Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Is het in Marbella veilig?

Is het in Marbella veilig?

  • door

Marbella is een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse kust. De luxe jachthaven Puerto Banús is een van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Jaarlijks komen hier meer dan 5 miljoen mensen op af. Je zou denken dat hier dan ook een hoop criminelen op af komen, maar is dat wel zo? In dit artikel geven we antwoord op de vraag, is Marbella veilig?

Ja, Marbella is een relatief veilige stad. In vergelijking tot andere grote steden komt hier weinig criminaliteit voor. Toch blijft het belangrijk om goed op te letten, er zijn zakkenrollers actief. Wanneer er iets met je gezondheid gebeurt zit je ook goed in Marbella, er zijn genoeg ziekenhuizen en eerste hulp punten.

Criminaliteit in Marbella

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de criminaliteit in Marbella behoorlijk meevalt. Criminaliteit komt hier een stuk minder voor dan in andere Europese steden als Parijs, Rome of Milaan. Op de drukbezochte plekken in Marbella wordt steeds vaker (preventief) politie ingezet om de criminaliteit nog verder de kop in te drukken.

Wat zijn gevaarlijke buurten in Marbella?

Er zijn in Marbella een aantal buurten die je (met name s’nachts) beter kunt vermijden. Las Albarizas en Nueva Andalucía zijn deze buurten. Daarnaast kun je de ‘Hell Street’ ook beter vermijden.

Zakkenrollers

Helaas zijn er op de drukke plekken in Marbella zakkenrollers actief. Met name bij de jachthaven Puerto Banús moet je goed opletten. Elke grote stad heeft hier problemen mee, een echte oplossing is er nog niet.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een zakkenroller?

Iedereen gaat er altijd vanuit dat het hem wel niet zal overkomen, toch zijn er nog té vaak slachtoffers. Wij hebben een aantal tips opgesteld waardoor je de kans verkleind om gerold te worden.

  • Let goed op als je aangesproken wordt: Zakkenrollers worden steeds slimmer en gebruiken steeds nieuwe technieken om hun slachtoffers af te leiden. Tegenwoordig zien wij steeds vaker dat ze zich voordoen als toerist en de weg aan je vragen. Als je even niet oplet ben je zo je spullen kwijt.
  • Houd gesprekken met vreemden zo kort mogelijk: Wanneer je aangesproken wordt door iemand die je niet kent is het aan te raden om dit gesprek zo kort mogelijk te houden.
  • Laat zo veel mogelijk waardevolle spullen thuis: Alles wat je niet meeneemt kan ook niet gestolen worden. Zorg er daarom voor dat je niet onnodig waardevolle spullen meeneemt.
  • Maak gebruik van een anti-diefstal rugzak (bol.com): Wanneer je écht alle risico’s wilt uitsluiten kun je gebruik maken van een anti-diefstal rugzak. Deze rugzak zorgt ervoor dat een zakkenroller met geen mogelijk ongezien in je tas komt.

Het is slim om voor vertrek foto’s te maken van alle officiële documenten van reizigers (denk aan paspoorten en rijbewijzen). Wanneer er op vakantie is met deze documenten gebeurd kun je in ieder geval nog laten zien wie je bent.

Hoe je aangifte in Marbella?

Mocht er toch iets gebeuren is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aangifte doet. In Marbella kun je dit doen door te bellen naar 902-102-112. Je kunt de aangifte tussen 9:00 en 21:00 uur gewoon in het Engels doen. Houd er rekening mee een telefonische aangifte binnen 48 uur op het bureau bevestigt moet worden.

Waarom zou ik aangifte doen als er iets gebeurt tijdens mijn vakantie in Marbella?

Een aangifte zorgt ervoor dat de politie opzoek kan gaan naar de dader(s). Hoewel de kans vaak klein is dat deze gepakt worden is het toch belangrijk om aangifte te doen zodat er in de toekomst beter gehandhaafd kan worden. Daarnaast zal de (reis)verzekering om een aangifte vragen voordat zij uitkeren.

EHBO en ziekenhuizen in Marbella

Daarom is het goed om te weten dat er in Marbella verschillende ziekenhuizen zijn waar je dan terecht kunt.

Hoewel iedereen hoopt dat er niks met hem of haar gebeurt tijdens vakantie zit een ongelukje soms in een klein hoekje. Daarom is het goed om te weten dat er in Marbella verschillende ziekenhuizen zijn waar je dan terecht kunt.

Het beste ziekenhuis in Marbella is het Costa del Sol-ziekenhuis, je kunt hier ook terecht voor eerste hulp. Dit ziekenhuis is een aantal jaar geleden uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Spanje.

Het ziekenhuis is te bereiken op +34 951 976 669 en +34 951 976 670. Het adres is Autovía A-7 Km 187, 29603, Marbella. Meer informatie kun je vinden op de website van het ziekenhuis, dit is echter een Spaanstalige site.

Is uitgaan in Marbella veilig?

Ten opzichte van het buitenland is het relatief veilig om uit te gaan in Marbella. Wel is het belangrijk om goed op je letten dat je niet opgelicht of bestolen wordt. Daarnaast zijn er tijdens het uitgaan een hoop irritante dronken Engelse toeristen.

Uitgaan brengt altijd risico’s met zich mee. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk bij je vrienden blijft en ga niet alleen naar huis.

Alcohol en drugs

Wat betreft alcohol gelden in Marbella dezelfde regels als in Nederland. Drinken is enkel toegestaan wanneer je 18 jaar of ouder bent. Echter zien wij dat ondanks de regels minderjarigen hier vrij gemakkelijk aan alcohol kunnen komen. Zeker als je wat ouder lijkt zal het niet moeilijk zijn om aan drank te komen.

Ook de regels omtrent drugs zijn hetzelfde, deze zijn verboden. Hoewel een aantal drugs in Nederland gedoogd worden is dit in Spanje niet het geval. Zorg er dus voor dat je geen drugs gebruikt en deze ook niet bij je hebt.

Verkeersveiligheid in Marbella

In Spanje moet je in het verkeer extra opletten, dit is in Marbella niet anders. In Nederland zijn de wegen natuurlijk net wat anders, daarnaast rijden Spanjaarden een stuk agressiever. Ze rijden regelmatig door het rode verkeerslicht en rijden te hard. Het is daarom belangrijk dat je als bestuurder, maar ook als voetganger goed oplet.

Ook op de fiets is het belangrijk om goed op te letten. Je bent immers een stuk kwetsbaarder dan in de auto. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de Spaanse regels. Het is in Spanje verboden om tijdens het fietsen gebruik te maken van oortjes of een koptelefoon. Daarnaast is het voor kinderen tot en met 16 jaar verplicht om een helm te dragen.

Tot slot,

Kortom, Marbella is een veilige stad waar niet snel iets zal gebeuren. Toch blijft het opletten en is het belangrijk dat je niet onnodig risico’s loopt. Ga s’avonds liever niet alleen over straat en zorg dat je altijd bereikbaar bent.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *