Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Hoe is het openbaar vervoer in Sevilla?

Hoe is het openbaar vervoer in Sevilla?

  • door

Als je van plan bent om Sevilla te bezoeken is het handig om te weten hoe je jezelf het beste kunt verplaatsen. Sevilla heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem dat bestaat uit bussen, trams en metro’s. Het kan soms lastig zijn om uit te vogelen welke optie het beste is voor jouw reis. In dit blog beantwoord ik alle vragen die je hebt met betrekking tot het openbaar vervoer in Sevilla.

In Sevilla bestaat het openbaar vervoer voornamelijk uit de tram en de bus. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het openen van een aantal metrolijnen om de buiten wijken van de stad te verbinden met het centrum. Hiervan is de eerste lijn al geopend. Gebruik maken van deze diensten is relatief goedkoop, tickets voor een enkele reis zijn verkrijgbaar vanaf €0,68. Je kunt er ook voor kiezen om in Sevilla gebruik te maken van een taxi.

Openbaar vervoer airport naar het centrum

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld van Sevilla naar het centrum te gaan. Wat ons betreft is de beste optie de bus. Er is een speciale buslijn die van het vliegveld naar het centrum rijdt, dit is ‘EA Especial Aeropuerto’. De bus is een van de goedkoopste manieren om in het centrum te kopen, tickets kosten €4 per persoon. De totale reistijd is zo’n 30 minuten.

Naast de bus kun je ook kiezen om met de taxi naar het centrum te gaan, dit is de meest efficiënte manier. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een taxi ben je binnen 15 minuten in het centrum. Echter kost dit een stuk meer dan de bus, zo’n €30 tot €35. Dit bedrag betaal je voor een taxi waarin vier personen passen. Wanneer je met meer bent zal je een duurdere taxi bus moeten nemen of kiezen voor twee taxi’s.

TUSSAM Sevilla

TUSSAM Sevilla is het openbaar vervoersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van het openbaar vervoer in de stad Sevilla.
Tram, Sevilla

TUSSAM Sevilla is het openbaarvervoersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van het openbaar vervoer in de stad Sevilla. Het bedrijf werd opgericht in 1975 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het vervoer van de inwoners van Sevilla en haar bezoekers. TUSSAM Sevilla biedt verschillende soorten openbaar vervoer aan, waaronder bussen, trams en metro’s, en heeft een uitgebreid netwerk dat zich uitstrekt over de hele stad en haar buitenwijken.

Hoe kun je als toerist gebruik maken van TUSSAM?

Als toerist kun je gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer dat TUSSAM biedt. Zo is het mogelijk om een eenmalige ticket te kopen bij een van de velen verkooppunten, zoals bijvoorbeeld bij de automaten op de busstations. Deze kaartjes zijn geldig voor één enkele reis en kunnen worden gebruikt voor alle soorten openbaar vervoer die TUSSAM aanbiedt.

Een andere optie is om een Sevilla Travel Card te kopen. Deze kaart biedt onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer van TUSSAM en andere vervoersbedrijven in Sevilla gedurende een bepaald aantal dagen. De kaart kan worden gekocht bij specifieke verkooppunten en biedt ook kortingen op bepaalde toeristische attracties in de stad.

Is het openbaar vervoer in Sevilla duur?

Nee, het openbaar vervoer in Sevilla is niet duur.

Nee, het openbaar vervoer in Sevilla is niet duur. Zoals eerder genoemd kosten enkele reis tickets voor de bus en tram €0,68 (een rit waarin je overstapt kost €0,76). Echter reizen veel toeristen voor het tarief van €1,40 per enkele reis. Om tegen het laagste tarief te reizen moet je een kaart aanschaffen, deze kost in eerste instantie €1,50 maar dit bedrag krijg je terug wanneer je de kaart later inlevert.

Er zijn ook kaarten beschikbaar waarmee je onbeperkt kunt reizen. Deze kosten €5 voor één dag of €10 voor drie dagen. In de meeste gevallen raden wij deze kaarten af omdat het goedkoper is om een kaart te kopen en deze op te laden.

Hoewel een rit met de taxi een stuk duurder is dan met de tram of bus valt dit in vergelijking met de prijzen in Nederland heel erg mee. Hoeveel je betaald is afhankelijk van de afstand die je af legt en in hoeveel tijd je deze afstand aflegt. Het starttarief is €1,22, per kilometer betaal je €0,85. Dit maakt dat je voor korte ritten zo’n €5 betaald. Wanneer je een taxi neemt naar het vliegveld betaal je een vaste prijs van zo’n €30.

Fietsen in Sevilla

Naast het openbaar vervoer kun je jezelf in Sevilla per fiets verplaatsen. Naast de velen locals die dit doen zien we dat ook steeds meer toeristen de stad per fiets verplaatsen. De stad is relatief vlak en heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, waardoor het gemakkelijk is om jezelf op de fiets te verplaatsen.

Het huren van een fiets kan bij verschillende partijen. Onze partner BajaBikes is de grootste aanbieder van fietsen in Spanje. Hier kun je tegen scherpe prijzen fietsen huren. Daarnaast bieden zij verschillende fietstours met een gids aan. Het aanbod van BajaBikes kun je op deze pagina vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het openbaar vervoer in Sevilla?

Het openbaar vervoer in Sevilla wordt verzorgd door een combinatie van bussen, trams en metrolijnen. Wanneer je gebruik maakt van de bus of tram koop je een kaartje bij de chauffeur of bij het apparaat op het station. Wanneer je gebruik wilt maken van de metro koop je de kaartjes bij een automaat op het metrostation. Gebruik maken van een vooraf opgeladen kaart is goedkoper dan het kopen van tickets.

Hoe kun je betalen in het openbaar vervoer in Sevilla?

Je kunt zowel met pin als met contant geld betalen. Dit kan bij een van de automaten op de station of in het geval van de tram en bus bij de bestuurder. Je kunt er ook voor kiezen te reizen op een kaart, de ritten worden hierdoor goedkoper.

Kun je in Sevilla gebruik maken van Uber?

Zeker, Uber is ook in Sevilla actief en een goed alternatief voor de reguliere taxi. Met Uber kun je via een app een taxi reserveren die je gewoonlijk binnen een aantal minuten ophaalt. Ook weet je vooraf al wat de rit gaat kosten.

Tot slot,

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft met het kiezen van het juiste vervoersmiddel en meer duidelijk heeft kunnen geven met betrekking tot het openbaar vervoer in Sevilla. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *