Meteen naar de inhoud
Home » Madrid » Wat te doen in Madrid met slecht weer of regen?

Wat te doen in Madrid met slecht weer of regen?

  • door

Het zit je niet mee, eindelijk op welverdiende vakantie in Madrid en dan regent het. Je was van plan om door de stad te wandelen en op het terras te zitten. Nu het regent valt dit plan in het water. In dit artikel beantwoord ik de vraag: Wat te doen in Madrid met regen of slecht weer?

Ook wanneer het regent kun je in Madrid een hoop doen. Zo kun je een bezoek brengen aan het thuisstadion van Real Madrid of aan het bijzondere station Atocha. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een van de velen culturele musea te bezoeken. Madrid staat wereldwijd bekend om deze musea.

Santiago Bernabéu Stadion (Real Madrid)

Na het Spotify Camp Nou stadion is Bernabéu het grootste voetbal stadion van Spanje.
Bernabéu Stadion, Madrid

Na het Spotify Camp Nou stadion is Bernabéu het grootste voetbalstadion van Spanje. In totaal kunnen er 81.044 toeschouwers in het stadion. Het bezoeken van een wedstrijd van Real Madrid is erg leuk maar ook erg duur. Je kunt in plaats daarvan ook een bezoek brengen aan het stadion op momenten dat er geen wedstrijd gespeeld wordt, dit is een stuk goedkoper.

Wanneer je een bezoek brengt kun je een stadiontour volgen, deze duurt zo’n anderhalf tot twee uur. Tijdens deze audiotour kom je langs de kleedkamers, spelerstunnel, spelersbank, de presidentiële box en ziet u een tentoonstelling van alle grote trofeeën. Afsluitend kom je terecht in de shop waar je merchandise van Real Madrid kunt kopen.

Het Bernabéu stadion is dagelijks geopend. Van maandag tot en met zaterdag kun je hier van 9:30 tot 19:00 uur terecht. Op zon- en feestdagen is het stadion geopend van 10:00 tot 18:30. Wanneer er wedstrijden gespeeld worden zijn rondleidingen uiteraard niet mogelijk. Een stadiontour kost €15 per persoon, voor kinderen van 5 tot en met 12 geldt een afwijkend tarief van €12 per persoon. Reserveren kan via de website van Tiqets.

Musea

Madrid staat bekend om zijn velen cultuurmusea. Het bekendste musea in Madrid is het Prado museum, dit museum is bekend over de hele wereld. Daarnaast zijn er nog een hoop andere musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, het Sorolla Museum en Museo Arqueológico Nacional. De dagen dat het regent zijn perfect voor een museumbezoek!

Prado Museum

Het Prado museum is een van de bekendste musea ter wereld. Inmiddels worden er 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles en zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunst tentoongesteld. Werken van kunstenaars als El Greco, Diego Velázquez, Bartolomé Murillo en Francisco Goya worden hier tentoongesteld.

Het Prado museum is dagelijks geopend. Van maandag tot en met zaterdag kun je er van 10:00 tot 20:00 uur terecht. Op zon- en feestdagen is het museum van 10:00 tot 19:00 uur geopend. Reguliere entreetickets zijn te verkrijgen vanaf €18 per persoon. Je kunt deze veilig reserveren via Tiqets.

Je kunt het museum gratis bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur en op zondag van 17:00 tot 19:00 uur.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

In tegenstelling tot het Prado museum vind je in het Centro de Arte Reina Sofía enkel hedendaagse moderne kunst. Met meer dan 4000 schilderen en 1400 beelden is ook dit museum wereldwijd bekend.

Het Nacional Centro de Arte Reina Sofía is op maandag en van woensdag tot en met zondag geopend. Op maandag en van woensdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 10:00 tot 21:00 uur. Op zondag is het museum geopend van 10:00 tot 14:30 uur.

Ook dit museum is gratis te bezoeken, op maandag en van woensdag tot en met zaterdag van 19:00 tot 21:00 uur. Op zondag kan dit van 12:30 tot 14:30 uur.

Museo Arqueológico Nacional

Het Museo Arqueológico Nacional, oftewel het MAN is een archeologisch museum.
Archeologische museum, Madrid

Het Museo Arqueológico Nacional, oftewel het MAN is een archeologisch museum. Na een grote renovatie is in 2014 het museum opnieuw geopend. In het museum kun je hoop leren over de ontwikkeling van de mens van de prehistorie tot aan de 19e eeuw.

Enkel op maandag is dit museum gesloten. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 9:30 tot 20:00 uur. Op zon- en feestdagen kun je er terecht van 9:30 tot 15:00 uur. Standaard entreetickets kosten €3 per persoon.

Het MAN museum is op zaterdag na 14:00 uur en op zondag gratis te bezoeken.

Sorolla Museum

Het Sorolla museum is gewijd aan de Spaanse kunstenaar Joaquín Sorolla. Deze kunstenaar heeft van 1863 tot 1923 geleefd en is opgegroeid in Valencia. Het museum is gevestigd in een herenhuis, hierin worden ruim 250 werken van de kunstenaar tentoongesteld. Naast de vaste en wisselende tentoonstellingen zijn er rondom het huis schitterende tuinen te bewonderen.

Ook dit museum is op de maandag gesloten, van dinsdag tot en met zondag kun je hier wel terecht. Dinsdag tot en met zaterdag kan dit van 9:30 tot 20:00 uur. Op zon- en feestdagen is het museum geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Ook hier kost een standaardticket €3 per persoon.

Het Sorolla museum is op zaterdag vanaf 14:00 uur en op zondag gratis te bezoeken. Jongeren tot en met 18 jaar, studenten en 65+ers hebben altijd gratis toegang.

Station Atocha

Station Atocha is het Centraal station van Madrid. Vanuit hier vertrekken treinen naar grote Spaanse steden waaronder Barcelona, Sevilla en Valencia.
Station Atocha, Madrid

Wanneer het regent kun je een bezoek brengen aan Station Atocha, dit is het centraal station van Madrid. Vanuit hier vertrekken treinen naar grote Spaanse steden waaronder Barcelona, Sevilla en Valencia. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom dit station op deze lijst staat. Dit komt omdat het geen standaard treinstation is.

In de grootste hal van het treinstation vind je een botanische binnentuin van meer dan 4000 vierkante meter groot. Naast de vele beplanting vind je in de tuin een vijver, hierin leven velen vissen en zelfs schildpadden. Hoewel 4000 vierkante meter erg groot klinkt valt dit in realiteit mee, je loopt vrij snel door de tuin heen. Wel is het echt een aanrader om dit station in Madrid te bezoeken, zeker als het regent.

Naast de botanische tuin zijn natuurlijk de standaardfaciliteiten aanwezig op dit station. Je kunt dan denken aan winkeltjes en toiletten. Daarnaast zijn er verschillende cafés en restaurants te vinden op het station. Ook is er zelfs een nachtclub.

Veelgestelde vragen

Hoe is de winter in Madrid?

In de winter verschilt de temperatuur in Madrid van rond het vriespunt tot 15° graden. In koude winters kan er zelfs sneeuw vallen. Wel valt er tijdens de herfst en de winter een hoop neerslag. In totaal valt er jaarlijks op 115 dagen neerslag in Madrid.

Wat is de beste tijd om naar Madrid te gaan?

De maanden mei en juni zijn wat ons betreft de beste maanden om naar Madrid te gaan. De temperatuur in Madrid is dan rond de 22° graden. Qua kosten valt het ook nog mee, doordat je buiten het hoogseizoen reist betaal je niet de hoofdprijs.

Hoeveel dagen regent het in Madrid?

Jaarlijks regent het zo’n 115 dagen per jaar in Madrid. In de zomer is het in Madrid erg warm en valt er vrijwel geen neerslag. Hoewel de temperatuur in de herfst en winter mild is valt er dan wel neerslag. In totaal valt er 201 millimeter neerslag per jaar.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de vraag ‘Wat te doen met regen in Madrid?’ beantwoord. Ik hoop dat je hier iets aan gehad hebt. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *