Meteen naar de inhoud
Home » Marbella » Wat is leuker Marbella of Malaga?

Wat is leuker Marbella of Malaga?

  • door

Marbella en Malaga zijn beide prachtige steden in het zuiden van Spanje en trekken jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Beide steden bieden zon, zee, zand en tal van culturele en recreatieve activiteiten. Naast deze overeenkomsten zijn er ook een hoop verschillen tussen de steden. In dit artikel beantwoorden wij de vraag: Wat is leuker Marbella of Malaga?

Marbella en Malaga zijn beide mooie vakantiebestemmingen in Spanje. Welke leuker is hangt af van ieders persoonlijke voorkeur. Malaga staat bekend om zijn authentieke stad en lokale bewoners met daarbij het strand. Hoewel erin en bij Marbella ook veel stranden zijn mist de authentieke Spaanse vibe. Wel vind je hier een hoop luxe restaurants en dure accommodaties.

Verschillen tussen Marbella en Malaga

Marbella en Malaga zijn zoals genoemd beide populaire vakantiebestemmingen in Spanje. Waar beiden steden beschikken over een prachtig historisch centrum en verschillende stranden zijn er ook een hoop verschillen te ontdekken. Ben je op zoek naar een authentiek Spaanse bestemming of een luxe vakantie? Wil je nachten lang feesten? Vind je het belangrijk dat de vakantie niet te duur wordt? En hoe makkelijk zijn beide steden bereikbaar?

Authentieke Spaanse vibe of leven in luxe?

Het grootste verschil tussen beide steden is de levensstijl van de bewoners en de vibe die dit met zich meebrengt. Marbella staat bekend om zijn luxe restaurants, clubs en winkels. Dit heeft ervoor gezorgd dat er vooral mensen met veel geld in de stad wonen maar ook dat er voornamelijk rijke mensen vakantie vieren in Marbella. Hierdoor vind je in de stad een hoop luxe hotels en accommodaties.

De bewoners van Malaga worden ‘Malagueños’ genoemd en staan bekend om hun vriendelijke en gastvrije karakter. Deze mensen zijn meestal niet geïnteresseerd in een luxe en decadente levensstijl. Ze zijn trots op hun stad en de Andalusische cultuur.

Nachtleven en uitgaan

Waar in Marbella een hoop nachtclubs en discotheken zijn zal je hier in Malaga langer naar moeten zoeken.

Waar in Marbella een hoop nachtclubs en discotheken zijn zal je hier in Malaga langer naar moeten zoeken. Met name in Puerto Banús (Jachthaven in Marbella) zijn tal van clubs te vinden waar nachten lang gedanst kan worden. In Malaga vind je enkel een aantal lokale bars waar voornamelijk Spaanse bewoners komen.

Kosten

Marbella staat bekend om zijn luxe en exclusiviteit, dit zie je ook terug in de kosten van een vakantie. Doordat je dezelfde vlucht neemt naar zowel Malaga als Marbella is deze prijs gelijk. Het verschil zit hem in de accommodaties, restaurants en activiteiten. Deze zijn in Marbella een stuk duurder dan in Malaga. Wel is het goed om hierbij te vermelden dat de accommodaties in Marbella vaak ook luxer zijn.

Je moet dus een afweging maken tussen een luxe maar relatief dure vakantie of een ‘normale’ vakantie tegen een gebruikelijke Spaanse prijs.

Bereikbaarheid van Malaga en Marbella

Malaga is goed en makkelijk te bereiken, dit komt omdat de stad beschikt over zijn eigen vliegveld. Vanaf dit vliegveld ben je in zo’n 15 minuten in het centrum. Marbella is daarentegen wat lastiger te bereiken, deze stad heeft geen eigen vliegveld. Je vliegt daardoor ook op Malaga. Vanaf dit vliegveld is het nog 52 kilometer tot Marbella. Met de auto leg je deze afstand in zo’n 45 minuten af.

Wat kun je doen in Marbella?

In Marbella is een hoop te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan jachthaven Puerto Banús, het oude centrum of bijkomen op een van de stranden.

Jachthaven Puerto Banús

De populairste trekpleister van Marbella is jachthaven Puerto Banús. Een bezoekje aan de haven is absoluut de moeite waard.
Jachthaven Puerto Banús, Marbella

De populairste trekpleister van Marbella is jachthaven Puerto Banús. Een bezoekje aan de haven is absoluut de moeite waard. De haven werd in 1970 geopend en is inmiddels uitgegroeid tot een van de duurste ter wereld, waar plaatsen tot €5.000 per dag kunnen kosten. Met meer dan 800 ligplaatsen biedt de haven onderdak aan jachten tot wel 70 meter lang. Het merendeel van deze jachten is eigendom van rijke Arabieren, voor wie deze jachten ook een statussymbool vormen.

Naast het bekijken van de haven kun je rondom de haven shoppen bij exclusieve winkels. Er zijn winkels te vinden van merken als Gucci, Prada en Dior. Tijdens het shoppen zal je de meest exclusieve (sport)auto’s tegenkomen.

Oude centrum Marbella

Een van de hoogtepunten van Marbella is het oude centrum. De smalle steegjes herbergen zowel toeristenwinkeltjes als winkels van grote merken, en er zijn tal van gezellige restaurants en cafés te vinden. Omdat er geen brede paden zijn, lijkt het gemakkelijk om tussen de gebouwen te verdwalen. Op het meest centrale punt vind je het ‘Plaza de los Naranjos’ (plein van de sinaasappels). Het zal je niet verbazen dat hier een hoop sinaasappelbomen staan. Op dit plein kun je genieten op een van de velen terrassen.

Stranden

Middellandse Zee. Het meest populaire strand is waarschijnlijk ‘Playa de la Fontanilla’, dat zich bevindt in het centrum van Marbella en bekend staat om zijn fijne gouden zand en kristalheldere wateren. Dit strand heeft tal van voorzieningen, waaronder douches, toiletten, ligbedden en parasols, en er zijn ook diverse restaurants en bars in de buurt.

Een ander populair strand is ‘Playa Nagüeles’, dat ten westen van het centrum van Marbella ligt. Dit strand is iets rustiger dan Playa de la Fontanilla en heeft een langere strook van fijn zand. Ook hier zijn tal van voorzieningen waaronder douches en toiletten.

Wat kun je doen in Malaga

Ook in Malaga is een hoop te beleven. Naast het historische centrum en de velen musea kun je ook hier genieten van geweldige stranden.
Malaga, Spanje

Ook in Malaga is een hoop te beleven. Naast het historische centrum en de velen musea kun je ook hier genieten van geweldige stranden.

Historische centrum van Malaga

Het Historische Centrum van Malaga is een charmant gebied in het hart van de stad Malaga in Spanje. Het is een van de meest levendige en historische delen van de stad, met smalle straatjes, prachtige kerken, kleurrijke gebouwen en talloze bars, restaurants en winkels.

Het Historische Centrum van Malaga herbergt verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Malaga, een prachtig voorbeeld van Spaanse renaissance-architectuur; het Alcazaba, een Moors fort uit de 11e eeuw dat tegenwoordig fungeert als archeologisch museum; en het Romeinse theater, dat in de 1e eeuw werd gebouwd en nu is gerestaureerd en toegankelijk is voor het publiek.

Musea in Malaga

  • Picasso Museum: Malaga is de geboorteplaats van Pablo Picasso, een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. Het Picasso Museum biedt een uitgebreide collectie van zijn werken en is een must-see voor kunstliefhebbers.
  • Carmen Thyssen Museum: Dit museum werd geopend in 2011 en toont de privécollectie van Carmen Thyssen, de vijfde vrouw van de Spaanse zakenman en kunstverzamelaar Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 200 kunstwerken uit de 19e en vroege 20e eeuw, met de nadruk op Spaanse kunstenaars. Het museum heeft een breed scala aan schilderijen, waaronder landschappen, portretten, stillevens en impressionistische werken.
  • Het automuseum: Het automuseum van Malaga heeft een uitgebreide collectie klassieke en moderne auto’s en is een must-see voor autoliefhebbers. Het museum is gewijd aan de geschiedenis en evolutie van de auto.

Veelgestelde vragen

Is er in Malaga of Marbella meer te doen?

Hoewel Marbella een grote stad is kun je hier vrij weinig doen. Tijdens een vakantie kun je met name relaxen op het strand of shoppen bij de jachthaven. In Malaga is daarentegen wel een hoop te beleven. Er zijn verschillende culturele activiteiten en een hoop musea. Daarnaast kun je ook in Malaga tot rust komen bij een van de velen stranden.

Marbella of Malaga in de winter?

In de winter is Malaga een betere keus dan Marbella. Waar je in Marbella bent aangewezen op buitenactiviteiten zijn er in Malaga ook een hoop dingen te doen wanneer het weer het laat afweten. Je kunt dan denken aan een museumbezoek of een bezoek aan de historische kathedraal van Malaga.

Tot slot,

Ik hoop dat dit artikel je een duidelijk beeld over beide steden gegeven heeft en heeft kunnen helpen met bepalen welk van de twee leuker is voor jou. Zelf zou ik kiezen voor een vakantie in Malaga. Dit omdat de authentieke Spaanse sfeer mij meer aanspreekt dan de luxe cultuur in Marbella.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *