Meteen naar de inhoud
Home » Mallorca » Wat is het mooiste deel van Mallorca?

Wat is het mooiste deel van Mallorca?

  • door

Wanneer je verblijft op Mallorca ben je natuurlijk op zoek naar het mooiste gedeelte van het eiland. Toch hebben de meeste mensen niet genoeg tijd om het volledige eiland te verkennen, je moet dan keuzes maken. Om je zo goed mogelijk te helpen bij deze keuze hebben wij de mooiste natuur, dorpjes, stranden en de verborgen plekjes opgesomd. Wij beantwoorden de vraag: ‘Wat is het mooiste deel van Mallorca?’.

De oostkust van het eiland is voor velen het mooiste gedeelte op Mallorca. Hier zijn velen prachtige baaien en kleine zandstranden te vinden. De mooiste dorpjes op Mallorca zijn Artà, Santanyí of het bergdorp Valldemossa. Er zijn een hoop parelwitte stranden met helderblauw water. Hier zijn onze favorieten Cala Pi en Es Trenc.

Waar is de mooiste natuur op Mallorca?

Mallorca is een geweldig eiland met een indrukwekkende natuur. Geweldige rotspartijen, hoge bergen en wild groeiende beplanting zorgen voor een onvergetelijk uitzicht. Maar waar vind je nou de mooiste natuur met het beste uitzicht? Wat ons betreft zijn er verschillende plekken.

  • Natuurliefhebbers moeten in ieder geval een bezoek brengen aan de Serra de Tramuntana. Dit is een gebergte aan de noordkust van het eiland. Naast wandelen kun je dit gebied ook bekijken vanuit een treinrit door het gebied.
  • Ook de Boquer vallei is een must. Vanaf de Avinguda Bocchoris in Port de Pollenca kun je prachtige korte wandelingen maken langs de Cala Boquer. Dit gebied is een waar paradijs voor vogelspotters, want hier kun je allerlei verschillende vogelsoorten bekijken. Het voorjaar en het najaar zijn de beste tijden om hier te wandelen, omdat het dan heerlijk weer is. In de zomer kan het behoorlijk warm zijn en is er weinig schaduw in dit natuurgebied.

Natuurlijk zijn dit niet de enige plaatsen op Mallorca met een geweldige natuur. Het eiland staat vol met uitzichtpunten en wandelpaden. Wees dus niet ongerust wanneer jouw uitje niet op deze lijst staat. Op deze pagina vind je een lijst met meer (gratis) bezienswaardigheden op Mallorca die ook de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat zijn de mooiste dorpjes op Mallorca?

Op Mallorca zijn (naast Palma de Mallorca) maar weinig grote steden te vinden. Wel zijn er een hoop gezellige kleine dorpjes met historische hoogtepunten en een geweldige natuur. De mooiste dorpjes zijn Artà, Santanyí en het bergdorp Valldemossa.

Artà

Het door Artà behoort zelfs tot een van de mooiste dorpjes in heel Spanje. Het dorp is nog niet overgenomen door het massatoerisme. Hierdoor kun je meemaken hoe bewoners op Mallorca echt leven. In het dorp vind je een fort en een kleine kerk. Daarnaast loop je door de mooie straatjes langs kleine winkeltjes die lokaal handwerk verkopen.

Santanyí

Santanyí is een populair dorpje op Mallorca. In het dorp zijn verschillende overblijfselen uit de middeleeuwen te spotten. Onder andere de stadspoort Sa Porta en Sant Andreu-kerk. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn het bekijken waard.

In de buurt van Santanyí vind je natuurpark Mondrago. Een geweldig park waar wandelaars maar al te graag komen. Naast de velen natuur kun je langs een geweldige rotskust lopen.

In de bergen: Valldemossa

Op Mallorca zijn verschillende 'bergdorpjes' te vinden. Onze favoriet is Valldemossa.
Valldemossa, Mallorca

Op Mallorca zijn verschillende ‘bergdorpjes’ te vinden. Onze favoriet is Valldemossa. In dit dorp wonen zo’n 2000 mensen in mooie historische huisjes. Rondom het dorp vind je een geweldige natuur. Hierdoor is het dorp populair onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Wat zijn de mooiste stranden op Mallorca?

Het eiland Mallorca kent enorm veel verschillende stranden, niet al deze stranden zijn de moeite waard om te bezoeken. Op sommigen stranden kan het enorm druk worden en op anderen stranden ligt allerlei afval. Gelukkig zijn er op Mallorca genoeg stranden waar je wél wilt komen. Wat ons betreft zijn de mooiste Cala Pi en Es Trenc.

Cala Pi

Wat ons betreft behoort Cala Pi zeker tot de top drie mooiste stranden op Mallorca. Het is een strand met een geweldig uitzicht en turquoise blauw water. Het is een kleinschalig strandje met in het hoogseizoen enkel een paar ligbedden en parasols, verder vind je hier geen faciliteiten.

Dit strand is met de auto goed te bereiken, je kunt hier ook gemakkelijk parkeren. Echter is het noodzakelijk om een 45 meter hoge trap af te lopen voor je bij het strand bent. Doordat het strand wat moeilijker bereikbaar is komt het zelfs in het hoogseizoen voor dat het hier niet druk is.

Es Trenc

Ook Es Trenc is een geweldig strand op Mallorca. Het is een hagelwit zandstrand met helderblauw water, het doet denken aan de Cariben. Ook met kinderen is dit een perfect strand om te bezoeken. De zee blijft hier vrij lang ondiep waardoor kinderen hier zonder zorgen in kunnen spelen.

Ook dit strand is met de auto goed te bereiken. Er zijn op dit strand wel een hoop faciliteiten te vinden. Naast ligbedden en parasols zijn er toiletten, douches en verschillende strandtenten.

Verborgen plekjes op Mallorca

Op vakantiebestemmingen zijn altijd plekjes die nog niet 'ontdekt' zijn door het massatoerisme.

Op vakantiebestemmingen zijn altijd plekjes die nog niet ‘ontdekt’ zijn door het massatoerisme. Zo ook om Mallorca, met name de Torrent de Pareis en Restaurant Ca’s Patro March zijn de moeite waard om te bezoeken.

Torrent de Pareis

Een wandeling naar Torrent de Pareis is geweldig om te doen. Tijdens de wandeling loop je door smalle bergtunneltjes en langs verschillende eetgelegenheden. Het is een mooie wandeling die uitkomt bij een geweldige rotspartij en helderblauw water. Er is zelfs een zandstrand waarop je kunt uitrusten van de wandeling.

Restaurant Ca’s Patro March

Een restaurant op de lijst van verborgen plekjes? Ja, je leest het goed. Restaurant Ca’s Patro March staat op de lijst met verborgen plekjes op Mallorca. Dit is een geweldig restaurant met verschillende heerlijke gerechten, gespecialiseerd op vis. Tijdens het eten heb je een geweldig uitzicht over de verschillende rotspartijen en de zee. In de zomer is het verstandig te reserveren, je wordt zonder pardon weggestuurd.

Waar moet je niet zijn op Mallorca?

Hoewel Nederlandse jongeren hier maar al te graag komen is uitgaansgebied El Arenal niet voor iedereen de favoriete hotspot.

Hoewel Nederlandse jongeren hier maar al te graag komen is uitgaansgebied El Arenal niet voor iedereen de favoriete hotspot. Tijdens het hoogseizoen zijn hier elke avond feestende jongeren te vinden. Het is een enorm populaire bestemming voor de eindexamenreis. Wanneer je op Mallorca bent om te genieten van de cultuur of natuur is het beter om dit uitgaansgebied te vermijden.

Ook Magaluf en Playa de Palma kun je beter ontwijken. Dit zijn vergelijkbare plekken waar veel jongeren komen om dronken te worden en te feesten.

Tot slot,

Ik hoop dat dit artikel heeft kunnen helpen met het vinden van het mooiste deel van Mallorca. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *