Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Hoe lang heb je nodig om alle bezienswaardigheden in Sevilla te zien?

Hoe lang heb je nodig om alle bezienswaardigheden in Sevilla te zien?

  • door

Sevilla is een populaire toeristische bestemming in het zuiden van Spanje, beroemd om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. De stad kent een hoop verschillende bezienswaardigheden waaronder het Real Alcazar paleis, de kathedraal met de Giralda-toren en het Metropol Parasol. Hoe lang heb je nodig om al deze (en meer) bezienswaardigheden in Sevilla te zien?

Je hebt minimaal drie dagen nodig om de hoogtepunten van Sevilla te zien. Er zijn een hoop bezienswaardigheden en een aantal musea die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Misschien wil je nog een nacht genieten van het uitgaansleven en daarna rustig aan doen of

Hoe lang heb je nodig in Sevilla?

Zoals genoemd raad ik aan minimaal drie dagen te verblijven in Sevilla. Ik heb hieronder een suggestie gemaakt hoe je deze dagen (naar je persoonlijke voorkeur) kunt inrichten.

Dag 1 in Sevilla

Mocht je de op tijd aankomen in Sevilla raden wij aan een bezoek te brengen aan kathedraal van Sevilla en de Giralda-toren. De kathedraal van Sevilla is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De bouw begon in 1401 op de plaats van een oude moskee en duurde meer dan 100 jaar. Het is het graf van Christoffel Columbus en een belangrijk religieus centrum voor de katholieke gemeenschap van Sevilla.

Een van de hoogtepunten van de kathedraal is de Giralda-toren. Dit was oorspronkelijk een minaret van de oude moskee. Het is nu een klokkentoren en het symbool van Sevilla. De toren is 104 meter hoog en heeft geen trappen, maar een reeks 35 hellende hellingen die het gemakkelijk maken om te beklimmen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

Na een bezoek aan de kathedraal en de Giralda-toren raden wij aan rustig aan te doen. Je kunt lekker op het terras gaan zitten of een rondje door het centrum van de stad wandelen.

In de avond heb je de keus tussen een nacht feesten of het bijwonen van een flamenco-show. Het bijwonen van een flamenco show is echt een leuke toevoeging aan je stedentrip. Een flamenco-show bestaat uit verschillende elementen, waaronder zang (cante), gitaarspel (toque), dans (baile), handgeklap (palmas) en ritmische voetstappen (zapateado). De sfeer die tijdens flamenco shows ontstaat is geweldig.

Dag 2 in Sevilla

Op de tweede dag raden wij een bezoek aan het koninklijk paleis Real Alcazar aan.
Koninklijk paleis Real Alcazar, Sevilla

Op de tweede dag raden wij een bezoek aan het koninklijk paleis Real Alcazar aan. Dit is een indrukwekkend Moors paleis met prachtige tuinen en binnenplaatsen. De meest opvallende kenmerken van het Alcazar zijn de prachtige bogen, tegelwerk en decoratieve mozaïeken die de muren, plafonds en vloeren sieren. Het Alcazar Paleis is niet alleen een prachtige bezienswaardigheid, maar ook een belangrijk cultureel centrum. Het paleis wordt nog steeds gebruikt door de koninklijke familie wanneer zij Sevilla bezoeken. Dit maakt het het oudste paleis ter wereld dat nog in gebruik is.

Na een bezoek aan het paleis zijn de meeste mensen wel toe aan wat rust, zeker op een warme dag. Wij raden aan om eerst even bij te komen en daarna een bezoek te brengen aan het Metropol Parasol. Dit is een indrukwekkend houten bouwwerk van bijna 30 meter hoog dat toegankelijk is voor toeristen. Je kunt dus genieten van een geweldig uitzicht.

Dag 3 in Sevilla

Op de laatste dag maken we tijd voor een fietstour door Sevilla.

Op de laatste dag maken we tijd voor een fietstour door Sevilla. Dit is een efficiënte manier om ook de minder bekende en kleinere bezienswaardigheden te zien. Sevilla is een fietsvriendelijke stad met een uitgebreid netwerk van fietspaden. Er zijn verschillende bedrijven waar je fietsen kunt huren of een fietstour met een gids kunt boeken. Het voordeel van deze laatste optie is dat deze gids vaak veel over de stad weet te vertellen. Wij raden Bajabikes aan voor het huren van fietsen en het boeken van een fietstour, dit betrouwbare aanbieder.

Na het fietsen is het voor de meeste mensen alweer tijd om hun spullen te pakken en terug te gaan naar Nederland. Mocht jij wel nog tijd over hebben en weet je niet wat je kunt doen? Hier nog een aantal suggesties:

  • Plaza de España: Groot plein dat gebouwd is in 1928 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Op het plein vind je prachtige tegelwerken, fonteinen en bruggen.
  • Barrio Santa Cruz: Een pittoreske wijk met smalle straatjes, kleurrijke bloemen en traditionele Spaanse architectuur.
  • De wijk Triana: Triana is vooral bekend om zijn keramiek, die je overal in de wijk terugvindt. De wijk bestaat uit smalle straatjes, kleurrijke huizen, lokale markten en pleinen met tapasbars en restaurants. De belangrijkste bezienswaardigheid in Triana is de Mercado de Triana, een overdekte, lokale markt.
  • Museo de Bellas Artes: een museum voor schone kunsten met werken van beroemde Spaanse kunstenaars, zoals Murillo en Velázquez. Dit is een van de bekendste en populairste musea in Sevilla.

Hoe kun je tijd besparen in Sevilla?

Komt je planning niet helemaal uit? Wil je eigenlijk meer zien dan dat je tijd hebt? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren om tijd te besparen tijdens je verblijf in Sevilla en toch zoveel mogelijk van de stad te zien. Hier zijn enkele tips die je erbij helpen tijd te besparen:

  • Koop vooraf tickets voor populaire attracties zoals de kathedraal van Sevilla en het Alcázar-paleis. Hierdoor vermijd je lange wachtrijen en bespaar je tijd. Dit kan bijvoorbeeld via Tiqets.
  • Maak gebruik van het openbaar vervoer in Sevilla. De stad heeft een efficiënt netwerk van bussen en trams die je snel en gemakkelijk door de stad kunnen brengen.
  • Bezoek populaire bezienswaardigheden vroeg in de ochtend of laat in de middag. Tussen 11:00 en 16:00 uur is het bij vrijwel alle populaire bezienswaardigheden enorm druk, zeker in het hoogseizoen. Tijd besparen kan door vroeg in de ochtend, laat in de middag of (indien mogelijk) ’s avonds een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheden.
  • Geniet van de lokale keuken in plaats van lang te wachten in restaurants. Probeer de typische tapasbars en restaurants te vinden waar je snel en gemakkelijk kunt eten, zonder te veel tijd te verspillen. In een hoop gevallen kun je hier zelfs lekkerder eten dan in de drukke toeristische restaurants.

Tot slot,

Ik hoop dat je inmiddels weet hoe lang je nodig hebt om naar Sevilla te gaan. Hoewel ik aanraad om minimaal drie dagen te gaan zijn er ook een hoop mensen die het na twee dagen wel gezien hebben. Deze mensen zijn vaak snel uitgekeken op de culturele bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er ook mensen die aan drie dagen niet genoeg hebben. Het blijft dus een persoonlijke keus.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *