Meteen naar de inhoud
Home » Mallorca » Is Mallorca een dure vakantiebestemming?

Is Mallorca een dure vakantiebestemming?

  • door

Mallorca is een van de populairste eilanden bij Spanje. Naast de vele jongeren die hier jaarlijks naartoe afreizen geniet ook de oudere doelgroep van dit eiland. Waar de jongeren nachten lang feesten bij El Arenal genieten de wat ouderen van de prachtige natuur. Onze vraag is, wat kost nou zo’n reis naar Mallorca? Is Mallorca duur?

Mallorca is over het algemeen geen dure vakantiebestemming. Ondanks dat de prijzen in Spanje een stuk lager liggen dan in Nederland zijn de prijzen op Mallorca vergelijkbaar. Dit komt omdat Mallorca een enorm populaire bestemming is.

Wat kost een overnachting op Mallorca?

De prijzen voor overnachtingen op Mallorca lopen uiteen. Wil je in een luxe hotel slapen of neem je genoegen met een klein hostel? In een gemiddeld hotel ben je zo’n €110 per nacht kwijt voor een tweepersoonskamer. Hostels zijn een stuk goedkoper en te vinden vanaf €30 per persoon per nacht. Luxere hotels zijn ook te vinden, hier kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Naast een hotel kun je ook kiezen om te verblijven in een appartement. Hoewel dit iets duurder is zorgt dit voor meer vrijheid. Appartementen zijn te vinden vanaf zo’n €60 per nacht per persoon.

Ben je op zoek naar een budget vriendelijke reis naar Mallorca? Wij raden aan eens te kijken naar de bundeldeals van TUI. Zij bieden combi reizen aan vanaf €449 per persoon voor een acht daagse vakantie. Deze prijs is inclusief vlucht, hotel of appartement en transfer.

Wanneer je met een groep vrienden naar Mallorca reist raden wij aan te boeken via een jongerenreisbureau zoals Gogo. Deze bieden voordelige reizen vanaf €359 per persoon (8 dagen). Deze prijs is inclusief vlucht, transfer en overnachtingen.

Wat kost een vlucht naar Mallorca?

Wanneer je vliegtickets naar Mallorca zoekt kun je er rekening mee houden dat je tussen de €100 en €350 kwijt zal zijn voor een retourticket.

Vliegtickets hebben nooit een vaste prijs. Maatschappijen doen er alles aan om het vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen, hierdoor kan de prijs dagelijks veranderen. Wanneer je vliegtickets naar Mallorca zoekt kun je er rekening mee houden dat je tussen de €100 en €350 kwijt zal zijn voor een retourticket. De gemiddelde ticketprijs is zo’n €135. Tickets zijn in de winter en buiten de vakanties goedkoper dan in de zomer en binnen de vakanties.

Wanneer je niet te veel wilt betalen voor je vliegticket raden wij aan om de vliegtickets vanaf een ander apparaat te boeken dan het apparaat waarop je informatie over de vakantie hebt opgezocht. Wanneer je al een aantal keer op ‘Mallorca’ gezocht hebt zien de vliegmaatschappijen dat, zij verhogen vervolgens de prijs. Daarnaast rijden wij aan gebruik te maken van Scyscanner, op dit platform kun je de prijzen van vliegtickets vergelijken.

Vliegen naar Mallorca duur zo’n 2 uur en 15 minuten.

Wat kost het openbaar vervoer?

Op Mallorca zijn er verschillende vormen van openbaar vervoer beschikbaar. Zo kun je gebruik maken van een taxi, de bus of zelfs een metro. De bus en de metro zijn de goedkoopste vervoersmiddelen op het eiland. Deze stoppen bij alle populaire badplaatsen en dorpen. Voor een paar euro per persoon kom je een heel eind.

Moet je op een plek zijn waar deze bussen en metro’s niet stoppen of wanneer je sneller wilt reizen kun je gebruik maken van een taxi. Boven op de startprijs van zo’n €3 betaal je gemiddeld €0,70 per kilometer. In het weekend liggen deze prijzen iets hoger. Een taxirit van het vliegveld tot het centrum kost ongeveer €13.

Wat betaal je op Mallorca in een restaurant?

Ook bij restaurants lopen de prijzen uiteen. Gemiddeld zijn de prijzen op Mallorca net wat lager dan de prijzen in Nederland.
Casa Julio, Mallorca

Ook bij restaurants lopen de prijzen uiteen. Gemiddeld zijn de prijzen op Mallorca net wat lager dan de prijzen in Nederland. Voor een voor-, hoofd- en nagerecht in een gemiddeld restaurant ben je tussen de €20 en €30 per persoon kwijt.

Daarnaast zijn er op Mallorca ook veel strandtenten, ook hier kun je lekker eten. Echter liggen de prijzen hier een stuk hoger dan bij restaurants in het centrum. Wanneer je hier gaat eten ben je voor een voor- hoofd- en nagerecht tussen de €30 en €35 per persoon kwijt, deze prijs is dus exclusief drankjes.

Wat zijn de prijzen in de supermarkt?

In de supermarkt ben je op Mallorca een stuk goedkoper uit dan in Nederland. We hebben hieronder een aantal populaire producten met daarbij de prijs opgesomd.

  • Binnenlands bier (0,5cl): €0,90
  • Geïmporteerd bier (0,33cl): €1,30
  • Fles wijn: €4,50
  • Fles sterke drank: €9-€14
  • Vers brood: €0,90
  • Appels (per kilo): €2
  • Bananen (per kilo): €1,80

Wat kost een auto huren op Mallorca?

Wanneer je wat meer van het eiland wilt zien en niet afhankelijk wilt zijn van taxi’s of het openbaar vervoer kan het slim zijn om een auto te huren. Dit kan op Mallorca bij verschillende partijen. Goedkope en betrouwbare partijen zijn onder andere Avis en Sixt.

Afhankelijk van het type auto en de duur kost het huren van een auto op Mallorca zo’n €5 tot €6 per dag, dit is dus helemaal niet duur. Wanneer je met een grote groep bent of veel bagage hebt kun je ervoor kiezen een busje te huren. Dit kost tussen de €10 en €20 per dag.

Veelgestelde vragen

Is uitgaan op Mallorca duur?

Ja, uitgaan op Mallorca is relatief duur. Naast de hoge prijzen aan de bar wordt er ook een hoge entreeprijs gevraagd. Schrik niet van prijzen tot wel €50 per persoon. Op Mallorca zijn gelukkig ook een aantal goedkopere clubs, hier is het echter niet vaak druk en gezellig.

Wat kost een biertje op Mallorca?

In clubs, restaurants en discotheken betaal je tussen zo’n €3-€4 voor een biertje. In de supermarkten liggen de prijzen een stuk lager, hier ben je tussen de €0,90 en €1,30 kwijt voor een flesje bier. Bij straatverkopers kun je ook terecht voor een koud biertje. Hier vragen zij vaak tussen de €2 en €3 voor.

Wat kosten sigaretten op Mallorca

Sigaretten zijn op Mallorca een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een merkloos pakje betaal je zo’n €4,50, voor een pakje Marlboro ben je €5,10 kwijt. Houdt er rekening mee dat je maximaal 800 sigaretten (4 sloffen) mee mag nemen vanuit Mallorca naar Nederland.

Tot slot,

Je kan een vakantie op Mallorca dus zo duur als je wilt maken. Wij zijn ervan overtuigd dat je hiervoor relatief weinig geld een leuke tijd kunt hebben. We hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel ‘Is Mallorca duur?’. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *