Meteen naar de inhoud
Home » Madrid » Hoe kan ik in Madrid naar het strand?

Hoe kan ik in Madrid naar het strand?

  • door

Iedereen denkt bij een vakantie in Spanje gelijk aan de warme temperaturen en geweldige stranden. Steden als Barcelona en Valencia trekken miljoenen bezoekers mede dankzij deze stranden. Madrid ligt helaas niet aan de kust. Toch zijn veel toeristen op zoek naar verkoeling en vinden zij dit het liefst op het strand. Daarom beantwoord ik in dit artikel de vraag: ‘Hoe kan ik in Madrid naar het strand?’.

Strand in Madrid? Ja, je leest het goed. Hoewel Madrid bijna 400 kilometer van de kust ligt is er toch een strand! Op zo’n 80 kilometer vanaf het centrum van Madrid vind je het Playa de la Virgen de la Nueva. Doordat het hier tijdens het hoogseizoen erg druk kan worden is een bezoek niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er in Madrid ook andere mogelijkheden om verkoeling te vinden.

Dichtstbijzijnde strand Madrid

Zoals genoemd is het Playa de la Virgen de la Nueva het dichtstbijzijnde strand bij Madrid. Recent is bij dit strand de ‘blauwe vlag’ opgehangen. Deze vlag wordt opgehangen bij stranden en jachthaven die een hoge kwaliteit waarborgen. Hoewel dit niet het mooiste strand van Spanje is kun je hier toch genieten van een geweldig uitzicht over de bossen aan de andere kant van de rivier.

Wanneer je beschikt over een auto kun je vanaf het centrum van Madrid binnen een uur bij het strand zijn. De afstand tussen het strand en de stad is zo’n 80 kilometer. Op het strand zijn tijdens het hoogseizoen verschillende faciliteiten aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld een parasol en ligbed huren. Daarnaast zijn er toiletten en douches.

Tips voor het strand bij Madrid

Wanneer je van plan bent om een dagje naar het strand in Madrid te gaan hebben wij een aantal tips om te voorkomen dat je dag in het water valt.

  • Smeer je goed in: Het is iedereen weleens gebeurd: na een lange dag in de zon blijkt dat je toch niet zo goed ingesmeerd was… Je bent helemaal verbrand. Naast het feit dat dit erg vervelend is, is het ook nog slecht voor je gezondheid. Je vergroot namelijk de kans op huidkanker wanneer je verband. Zorg dus dat je jezelf maar ook je kinderen goed insmeert met de juist zonnebrand.
  • Neem wat te eten en drinken mee: Van een hele dag in de zon krijg je dorst. Hoewel er op het strand vaak flesjes drinken verkocht worden raden wij aan zelf drinken mee te nemen, dit bespaart een hoop geld. Een vakantie is immers al duur genoeg! Wanneer je de flesjes water een dag van tevoren in de vriezer legt heb je zelfs op het strand je eigen koude water!
  • Neem een bal, spelletje of boek mee: Een hele dag op het strand liggen is voor een aantal mensen maar saai. Daarom raden wij aan een bal, spelletje of boek mee te nemen. Zo weet je zeker dat je jezelf niet gaat vervelen op het strand.

Zwemmen in Madrid

Er is dus maar één strand in de buurt van Madrid. Gelukkig zijn stranden niet de enige plaatsen waar je verkoeling kunt vinden.

Er is dus maar één strand in de buurt van Madrid. Gelukkig zijn stranden niet de enige plaatsen waar je verkoeling kunt vinden. In Madrid zelf zijn verschillende zwembaden en vind je zelfs een waterpark! Zeker tijdens een vakantie met kinderen is dit waterpark echt een aanrader.

Binnenzwembaden Madrid

In Madrid zijn weinig binnenzwembaden. Omdat het hier in de zomer erg warm is zijn er voornamelijk buitenbaden. Wel zijn er een aantal gemeentelijke zwembaden, deze zijn wel binnen. Hoewel hier met name inwoners van Madrid komen om te sporten ben je hier als toerist natuurlijk ook gewoon welkom.

Doordat dit gemeentelijke baden zijn kun je hier voor relatief weinig geld naar binnen. Echter zijn de openingstijden minder ruim dan toeristische baden.

Buitenzwembaden Madrid

Het meest indrukwekkende binnenzwembad in Madrid is het Gymage Lounge Resort. Het infinity zwembad bevindt zich bovenop een gebouw.

Het meest indrukwekkende binnenzwembad in Madrid is het Gymage Lounge Resort. Het infinity zwembad bevindt zich boven op een gebouw. Naast het zwembad is er een dakterras met twee barretjes om te ontspannen. Gymage biedt ook andere faciliteiten zoals een zonnebank en massages om je relax dag compleet te maken.

Centro Deportivo Municipal Casa de Campo is een ander groot buitenbad dat voornamelijk bezocht wordt door lokale Spanjaarden. Het zwembad is tijdens het hoogseizoen geopend op doordeweekse dagen van 11:00 tot 21:00 uur. Toegang tot het zwembad kost €5 per persoon. Rondom het zwembad is een ligweide waar je lekker kunt zonnen, daarnaast is er een winkeltje waar je iets te eten en drinken kunt kopen.

Waterpark: Parque Warner Beach

Parque Warner Beach is het grootste waterpark in Madrid. Dit park bestaat uit verschillende glijbanen (geschikt voor de allerkleinste tot de grootste durfallen), grote zwembaden en kinderspeeltuinen. Daarnaast zijn er in het park verschillende gelegenheden waar je iets kunt eten of drinken en plaatsen waar je als ouder lekker kunt zonnen. Kinderen zullen zich uren vermaken in dit park terwijl jij rustig een boekje kunt lezen!

Parque Warner Beach is enkel tijdens het hoogseizoen geopend. De openingstijden verschillen elk jaar, wel kun je ervan uitgaan dat het park dagelijks geopend is. Ook de ticketprijs verschilt per jaar. Een ticket voor volwassen kost gewoonlijk tussen de €17 en €27.

Veelgestelde vragen

Welk strand is het dichts bij Madrid?

Op zo’n 80 kilometer van Madrid vind je het dichtstbijzijnde strand: Playa de la Virgen de la Nueva, met de auto ben je hier binnen een uur. Een mooi strand dat behoort tot de stranden met de beste kwaliteit in Spanje. Echter ligt dit strand niet aan de zee maar aan een meer.

Hoe warm wordt het in de zomer in Madrid?

Tijdens de zomer kan het in Madrid enorm warm worden. Op de warmste dagen kan de temperatuur oplopen tot wel 40° graden. Wanneer je iets actiefs wilt doen raden wij aan dit s’ochtends te doen, na het middaguur schijnt de felle zon en is de temperatuur het hoogst. Verkoeling kun je vinden bij een van de zwembaden of waterparken in Madrid.

Tot slot,

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om verkoeling te zoeken wanneer je in Madrid verblijft. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg hoe je naar het strand kunt vanaf Madrid. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *