Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Wat te doen in Marbella met slecht weer?

Wat te doen in Marbella met slecht weer?

  • door

Je bent net aangekomen in Marbella en wat denk je? Alleen maar donkere wolken.. vervolgens begint het ook nog eens te regenen. Je denk waarschijnlijk gelijk: Deze trip is nu al mislukt. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Ik heb in dit artikel de activiteiten opgesomd die je kunt doen wanneer het slecht weer is in Marbella.

Verreweg de meeste activiteiten in Marbella kun je met slecht weer beter overslaan. Gelukkig zijn er toch een paar dingen die je met slecht weer kunt doen. Voorbeelden hiervan zijn shoppen bij het overdekte winkelcentrum ’Marina Banús Mall’ of een bezoek brengen aan een van de musea.

Shoppen in het winkelcentrum: Marina Banús Mall

Shoppen in Marbella met slecht weer of regen

Marina Banús Mall is het grootste en meest bezochte winkelcentrum in Marbella. In het winkelcentrum zijn enorm veel winkels te vinden van grote merken, je kunt hierbij denken aan de H&M, Pull and Bear of de Zara.

Wanneer je op zoek bent naar de luxe merken zoals Gucci of Dior ben je hier niet op het juiste adres. Deze winkels vind je aan de jachthaven Puerto Bánus. Deze jachthaven is in de buurt van het winkelcentrum, mocht het even droog zijn is het leuk om hier ook even te kijken. Je vindt hier luxe jachten, sportauto’s en winkels.

Het winkelcentrum is dagelijks geopend van 10:30 tot 22:30 uur, houd er wel rekening mee dat een aantal winkels eerder sluiten. In het centrum zijn publieke toiletten aanwezig, deze zijn net als de rest van het winkelcentrum toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Daarnaast zijn er ook pin automaten te vinden. Het centrum hangt vol met airco’s waardoor je ook wanneer het buiten enorm warm is lekker kunt shoppen.

Bezoek een van de musea

In Marbella zijn een aantal interessante musea te vinden. Hoewel veel toeristen deze overslaan omdat zij liever op het strand liggen ben ik van mening dat een bezoek toch erg leuk kan zijn, zeker als je toch niet naar het strand kunt!

Museo Ralli

Museo Ralli is het bekendste museum in Marbella. Het museum hangt vol met Latijns-Amerikaanse kunstwerken, dit is de gecombineerde artistieke expressie van Zuid-Amerika, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Mexico. Daarnaast zijn er in het museum ook kunstwerken van Salvador Dalí te vinden.

Het Ralli museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 15:00 uur. De entreetickets voor dit museum zijn gratis.

Museo del Grabado Espanol Contemporaneo

Dit museum is gevestigd in een renaissancegebouw wat vroeger gebruikt werd als ziekenhuis. Het gebouw zelf is op zichzelf al de moeite waard om te bezoeken.

Dit museum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 19:00 uur. Daarnaast kun je er ook op zon- en feestdagen terecht van 10:00 tot 14:00 uur. De tickets voor dit museum zijn echter niet gratis, je betaald hier €3 entree per persoon.

Cortijo Miraflores Cultural Centre

De bouw van ‘Cortijo Miraflores’ is al in 1704 begonnen onder leiding van Tomás Francisco Domínguez. Het hoogtepunt is de geweldige tuin met exotische bloemen. Binnen is tegenwoordig dus een museum gevestigd. Hier kun je onder andere een windmolen vinden die tot ver in de 19e eeuw heeft gewerkt en slijpmachines die in perfecte staat zijn bewaard. Daarnaast staat hier ook een groot deel van het gemeentelijk archief.

Cortijo Miraflores is dagelijks van 9:00 tot 20:30 uur geopend. Houd rekening met de Spaanse siësta waardoor het museum tussen 14:30 en 15:30 gesloten is.

De Marbella Food Market

Food market bezoeken in Marbella wanneer het slecht weer is

Net als Valencia heeft Marbella zijn eigen overdekte food market. Hoewel de markt in Marbella een stuk kleiner is kan dit op met slecht weer toch de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kunt op de markt onder andere groente, fruit, vlees, vis en broodjes kopen. Je kunt ervoor kiezen hier een traditioneel ontbijtje of lunch te halen. Het voordeel hiervan is dat je voor relatief weinig geld een goeie maaltijd hebt.

De food market is dagelijks vanaf 9:00 uur geopend, je kunt hier vervolgens tot een uur of 15:00 terecht.

“Een mooie ervaring en verdoken pareltje in Marbella”.

Bart

Uitgaan in Marbella

Uitgaan in Marbella bij jachthaven Puerto Banus

Het slechte weer houdt je natuurlijk niet tegen om een nacht gezellig uit te gaan. Hoewel je niet op het terras kunt zitten zijn er in Marbella genoeg gezellige kroegen en café’s waarna je door kunt naar de echte clubs en discotheken. Met name bij Puerto Bánus (de jachthaven) zijn enorm veel populaire clubs te vinden.

De populairste clubs bij de haven zijn ’Dreamers’ en ‘Astral’. Dit zijn luxe clubs waarin tot de late uurtjes gefeest wordt. Er zijn nog veel meer clubs en kroegen aan de haven te vinden, daarnaast zijn er ook een aantal casino’s.

Het uitgaan bij de haven is net als de andere faciliteiten niet goedkoop. Je hoeft er niet van op te kijken als je tussen de €40 en €50 entree moet betalen. Vaak zit hier één gratis drankje bij, daarna zal je (relatief) veel moeten betalen voor een biertje.

Nét buiten Marbella

Wanneer je een auto gehuurd hebt of bereid bent een stuk te reizen met het openbaar vervoer zijn er nog een aantal andere bekende musea die je kunt bezoeken. Deze musea vind je in de buurt van Marbella en zijn zeker met slecht weer de moeite waard om te bezoeken.

  • Het Picasso museum (62 kilometer): Dit is zonder twijfel het bekendste museum in de omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier werken van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het museum bestaat met name uit werken die Picasso in de laatste periode van zijn leven geschilderd heeft, deze zijn in bezit van de familie die de tentoonstelling mogelijk maken.
  • Centre Pompidou (60 kilometer): Ook dit is een bekend kunstmuseum met Franse oorsprong, het originele museum staat in Parijs. In het museum in Málaga vind je moderne kunst in verschillende vormen. De grote kleurrijke kubus is dé eyecatcher van het museum, deze is echter in eerste instantie gebouwd als ingang van een parkeergarage.
  • Carmen Thyssen Museum (59 kilometer): Dit museum bestaat nog niet zo lang, pas in 2011 zijn de deuren voor het eerst geopend. In het museum vind je een prachtige collectie met oude werken. Daarnaast is het gebouw dat in renaissance stijl gebouwd is op zichzelf al de moeite waard om te bekijken.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg wat je kunt doen wanneer het slecht weer is in Marbella. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze onder dit artikel achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren. Ondanks het slechte weer wensen wij jou alsnog een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *