Meteen naar de inhoud
Home » Barcelona » Uitgaan in Barcelona | + de beste clubs

Uitgaan in Barcelona | + de beste clubs

  • door

Barcelona heeft enorm veel te bieden: lekker weer, strand en bezienswaardigheden zijn aspecten waar Barcelona om bekend staat. Echter kun je in Barcelona ook geweldig uitgaan! Er zijn enorm veel gezellige clubs waarin tot de late uurtjes gedanst wordt.

In Barcelona komt het nachtleven later op gang dan in Nederland, in The Old Irish pub kun je vroeg op de avond al terecht om te dansen. Daarna kun je door naar één van de velen clubs in Barcelona waaronder Jamboree, La Terrazza of Opium.

Beste clubs in Barcelona

In Barcelona zijn enorm veel clubs te vinden, met name aan het strand en in de wijk ‘Gòtic’ vind je enorm veel gezellige clubs. Er zijn echter ook een aantal clubs waar je waarschijnlijk liever niet naartoe gaat. Ik heb daarom een lijst gemaakt met mijn persoonlijke favorieten.

Beste keus: Jamboree

Naar mijn mening is Jamboree één van de beste clubs van Barcelona. De club grenst aan het ‘Plaça Reial’, een plein vol met gezellige terrasjes. Om binnen te komen moet je meestal een kwartiertje in de rij staan, hierna betaal je entree (€10 euro) waarna je met de trap de kelder inloopt.

Hier belandt je in een gezellige sfeer, er wordt met name Hiphop en RnB muziek gedraaid. Je kunt denken aan artiesten als Kanye West, Justin Bieber en Drake. Met name op donderdag avonden is het hier enorm gezellig.

Opium Mar

In Barcelona zijn enorm veel clubs te vinden, met name aan het strand en in de wijk 'Gòtic' vind je enorm veel gezellige clubs


Aan het strand vind je ook een aantal gezellig clubs, waaronder er Opium. Overdag is Opium gewoon een restaurant maar s’avonds bloeit het op tot een echte club waar enorm veel bekende dj’s draaien. Je kunt denken aan bijvoorbeeld Armin van Buuren en Martin Garrix.

Echter is het niet de goedkoopste plek om uit te gaan, ticketprijzen kunnen oplopen tot boven de €50. Daarnaast is ook de drank aan de bar niet goedkoop, je betaald zo €8 per biertje. Toch ben ik ervan overtuigd dat de club een bezoekje waard is.

La Terrazza Barcelona

Een andere club waar (bijna) iedereen positief over is is ‘La Terrazza’. De club bevindt zich op een mooie locatie in de buurt van de Montjuïc berg. De ingang van de club is een beetje verstopt maar wanneer je gebruik maakt van Google Maps kun je deze probleemloos vinden. In deze club hangt een gezellige sfeer en is er vriendelijk personeel aanwezig. Er wordt met name House Techno muziek gedraaid.

Een van de nadelen van La Terrazza is dat de drankjes vrij duur zijn. Zo betaal je al snel €7 euro voor een biertje en €5 euro voor een shot.

Moog

Moog is een club waar iedereen het naar zijn zin kan hebben. Dit komt omdat er twee verdiepingen zijn waarop verschillende muziek gedraaid wordt. Bij binnenkomst hoor je gelijk de harde techno muziek uit de speakers komen, mocht je echter geen fan zijn van deze muziek kun je snel met de trap naar boven.

Vergeleken met andere clubs is Moog geen dure club, drankjes kosten zo’n €5 euro. Daarnaast betaal je €10 entree.

(The Old Irish pub)

The Old Irish pub staat tussen haakjes omdat dit niet echt een club is. Hoewel er gedanst kan worden en het er vaak gezellig druk is zou ik het meer omschrijven als een kroeg (zoals de naam al doet vermoeden).

Je kunt het enorm gezellig hebben in de Irish pub, echter sluiten ze (al) om 3:00 uur. Een voordeel is dat je geen entree hoeft te betalen om binnen te komen.

Uitgaan voor studenten in Barcelona

Als student kun je perfect uitgaan in Barcelona. Met name op donderdag zijn er enorm veel studenten in het nachtleven te vinden. Er zijn een aantal kroegen en café’s waar met name studenten komen:

  • Rembrandt Café: Nederlandstalig café waar op donderdagavond ‘student night’ georganiseerd wordt. Daarnaast worden Nederlandse voetbalwedstrijden uitgezonden en Nederlandse feesten gevierd (waaronder Koningsdag en Sinterklaas).
  • L’Ovella Negra: Dit is een bar waar jonge locals graag komen. Dit komt waarschijnlijk vanwege de lage prijzen en de gezellige sfeer. De bar is met name populair in de vroege uurtjes voor het échte uitgaan.
  • Jamboree: Hoewel ik deze club hierboven al besproken heb past deze ook erg goed in dit lijstje. Met name op donderdag, maar zeker ook op andere dagen zijn hier veel studenten en jonge mensen te vinden.

Uitgaan in Barcelona onder de 18?

Wanneer je nog geen 18 bent is het een stuk lastiger om uit te gaan in Barcelona, voor de meeste clubs moet je nou eenmaal 18 jaar oud zijn. Gelukkig organiseren deze clubs af en toe avonden waarbij de minimale leeftijd 16 is. Om te zien of er tijdens jou vakantie 16+ avonden zijn kun je het beste op de website van de club zelf kijken.

De Barcelona Night Card

Met de Barcelona Night Card krijg je gratis toegang tot de bekendste clubs van Barcelona. Zo hoef je geen entree meer te betalen voor onder andere Opium, La Terrazza, Moog en de Go Beach Club. De kaart twee nachten (€10) geldig of zeven dagen (€20) geldig. Wanneer je bedenkt dat entree voor één club vaak al €10 euro is lijkt de kaart zeker de moeite waard.

Op deze website vind je meer informatie over de kaart, zo staat hier een overzicht van alle clubs die meedoen. Daarnaast kun je de kaart hier ook direct bestellen.

Tips tijdens het uitgaan in Barcelona

Tips voor tijdens het uitgaan in Barcelona


Wanneer je uitgaat in Barcelona zal je erachter komen dat er enorm veel overeenkomsten zijn, daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal verschillen.

  • Net als in Amsterdam worden in Barcelona regelmatig drugs gebruikt tijdens het uitgaan.
  • Het wordt pas na middernacht drukker in clubs, tot die tijd zijn de meeste mensen in een kroeg te vinden.
  • Net als overdag is het belangrijk dat je s’avonds goed op je spullen let, dronken toeristen zijn een prooi voor zakkenrollers. Meer informatie over de veiligheid in Barcelona vind je op deze pagina.
  • In de grote steden in Nederland is het normaal om entree te betalen, dit is in Barcelona ook het geval. Meestal betaal je tussen de €10 en €15, echter kan dit oplopen tot boven de €50 per persoon. Echter kun je vermijden dit te betalen door vroeg op de avond de club in te gaan.
  • Net als in Nederland kom je met slippers of crocs in de meeste gevallen niet binnen, daarnaast mag je binnen geen pet op.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over uitgaan in Barcelona en dat je een geschikte club hebt kunnen vinden voor je nachtje uit. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *