Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » Wat kun je doen bij de jachthaven in Valencia?

Wat kun je doen bij de jachthaven in Valencia?

  • door

In het oosten van Valencia vind je de jachthaven. Je vindt hier een aantal grote luxe jachten. Ook komen in deze haven goederenschepen aan. Na de haven bij de Baai van Gibraltar verscheept de haven in Valencia de meeste goederen van Spanje. Aan de haven grenst het Las Arenas strand, een drukbezocht strand in Valencia. Aan de boulevard vind je verschillende restaurants en clubs.

Bij de haven zijn enorm veel restaurants, clubs en andere horecagelegenheden. In de haven vind je bijvoorbeeld Veles e Vents, een modern gebouw waar tegenwoordig een restaurant in gevestigd is. Ook kun je er een kijkje nemen bij het gebouw van het uurwerk, het voormalige hoofdkantoor van het havenbedrijf.

Wat is er bij de haven te doen?

Aan de rand van de haven vind je het Las Arenas strand. Aan de boulevard van dit strand vind je veel restaurants, cafés en zelfs ijssalons. Als je vanaf het strand naar de haven loop kom je bij de pier uit. Op die pier vind je de Marina Beach club. Deze club is grotendeels buiten en tijdens de zomer wordt hier tot diep in de nacht gefeest.

De haven bestaat uit twee delen, in een deel van de haven liggen grote jachten. Het is erg leuk om de grote boten te bekijken, met heel veel geluk kom je een bekende wereldster tegen. Aan de rand van het water staan bankjes waar je op kunt zitten. Als je echt grote jachten wilt zien ben je in Valencia niet op de juiste plaats. Je kunt dan beter de haven van Marbella bezoeken. Helaas kun je het andere deel van de haven niet bezoeken. In dit deel komen de vrachtschepen aan, dit is een groot terrein waar veel mensen aan het werk zijn. Het is gevaarlijk om hier als toerist doorheen te lopen.

Het Las Arenas strand

Het Las Arenas strand is het populairste strand van Valencia. Het strand is 1200 meter lang en je vindt er allerlei faciliteiten. Natuurlijk kun je er ligbedden en parasols huren, daarnaast zijn er toiletten, verschillende verhuurbedrijven, massagesalons en zelfs flyboarden is mogelijk op het strand. Niet gek dat het zo druk bezocht wordt. Aan de rand van het strand zijn dus verschillende restaurants in clubs, je vindt hier ook het VVV-kantoor.

Restaurants en clubs bij de jachthaven

Langs het Las Arenas strand vind je een gezellige boulevard, hier vind je vooral restaurants. Deze zijn uiterst geschikt om traditionele paella te eten na een dag strand. Hou je niet van paella? Je kunt genoeg andere gerechten bestellen. Ook zijn er langs het strand veel gezellige beach clubs waar je nachten lang kunt feesten. Hoewel de clubs hier iets duurder zijn dan in het centrum van Valencia is het zeker de moeite waard om hier een keer uit te gaan.

Praktische informatie

Om de jachthaven te bezoeken met het openbaar vervoer kun je kiezen tussen de bus, metro of de taxi. Met de bus neem je lijn 32, je stapt uit bij halte Eugènia Viñes. Met de metro neem je lijn 8, je stapt uit bij de eindhalte (Marina Real Joan Carlos). Vanaf hier kun je naar de haven lopen. Vanaf het centrum kun je met de taxi naar de haven, dit kost ongeveer €12 euro.

Het adres van de haven in Valencia is Carrer del Moll de la Duana, s/n, 46024 València, Valencia, Spanje.

Wandelen door de haven en langs de boulevard

Valencia is de perfecte stad om doorheen te wandelen. Doordat de stad niet zo enorm groot is (zoals Barcelona of Madrid) kun je perfect van de een tot de andere plek lopen. Ook de haven is mooi om doorheen te wandelen, zeker als je dit combineert met een stuk over de boulevard.

Echter kost het veel tijd om zo’n wandelroute te plannen en wanneer mensen zomaar gaan lopen missen ze meestal mooie delen van de stad. Wij hebben twee routes ontwikkeld waardoor je dit probleem niet hebt, de stads- en strandroute. Afhankelijk van jouw keuzes tijdens de wandeling duurt deze een halve dag tot een hele dag. De wandelroutes kun je op deze pagina voor €5,95 bestellen.

Het moderne Veles e Vents

Dit gebouw is ontworpen voor de Port America’s Cup in 2007, een zeilwedstrijd. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en heeft gediend als tribune. Veles e Vents is ontworpen door twee architecten, David Chipperfield en Fermín Vázquez. Zij hebben gekozen voor een minimalistische en moderne stijl. Vandaag de dag is er een restaurant in het gebouw. Daarnaast worden er in het gebouw evenementen georganiseerd. Wanneer er geen evenement is kun je het gebouw ook van binnen bekijken. Dit kan dagelijks van 10:00 tot 13:30 uur, entree is gratis. Je vindt het gebouw in de haven van Valencia, in de buurt van de Marina Beach Club.

Edificio del Reloj: Het gebouw van het uurwerk

Hoewel de Veles e Vents enorm modern is, is dit voor het klokgebouw niet het geval. Het gebouw dankt zijn naam aan de hoge klokkentoren aan de zijkant van het gebouw. Het is een klassiek gebouw met invloeden uit Frankrijk. Edificio del Reloj is ontworpen door Federico G en in 1916 gebouwd.

In het verleden diende het gebouw als scheepsterminal, er waren toen ook kantoren voor de havenautoriteiten. Het was het hoofdkantoor van het havenbedrijf. Tegenwoordig wordt het gebouw voornamelijk gebruikt voor evenementen waaronder tentoonstellingen.

Een bootje huren in Valencia

Wanneer je lang genoeg aan wal hebt gestaan kun je ervoor kiezen om een boot te huren. In Valencia zijn er verschillende aanbieders waarbij je dit kunt doen. Zo kun je onder andere terecht bij Nautal, Click and Boat en Samboat. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten tijdens het huren van een boot.

Zo is het belangrijk om na te gaan of je een vaarbewijs nodig hebt om de boot te besturen. Ook wil je weten of de prijs inclusief benzine is, zo word je achteraf niet verrast met hoge kosten. Daarnaast is het belangrijk om te vragen waar je mag varen met de boot, dit mag namelijk niet overal. Let erop dat je niet altijd de boot mag besturen, bij sommige bedrijven gaat er altijd een schipper mee.

De visserwijk Cabanyal

In de buurt van de haven vind je de wijk Cabanyal, een oude visbuurt. Het is een gezellige wijk met veel authentieke visserswoningen. Het hangt hier vol met keramiek en mozaïek. In de wijk vind je onder andere een museum (rijksmuseum gevestigd in een oude rijstmolen) en de Mercado Cabanyal. De wijk is inmiddels uitgeroepen tot cultureel erfgoed en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Formule 1 in de haven van Valencia?

De haven is van 2008 tot en met 2012 onderdeel geweest van het Valencia Street Circuit. In deze jaren werden hier Formule 1 wedstrijden gereden die enorm veel publiek trok. Het volledige circuit was door de haven van Valencia aangelegd. Vandaag de dag kun je de sporen nog steeds in het wegdek zien zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *