Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Waar kun je parkeren in Valencia?

Waar kun je parkeren in Valencia?

  • door

Iedereen kent het wel, je komt aan in een grote stad en kunt nergens een fatsoenlijke parkeerplaats vinden. In en rondom het centrum zijn er geen plaatsen vrij en de parkeergarages in het centrum zijn te duur, is er dan echt geen geschikte parkeerplaats te vinden in het centrum? Wij delen in dit artikel verschillende mogelijkheden waardoor jij wel kunt parkeren in Valencia.

De beste parkeerplaats is Paseo de la Alameda, deze vind je in de buurt van het historische centrum langs het Turia park. Je kunt hier gratis parkeren. Daarnaast zijn er in het centrum ook een aantal betaalde parkeerplaatsen, deze zijn te herkennen aan de blauwe lijnen om het parkeervak Je moet hier wel geluk hebben dat je een vrije plaats weet te vinden.

Gratis parkeren in het centrum van Valencia

Gratis parkeren gaat in het centrum van Valencia helaas niet lukken. Paseo de la Alameda is wat ons betreft de beste gratis parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen liggen langs het Turia park en zijn in de buurt van het historische centrum. Bij de parkeerplaats staan vaak mensen die je aanwijzen welke parkeerplaatsen vrij zijn en waar jij dus kunt parkeren. Dit zijn vaak arme mensen die hier een bijdrage voor vragen. Je mag zelf bepalen of en hoeveel je deze mensen geeft.

Tijdens het hoogseizoen kan het voorkomen dat zojuist genoemde parkeerplaats vol is. Wij raden in dat geval aan de auto te parkeren bij metrohaltes in de buurt van het centrum. Op deze plaatsen kun je in de velen gevallen ook gratis parkeren en door gebruik te maken van de metro ben je snel in het centrum.

Betaald parkeren in Valencia

Wanneer je in het centrum van Valencia parkeert ontkom je er niet aan, je zult hiervoor moeten betalen.
De blauwe lijnen geven aan dat dit een betaalde parkeerplaats is.

Wanneer je in het centrum van Valencia parkeert ontkom je er niet aan, je zult hiervoor moeten betalen. Valencia kent verschillende zones waar verschillende tarieven gehanteerd worden. Je betaalt hier tussen de €2,50 en €3 per uur. Het nadeel van deze plaatsen is dat hier meestal een maximumparkeertijd geldt van twee uur. De plaatsen zijn te herkennen aan de blauwe (in plaats van witte) lijnen om het parkeervak.

Op de parkeerplaatsen waar geen maximumtijd geldt kun je rekening houden met een dagtarief van tussen de €20 en €25.

Zorg ervoor dat je niet parkeert op plaatsen met gele lijnen. Dit zijn parkeerplaatsen die gereserveerd zijn voor bedrijven of laden en lossen. Daarnaast kan het voorkomen dat deze plaatsen een uitrit blokkeren.

Parkeren bij het vliegveld van Valencia

Bij het vliegveld van Valencia kun je het beste parkeren bij P1.
Vliegveld, Valencia

Bij het vliegveld van Valencia kun je het beste parkeren bij P1. Deze parkeerplaats ligt op zo’n 1 minuut lopen van de terminal. Deze parkeerplaats is echter niet geschikt voor lang parkeren. Je kunt hier wel passagiers wegbrengen of afhalen en kort parkeren.

Lang parkeren kan bij P4, dit is een open overdekte parkeerplaats op slechts 5 minuten van het vliegveld (lopend). Wanneer je hier parkeert kan je gebruik maken van verschillende diensten waaronder het wassen van de auto of valet parking.

Lang parkeren Valencia

Naast parkeerplaats P4 bij de luchthaven zijn er in Valencia nog andere plaatsen die geschikt zijn voor lang parkeren. Wanneer je voor langere tijd gaat parkeren is het belangrijk dat de auto op een veilige en goedkope (of gratis) parkeerplaats staat. Echter is het lastig om een in de stad een garage te vinden waar je goedkoop kunt staan. In deze garages ben je al gauw €20 per dag kwijt.

Wanneer je dit er niet voor over hebt raden wij aan een gratis parkeerplek te zoeken buiten het centrum van Valencia, hier komt minder criminaliteit voor.

Fietsen parkeren in Valencia

Hoewel we het in dit artikel voornamelijk hebben over plaatsen waar je de auto kunt parkeren zijn er ook mensen die hun fiets ergens kwijt moeten.

Hoewel we het in dit artikel voornamelijk hebben over plaatsen waar je de auto kunt parkeren zijn er ook mensen die hun fiets ergens kwijt moeten. In Valencia is het (net als in de rest van Spanje) verboden om je fiets te parkeren op plekken waar dit niet voor bedoeld is, je mag je fiets dus niet vastmaken aan het straatmeubilair (waaronder hekken en lantaarnpalen). We merken dat dit in de praktijk wel vaak gebeurt. Dit komt omdat het risico dat je gepakt wordt klein is, wanneer je wel gepakt wordt zal je fiets worden verwijderd.

Gelukkig zijn er in Valencia plaatsen waar je de fietsen wel kunt stallen. Dit zijn zogeheten ‘fietsnietjes’. Dit zijn metalen beugels waar je de fiets met een slot aan vast kunt maken. Deze beugels zijn gemakkelijk te herkennen omdat hier vaak al een hoop fietsen aan vastgemaakt zijn. Je vindt de beugels op drukbezochte plekken en bij verschillende metrostations.

Heb je een auto nodig in Valencia?

Wanneer je een stedentrip naar Valencia boekt zou het kunnen dat je je afvraagt of je daar een auto nodig hebt. Wij denken dat dit niet het geval is. Dit komt doordat het openbaar vervoer in Valencia goed geregeld is. Er rijden onder meer bussen, trams en metro’s. Daarnaast kun je er ook altijd nog voor kiezen om gebruik te maken van een taxi.

Auto huren in Valencia

Wanneer je niet alleen de stad wilt zien maar ook de omgeving of wanneer je voor een langere tijd naar Valencia gaat kan het wel handig zijn om een auto te huren.

Een auto huren kan je het beste op het vliegveld doen, zo kan je direct vanaf het vliegveld zelf de stad verkennen. Dit is dan ook de plek waar de meeste verhuurbedrijven gevestigd zijn. Dit zijn bekende bedrijven waaronder Sixt, Hertz, Avis, Budget, Europcar, Enterprise Rent-a-Car en Goldcar Rental. Zeker tijdens het hoogseizoen raden wij aan om de auto voor vertrek te huren. Dit is een stuk goedkoper en je hebt hiermee de zekerheid dat je niet misgrijpt.

Tot slot,

Er zijn dus een hoop verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren in Valencia. Wanneer je zelf met de auto naar Spanje toe gaat rijden raden wij aan om aan het hotel waar je verblijft te vragen naar de parkeermogelijkheden. Zij hebben vaak parkeerplaatsen vrij voor gasten die regelmatig ook inbegrepen zijn.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel over parkeren in Valencia. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *