Meteen naar de inhoud
Home » Mallorca » Gratis activiteiten op Mallorca

Gratis activiteiten op Mallorca

  • door

Een vakantie is vaak erg duur. Vliegtickets, overnachtingen en restaurants zijn allemaal niet goedkoop. Gelukkig zijn er op Mallorca een hoop gratis activiteiten en bezienswaardigheden. In dit artikel vertellen wij je meer over de leukste gratis activiteiten op Mallorca.

Wanneer mensen aan Mallorca denken zullen zij vrij snel aan het strand denken. Dit is echter niet de enige leuke gratis activiteit op het eiland. Zo kun je ook een bezoek brengen aan de grootste stad op het eiland: Palma de Mallorca. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Serra de Tramuntana met daarbij de Cap de Formentor. Dit is het meest noordelijke puntje van het eiland.

Stranden Mallorca

Zoals genoemd denken mensen snel aan het strand wanneer zij aan Mallorca denken.

Zoals genoemd denken mensen snel aan het strand wanneer zij aan Mallorca denken. Dit is volkomen terecht, er zijn een hoop geweldige stranden op Mallorca. Playa de Palma, Cala Agulla en Cala Pi zijn wat ons betreft de mooiste en beste stranden om te bezoeken.

Cala Agulla

Cala Agulla is een van de populairste stranden op Mallorca. Het is een geweldig zandstrand omgeven tussen bossen en bergen. In totaal is dit strand zo’n 500 meter lang en 50 meter breed. Er is toezicht van de strandwacht en er zijn douches en toiletten aanwezig.

Het strand ligt ten noorden van het vakantieoord Cala Ratjada. Er zijn genoeg parkeergelegenheden, voor het parkeren betaal je echter wel €5 per auto. Tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) is het hier vaak zo druk dat alle ligbedden verhuurd zijn. Wanneer je een ligbed wilt huren moet je dus op tijd bij het strand zijn.

Playa de Palma

Dichter bij het vliegveld vind je Playa de Palma, een strand van wel zes kilometer breed! Ook dit strand behoord tot de populairste stranden van het eiland. De populariteit is met name te danken aan de gezellige boulevard met verschillende winkeltjes, strandtentjes, cafés en restaurants.

Bij dit strand kun je tegen betaling ligbedden en parasols huren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook toiletten en douches beschikbaar.

Cala Pi Mallorca

Tijdens het hoogseizoen raden wij een bezoek aan Cala Pi aan. Dit is een geweldig strand met geweldig uitzicht en turquoise zeewater, echt een aanrader wanneer je van natuur houdt. Op dit strand zijn maar weinig faciliteiten (enkel een aantal ligbedden en parasols). Daarnaast is het strand enkel te bereiken via een 45 meter hoge trap. Dit zorgt ervoor dat het bij dit strand zelfs in het hoogseizoen niet te druk is.

Serra de Tramuntana

Een andere gratis activiteit is een bezoek aan Serra de Tramuntana. Dit is een geweldige bergketen van bijna 90 kilometer lang.
Serra de Tramuntana, Mallorca

Een andere gratis activiteit is een bezoek aan Serra de Tramuntana. Dit is een geweldige bergketen van bijna 90 kilometer lang. Sinds 2011 staat dit gebergte zelfs op de World Heritage lijst van UNESCO. Veel toeristen kiezen ervoor om dit gebergte te verkennen met de auto, een roadtrip. Zelf raden wij aan te kiezen om hier te fietsen of te wandelen.

Cap de Formentor

Het meest noordelijke puntje op Mallorca is de Cap de Formentor, ook dit punt hoort bij de Serra de Tramuntana. Vanaf dit punt heb je een geweldig zicht op de kliffen die stijl de zee in storten. Ook staat hier een indrukwekkende vuurtoren die gebouwd is in 1863.

Er is één weg om bij de Cap de Formentor te komen. Deze weg is 13 kilometer lang en is op zichzelf al een hele beleving. Tijdens de reis heb

Gratis bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Palma is met 400.000 inwoners de grootste stad op Mallorca. Naast de velen winkeltjes, terrassen en restaurants is dit ook de plaats waar je Kathedraal La Seu kunt vinden. Daarnaast kun je in deze stad ook een bezoek brengen aan kasteel ‘Bellver’.

Kathedraal ‘La Seu’

Palma is met 400.000 inwoners de grootste stad op Mallorca. Naast de velen winkeltjes, terrassen en restaurants is dit ook de plaats waar je  Kathedraal La Seu kunt vinden.
Kathedraal La Seu, Mallorca

Kathedraal ‘La Seu’ is de populairste bezienswaardigheid in de stad. Het is een enorme gotische kathedraal waarvan de bouw in 1229 begonnen is. Pas 300 jaar later was deze voltooid, in 1601. In de 20e eeuw is de kathedraal gerenoveerd door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí, bekend van onder andere de Sagrada Familia en Park Guël in Barcelona. Vanaf het indrukwekkende gebouw heb je een geweldig uitzicht over de baai van Palma.

Toeristen bezoeken de kathedraal maar al te graag. De binnenkant van de kathedraal is bijzonder om te zien maar geen must. Wanneer je naar binnen wilt zal je een ticket moeten kopen, dit is helaas niet gratis. Reguliere entreetickets kosten €8 per persoon. De kathedraal is van maandag tot en met zaterdag geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:15 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:15 uur.

Kasteel ‘Bellver’

Vanaf kasteel ‘Bellver’, dat tijdens de 14e eeuw gebouwd is, heb je een geweldig uitzicht over Palma de Mallorca. Destijds diende het gebouw als militaire gevangenis. Tegenwoordig dient het als een historisch museum. In dit museum zijn verschillende tentoonstellingen te vinden, zo is er een tentoonstelling met klassieke sculpturen die gemaakt zijn door Despuig (een kunstenaar uit Mallorca) en een tentoonstelling waar je de geschiedenis van Mallorca ziet. Daarnaast is er een kamer waarin je achter de politieke historie van kasteel Bellver komt. Zo leer je bijvoorbeeld welke koningen hier gewoond hebben.

Helaas is het museum niet altijd gratis te bezoeken, dit kan enkel op zondag. Andere dagen betaal je €4 entree. Het museum is dagelijks geopend. Maandag van 8:30 tot 13:00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 8:30 tot 20:00 uur en op zondag van 10:00 tot 20:00 uur.

Is Mallorca duur?

Spanje staat bekend als een goedkoop land, echter geld dit niet altijd voor Mallorca. Dit komt omdat Mallorca enorm toeristisch is, de prijzen zijn hier de afgelopen jaren flink toegenomen. Toch blijven wij van mening dat een vakantie naar Mallorca niet duur hoeft te zijn. Wanneer je slim boekt en niet elke dag uit eten gaat kun je relatief goedkoop genieten van een vakantie op het eiland. Meer informatie over de prijzen op Mallorca vind je op deze pagina.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met daarin gratis activiteiten op Mallorca. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben horen wij dat graag. Deze kun je achterlaten onder dit artikel, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *