneer je gaat fietsen in Sevilla zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Niet iedereen zal gelijk aan de volgende punten denken, vandaar dat ik ze heb opgesomd:

  • Smeer je goed in! Waarschijnlijk zal je dit niet zo snel vergeten maar ik vond het toch belangrijk om even te benoemen. Met name in de zomer is de kans dat je verbrand enorm groot. Zorg ervoor dat je jezelf (en je kinderen) goed insmeert en de zonnebrand meeneemt
  • Let goed op het verkeer. In Spanje rijden de mensen een stuk agressiever dan de bestuurders in Nederland. Zij rijden vaker te hard en ook vaker door rood. Ook wanneer het licht groen is moet je dus goed opletten.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over fietsen in Sevilla. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Wij wensen je een fijne fietstocht en een fijne vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *